bato-adv
bato-adv

فوت و فن‌های تهیه خیارشور خانگی

فوت و فن‌های تهیه خیارشور خانگی

انواع و اقسام مدل‌های خیارشور در سایز‌ها و کیفیت‌های مختلف در بازار هست، اما قطعا درست کردن آن در خانه به پای نمونه‌های بازاری و کارخانه‌ای‌اش نمی‌رسد.

خیارشور همیشه چاشنی دلپذیر غذا‌های فست‌فودی بوده است؛ انواع و اقسام مدل‌های آن هم در سایز‌ها و کیفیت‌های مختلف در بازار هست، اما قطعا درست کردن آن در خانه به پای نمونه‌های بازاری و کارخانه‌ای‌اش نمی‌رسد.

هرچند فوت و فن‌های مخصوص به خودش را دارد، اما وقتی فوت کوزه‌گری‌اش را یاد بگیریم دیگر رهایش نمی‌کنیم.

مواد لازم برای تهیه خیارشور:

خیار تازه: ۲ کیلو
ترخون: ۴ الی ۵ ساقه
سیر: ۵ حبه
آب جوشیده خنک: به مقدار لازم
نمک و فلفل: به مقدار لازم
سرکه: نصف لیوان

طرز تهیه خیارشور:

۱. خیار را کاملا شسته و داخل شیشه‌های بزرگ می‌ریزیم.

۲. سپس چند ساقه ترخون و ۳ حبه سیر را در شیشه می‌ریزیم و بعد آب جوشیده خنک را با نمک و فلفل مخلوط کرده و به میزان دلخواه و نصف لیوان سرکه، بر روی خیار‌های داخل شیشه می‌ریزیم.

۳. آنگاه در شیشه را محکم می‌بندیم.

۴. سپس یک قابلمه برداشته و شیشه را در وسط آن قرار می‌دهیم و تا کمر قابمله را پر از آب می‌کنیم، و قابلمه را روی حرارت قرار می‌دهیم تا به جوش آید.

۵. توجه کنید پس از به جوش آمدن آب، به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت باشد و بجوشد.

۶. سپس شیشه را از قابلمه خارج کرده و می‌گذاریم تا خنک شود.

۷. وقتی کاملا سرد شد آن را به مدت ۲۴ ساعت درون یخچال می‌گذاریم تا قابل مصرف شود.

فوت و فن‌ها:

- این خیارشور شبیه همان خیارشور‌های شرکتی و با همان طعم و مزه می‌شود و مهم‌تر از همه اینکه بدون مواد نگهدارنده و خیلی تازه است.

- برای اینکه رنگ خیارشور تغییر نکند و سبز بماند در این یک هفته آن را در محیطی که سایه دارد قرار دهید و برعکس برای روشن شدن رنگ خیارشور آن را در نزدیکی پنجره یا محیطی که نور خورشید می‌تابد قرار دهید.

- مقدار نمک بستگی به خودتان دارد، اما به طور معمول برای هر ۱۵ لیوان آب ۱ لیوان نمک مناسب است. برای ترد شدن خیار شور می‌توانید از تکه کوچکی زاج سفید درون خیار شور استفاده کنید.

- حتما توجه داشته باشید که در بطری را محکم ببندید وگرنه خیارشور کپک می‌زند..

  • خیار‌ها را بعد از شست و شو حتما خشک کنید.
  • منبع: ایرنا
برچسب ها: خیارشور
bato-adv
bato-adv
bato-adv