bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۱۶۰۳۱

ایده آقا‌محسن در دست رئیسی

ایده آقا‌محسن در دست رئیسی

بر اساس ایده کامل محسن رضایی، رئیس فدرال نباید انتصابی بلکه باید انتخابی باشد، اما هم‌اکنون استانداران از سوی وزیر کشور منصوب می‌شوند.

تاریخ انتشار: ۰۱:۰۵ - ۰۲ آذر ۱۴۰۰

روزنامه شرق در گزارشی نوشت: اداره کشور به شیوه فدرالی؟ پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت کشور دو روز پیش به نقل از احمد وحیدی، وزیر کشور، از درانداختن طرحی جدید برای اداره کشور خبر داده و گفته است در این طرح که به پیشنهاد ابراهیم رئیسی بوده، قرار است بخشی از اختیارات وزارتخانه‌ها به استانداران تفویض شده، کشور استاندار‌محور اداره شود و وزارتخانه‌ها بیشتر نقش حمایتی داشته باشند.

پس از آن هم اضافه کرده که مطابق فرایند پیش‌بینی‌شده در بودجه ۱۴۰۱، صندوق توسعه ملی در استان‌ها شکل خواهد گرفت. این در حالی است که چند ماه قبل نیز ابوالفضل ابوترابی، نماینده مجلس، از طرحی خبر داده بود که در آن قرار است برای هر چند استان یک وزیر منطقه‌ای تعیین شود که مسئول هماهنگی و پیگیری برای حل مشکلات آن چند استان در زمینه‌های مختلف نظیر مسائل آب، محیط زیست و حتی مشکلاتی باشیم که با کشورهای همسایه داریم. به نظر می‌رسد هم‌زمان دولت و مجلس در حال پیگیری ایده قدیمی محسن رضایی‌ هستند که حالا به تیم اقتصادی دولت پیوسته و بالاخره فرصتی برای به‌ثمر‌نشاندن آن پیدا کرده است؛ طرحی که دولت می‌خواهد به اسم رئیسی و مجلس به نام خودش بزند.

محسن رضایی، معاون اقتصادی رئیسی، 17 آبان در توییتر نوشت: ‏«در دولت سیزدهم به استان‌ها و استانداران، به‌ویژه در بودجه و اعتبارات، نقش بیشتری داده خواهد شد. اقتصاد قوی با سپردن مسئولیت و اختیارات به استان‌ها و مشارکت بخش خصوصی و ‎مردم حاصل‌ می‌شود».

رضایی سال 98 نیز گفته بود: «معتقدم باید ایالت‌های اقتصادی در ایران راه‌اندازی و به استان‌ها اختیار داده شود و هیچ دلیلی ندارد مسائل جزئی از استان‌ها برای مطرح‌شدن به سطح کلان کشوری بیاید؛ به همین دلیل باید هرچه زودتر ایالت‌های اقتصادی در کشور ایجاد شود». ایده فدرالیسم اقتصادی را محسن رضایی در همه ادوار انتخاباتی‌ای که حضور داشته، مطرح کرده است؛ تا جایی که در همین انتخابات اخیر، رئیس‌ ستادش در استان قزوین گفته بود: «فدرالیسم اقتصادی یعنی مرکز از ظرفیت‌های استان‌های دیگر استفاده نکند، بلکه هر استان از 90 درصد درآمد خود برای برنامه‌های استان خودش هزینه کند». آیا آنچه دولت و مجلس درپی آن‌ هستند، دقیقا همان طرح محسن رضایی است؟

از ایده تا عمل

محسن رضایی معتقد است اداره منطقه‌ای در تاریخ ایران نیز سابقه داشته است. او آبان سال 90 در گفت‌وگویی به این اشاره کرده بود که این مدل تا قبل از دوره پهلوی در ایران وجود داشته است. احتمالا اشاره او به مدل اداره ولایات از سوی حکام بوده که اصولا تنها رابطه آنها با دولت مرکزی، رساندن خراج و مالیات بوده و در باقی امور اداره ولایت تحت نظر، مستقل و خودمختار عمل می‌کرده‌اند.

رضایی گفته بود شکل مدرن آن نیز در كشورهای پیشرفته مانند كشورهای اروپایی و آمریكایی صورت می‌پذیرد. برای اجرا در كوتاه‌مدت با اختیارات رئیس‌جمهور قابل انجام است و رئیس‌جمهور می‌تواند نمایندگان تام‌‌الاختیار برای 9 یا 11 منطقه منصوب كند و این نمایندگان مناطق را اداره كنند. این موضوع نیاز به فصل جدیدی در اداره كشور دارد كه باید رعایت شود.

محسن رضایی معتقد است ایده اداره فدرالی اگرچه در دنیا سابقه دارد، اما مدل صرفا اقتصادی آن جایی هنوز پیاده نشده است؛ «‌آنها دولت‌هایی ایالتی دارند كه فدرالیسم كامل است. در حقیقت فدرالیسم اقتصادی در جایی پیاده و اجرا نشده‌؛ البته هیچ پیشرفتی در كشورهای بزرگ نیز بدون فدرالیسم به دست نیامده است».

بر اساس ایده کامل محسن رضایی، رئیس فدرال نباید انتصابی بلکه باید انتخابی باشد، اما هم‌اکنون استانداران از سوی وزیر کشور منصوب می‌شوند: «انتخاب رؤسا به صورت انتخابی و انتصابی صورت می‌گیرد و جمعی از نخبگان از بخش‌های تجاری، اقتصادی، شوراهای استانی، تجار و بازرگانان انتخاب می‌شوند. لذا سه گروه «دولت، تجار و شوراهای استانی» می‌تواند در انتخاب ریاست فدرال اقتصادی مؤثر باشد».

مدلی از ایده فدرالی را زمانی شوراهای شهر هم دنبال می‌کردند؛ آن‌هم تحت عنوان «مدیریت واحد شهری»‌؛ یعنی مانند شهرداری‌های کشورهای دیگر، همه امور خدماتی از آب، برق و گاز تا حتی پلیس زیر نظر شورا و شهرداری باشد. حتی شورای شهر اصفهان بارها پیشنهاد کرده بود که اصفهان به صورت آزمایشی برای اجرای این طرح در نظر گرفته شود، اما هیچ‌وقت از حد ایده فراتر نرفت.

به نظر می‌رسد فارغ از تغییر و تحولات عمده ساختاری اداری که باید صورت گیرد، نکته مهم‌تر این است که با توجه به انتخابی‌بودن نهاد شوراها، سپردن همه امور شهر به نهادی برخاسته از شوراهای شهر، همواره با ملاحظه‌های خاص سیاسی- امنیتی همراه بوده که اجرائی‌شدن مدیریت واحد شهری را هیچ‌وقت از مرحله طرح جلوتر نبرده است. هم‌اکنون هم با توجه به اما‌ و اگر و حواشی‌ای که در بحث انتصاب استانداران و سوابقشان به وجود آمده، به نظر می‌رسد مراد دولت از اختیار بیشتر دادن به استانداران، بیشتر سیاسی است تا آنچه مد‌نظر محسن رضایی بوده؛ یعنی فدرالیسم اقتصادی نه سیاسی. در ایده فدرالیسم اقتصادی محسن رضایی، استانداران انتخابی‌ هستند و سطوح خودمختاری نهادهای اقتصادی بسیار افزایش می‌یابد و حتی بانک‌ها را نیز دربر می‌گیرد؛ در‌حالی‌که استانداران دولت فعلی همچنان انتصابی‌اند و بعید به نظر می‌رسد دولت به دنبال کاهش سیطره و نفوذ بانک مرکزی باشد.

گرچه وحیدی اشاره کرده که در این طرح قرار است وزارتخانه‌ها نقش نهاد هماهنگ‌کننده را بیشتر ایفا کنند تا نهاد اجرا را. محسن رضایی نیز در همان مصاحبه گفته بود: «وزارتخانه‌های فعلی در رأس قرار می‌گیرند، ولی وظایف اجرائی با مناطق است و هماهنگی با مركز انجام می‌شود. با این اتفاق، حجم دولت به یك‌چهارم حجم فعلی می‌رسد و افرادی كه تجربه اجرائی كافی را دارند، به مناطق فرستاده می‌شوند تا اداره امور را در دست گیرند».

یکی از پرسش‌هایی که همان سال‌ها مطرح شد، این بود که طرح پیشنهاد تقسیم‌بندی 9گانه سپاه در دوره‌ای كه رضایی فرمانده كل سپاه پاسداران بوده، سر از مناظره‌های انتخاباتی سال 88 درآورد و محمود احمدی‌نژاد آن را مطرح كرد و اینکه طرح فدرالیسم اقتصادی و تقسیم كشور به 9 منطقه، شباهت‌هایی با آن طرح دارد. رضایی اما در پاسخ گفته بود: «فدرال اقتصادی ارتباطی با طرح مناطق سپاه ندارد؛ هرچند از تجربه در هر حوزه‌ای می‌توان در حوزه‌های دیگر هم بهره برد».

طرح آقا‌محسن

طرح محسن رضایی همان زمان در روزنامه «ملت ما» این‌طور بیان شده بود: «ایجاد فدرالیسم در كشور بر اساس: 1- تعریف 10 منطقه همگون در كشور 2- تدوین برنامه‌های توسعه اقتصادی همگون از طریق مشاركت شورایی استان‌های متعلق به آن مناطق 3- اجرای برنامه توسعه استانی به‌عنوان بخش‌های توسعه منطقه‌ای». در این طرح از تشكیل 9 تا 11 منطقه اقتصادی، صنعتی، علمی و فناوری با اختیارات كامل در منطقه و ناحیه‌بندی كلیه استان‌ها و شهرها و تقسیم كار منطقه‌ای متناسب با توانایی‌ها و استعدادهای محلات به‌عنوان الگوی فدرالیسم اقتصادی نام برده شده بود.

راهكارهای اجرائی در حوزه فدرالیسم اقتصادی نیز شامل «1-توسعه مناطق آزاد تجاری – صنعتی – كشاورزی در سطح مناطق 10گانه داخلی 2- تعریف و ایجاد خوشه‌های صنعتی به‌عنوان موتور و متحرك توسعه در مناطق همگون و استان‌ها 3- هماهنگ‌كردن توسعه علمی و تحقیقاتی دانشگاه‌ها با نیازهای كاربردی بخش‌های اقتصادی (صنعت، كشاورزی و خدمات) مناطق 10گانه و برنامه‌های ملی توسعه صنعتی كشور 4- اختصاص درآمدهای مازاد نفتی به برنامه‌های توسعه‌ای (زیرساخت‌های عمومی و سرمایه‌گذاری‌های خصوصی در بخش‌های اقتصادی) در سطوح ملی، مناطق 10گانه همگون و استان‌ها در قالب خوشه‌های صنعتی 5- كوچك‌سازی وزارتخانه‌ها و انتقال قسمت اعظم بدنه كارشناسی آن پس از آموزش‌های لازم به سطح مناطق و استان‌ها در قالب مشاوران دولتی یا آزاد پیمانكار (GC) مورد حمایت دولت برای به‌وجود‌آوردن یك دولت كارا 6- تبدیل نقش وزارتخانه‌ها به مدیریت‌های اجرائی برنامه‌ریزی و كنترل روند توسعه در سطح مناطق 10گانه و استان‌ها 7- تفویض اختیارات اجرائی عمده به سطح شوراهای منطقه‌ای و مقامات استانی و 8- اعمال مشاركت تعیین‌كننده دانشگاه‌ها و دانشگاهیان در تصمیم‌گیری‌های توسعه‌ای در سطوح منطقه‌ای و استانی» می‌شد.

سال 91 ایسنا در گزارشی به نقد ایده فدرالیسم پرداخته و نوشته بود: «این دیدگاه قابل دفاع است و می‌تواند موجب رشد مزیت‌های اقتصادی و رشد مشارکت مردم و فعالان سیاسی شود، اما شرط و شروطی دارد و به شرطی موفقیت‌آمیز است که قدرت، ثروت و بودجه و امکانات به شکل متناسب توزیع شود و هم باعث کارایی و بهره‌وری اقتصاد در سطح استان‌ها و کشور شود و هم قدرت دولت مرکزی برای مقابله با تهدیدهای دشمن، حفظ اقتدار کشور، اجرای طرح‌های ملی و بهبود جایگاه ایران در سطح منطقه و جهان کافی باشد.

نه توزیع شدید امکانات، قدرت، ثروت، بودجه و اختیارات حسن و قبح ذاتی دارد و نه تمرکز شدید آن در شهری مانند تهران که مشکلات زیاد آفریده، کار درستی است. در عین حال باید توجه داشت که موقعیت جغرافیایی و تاریخی ایران، ایجاب کرده که اقوام ایرانی با زبان‌های مختلف در استان‌های کشور، دور هم جمع شوند و حکومتی مقتدر را تشکیل دهند تا منافع ملی و منطقه‌ای را تضمین کنند.

شاید به خاطر همین تفاوت‌های تاریخی و جغرافیایی و حمله دشمنان از هر سو و مشکلات خشک‌سالی، کم‌آبی، پهناور‌بودن سرزمین و... بوده که موجب شده مفهوم و اختیارات دولت در ایران، از گذشته تا‌کنون متفاوت با مفهوم و اختیارات دولت در کشورهای دیگر باشد و مردم ایران انتظار داشته‌اند که دولت قدرتمند باشد و در امور مختلف از توزیع منابع و آب و زمین تا امنیت جاده‌ها، کشور، آموزش و... را بر عهده داشته باشد». ایسنا نتیجه گرفته بود که در طول تاریخ از‌قضا به دلیل ساختار اقلیمی، حاکمان محلی همیشه اختیارات محدودی داشته‌اند.

صاحب‌نظران معتقدند وضعیت فعلی کشور فعلا اجازه هیچ آزمون و خطایی، آن‌هم در حد تغییرات گسترده‌ای مانند تحول ساختار اداری کشور را نمی‌دهد، اما شاید دنبال‌کنندگان این طرح، فارغ از مؤمن‌بودن یا مؤمن‌نبودن به ایده اقتصادی محسن رضایی، به دنبال این هستند که بتوانند از این ایده برای حل‌وفصل بحران‌های احتمالی استفاده کنند؛ یعنی استانداران در حدی اختیار داشته باشند که بدون طی‌کردن روند بوروکراسی، با استفاده بهینه از زمان، با سرعت در مواقع مورد نیاز وارد حوزه تصمیم و عمل شوند. طبیعتا در شرایط بحرانی، استانداری که اختیار بیشتری داشته باشد قطعا عملکرد بهتری نیز بروز خواهد داد.

ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۳
بنظر من هیئت دولت و مجلس انقلابی بیشتر وقت شان را بخوابند و وارد تصمیم گیری نشوند به حال کشور خیلی مفیدتر خواهد بود تا کار کنند.کاش میشد بوسیله ای آنها را از دور نشعه کرد.گذر زمان این نظر را ثابت خواهد کرد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۳
آقای رئیسی سیاست پارتیزانی -اقتصادی انقلابی آقا محسن را اجرا کند که گفت: چند تا از آمریکایی ها را می گیریم و باج های میلیاردی طلب می کنیم و بدینوسیله مشکل ارز کشور را حل می کنیم .ظاهرا دعوت متصدی وزارتخارجه از ایرانیان خارج از کشور و دادن اطمینان به دو تابعیتی ها برای بازگشت به کشور در همین راستا صورت گرفته.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۳
این طرح احمقانه محسن رو اجرا نکنید...‌پیش درآمد تجزیه ایران خواهد شد،ببینید کی گفتم . در آینده ای نه چندان امثال شیخ خزعل در خوزستان و پیشه وری در آذربایجان و مدعیانی در کردستان و .... سر بلند می کنند و مدعی خودمختاری میشن.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۳
رییسی گوش نکن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۳
محسن جان بیا پایین سرمون درد گرفت
انتشار یافته: ۵۷
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
راستی اون طرحی که قرار بود بر مبنای آن با اسیر کردن سربازان آمریکایی ارز وارد کشور بشه به کجا رسید؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۳
اینا طرح های مشاورین خارجی قبل انقلاب و نمیتونن اجرا کنن و باعث از بین رفتن سرمایه نردم میشن مثل سد گتوند بعد وای به حال طرح های خودشون
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
درطرح محسن آقا مناطق برخوردارتوسعه یافته می شوند چونهمقدرت وهم قدرت نفوذ وهم درامد بیشتری دارند زیرا زیرساختار آماده ای دارند ومناطق کم برخوردار فقیز تر می شوند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
همین الانم همینه تو یزد هندوونه میکارن
امین میرزائی
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
سبزوار زمانِ جنگ منطقه جنگی شمالغربو از جبهه جنوب جدا کرد . همین باعث شد ایشون تو رختخواب باشه وقتی که فاو سقوط کرد !!!!
امین میرزائی
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
بعدِ عملیاتِ کربلای پنج استراتژی سپاه تغییر کرد . همه نیروهارو بردن شمالغرب . فکر میکردن تو جبهه جنوب نمیشه کاری کرد . همه رفتن قرارگاه رمضان ، مرکزِ جنگای نامنظم . فکر میکردن کُردای عراق میان کمک ... جدا کردنِ جبهه جنوب از جبهه شمالغرب فاجعه بود ... همه امکانات رفت کرمانشاه و کردستان ... سبزوار و دوستاشم رفتن تو کرمانشاه سمینار گذاشتن که تو انتخابات سپاهی بفرستن مجلس ترکیبِ مجلسو به نفعِ سپاه بهم بزنن ... تو جنوب دیگه نیرو نبود ... ما تو تهران بچه هارو جمع میکردیم میبردیم استادیوم آزادی ازشون فیلم میگرفتیم میگفتیم اینا سپاهِ محمدن . در حالی که یه نوع پروپاگاند بود که رزمنده ها روحیه بگیرن ... خاک بر سرِ من که دوربین دسم بود و ازینا فیلم میگرفتم ! ... عملیاتای بزرگ متوقف شد . فدرال شدیم رفت ! ... ارتباط جبهه ها که قطع شد حلبچه تو شمال و فاو تو جنوب سقوط کرد ... کفگیرِ سپاه که خورد تهِ دیگ محسن نامه نوشت به امام که ما فلان و بهمان میخوایم ، امامم بهش گفت خفه شو ! انداختش تو گونی ، زودی جنگو تموم کرد !!!!!
کارشناس ۲
Netherlands (Kingdom of the)
۰۳:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
این که مقدمه تجزیه کشور است
محسن جان دقت کن
یکی محسن رو بگیره
Nima
Canada
۰۴:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
چالش اصلي ایران چیست؟
نبود پول و اقتصاد ضعیف.
چرا ؟
بخاطر تحریم
اول
شما ارتباطات خود را با جهان و همسایگان درست کنید بعد طرح های فضایی بدهید.
ایران اول باید از دشمنی با مثلث امریکا، اسراییل، عربستان باید خارج شود.
دوم باید برنامه کاهش جمعیت را در پیش بگیرد.
سوم سیستم اقتصادی و اداری اش را شفاف کند تا جلوی رانت نزدیکان هرم مرکزی قدرت را بگیرد.
آقا محسن شما می خواهی کشور را درست کنی اول انتخابات آزاد برگزار کنید.
ناشناس
Canada
۰۴:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
مملکت را گند نزنید،
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
خوب به نظر میرسه ایشون طرح خودمختاری استان ها و بعدش هم حتما اعلام استقلال استان هادرا مثل تجزیه روسیه استارت زده. اقا محسن رییس جمهور ایران نشد ولی فکر کنم با اجرای این طرح در اینده نه چندان دور رییس جمهور کشور خوزستان به پاییتختی مسجد سلیمان بشه!
محمد فقیه نوری
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
منم رییس جمهور مازندران به پایتختی رویان البته من ایران را متحد میکردم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
چه شود ؟ شتر گاو پلنگ
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
ایده محسن رضایی منجر به تجزیه ایران نشه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
یه مدتی هم سر مردم ورسانه ها رو با این طرحها گرم می کنیم و زمان می خریم تا ببینیم بعدش چی میشه ! بلاخره از این ستون به اون ستون فرجه !
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
تبدیل به عملیات فریب نشه ؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۴۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
خدا به دادمون برسه با این ایده جدید.
بعد 40 سال هنوز موش آزمایشگاهی اقایون هستیم و نفهمیدیم چطور باید مملکت داری کنیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
برخلاف سایر موراد آقای محسن رضایی این مورد که رئیس فدرال نباید انتصابی بلکه باید انتخابی باشد عالی است ودرخیلی ازکشورها نتیجه خوبی داده است ان شاالله عملی شود
استانها باید اصول کلی نظام را رعایت کنند ولی دراختیارت دستشان بازباشد. ودراین صورت کشور پیشرفت خوبی میکند
محمد فقیه نوری
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
آیا کشوری مثل ایران می‌تونه اینطوری اداره بشه داداش اینجا هندوستان نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
این طزح به ضرر یکپارچگی ایران است که همین حالا هم در معرض دستبرد مدعیان پان ترکیسم و پان عربیسم قرار دارد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
در صورتیکه استاندار مردمی باشد کور سوی امیدی هست اما بعید بدانم بشود قالباً شرط مسئول شدن در ایران ذوب بودن است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
طرح خوبیه
برای نجات کشور چاره ای جز فدرالیسم نداریم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
رئیسی خودش هیچ ایده و طرحی نداره!
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
الان ده تا مدیر اداره میکنن این حال و روزمون اسن و دزدیها بیداد میکند وای به حالی که صدتا مدیر بخوان اداره امورات را انجام بدن
اگه بنا باشه از کشورهایی مثل آمریکا یا هرجای دیگه تقلید کنید این تقلید باید در تمام زمینه ها باشد.
در مملکت ما تمام تصمیم ها و تصمیم سازی ها به یک نقطه ختم می شود و آن نقطه هم هیچ مسئولیت پذیری ندارد
کیم جونگ اون
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
شما هروقت تونستی همه رفاه و آسایش مردمتو مثل اروپا تامین کنی ، بیا این کار رو هم بکن
مقدسی
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
اونم عملیات فریب بود .!!شما چرا باور میکنید؟؟؟
آقا محسن ازقدیم شوخ بودن حتی شب عملیات کربلای4...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
اگر عقل و منطق حاکم باشد با نظام کدخدایی هم می شود به درستی مملکت را ادراه نمود وگرنه تکه تکه کردن ایده های نوین و اجرای نمایشی آن بدون هیچ پشتوانه فرهنگی اجتماعی سیاسی و اقتصادی هیچ فایده ای به جز اتلاف منابع ندارد شرط اول سیستم فدارلی انتخاب استانداران توسط مردم است که با نظارت استصوابی مرکزی در تضاد کامل است
حسین
Iraq
۰۹:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
وقتی می خواهید ۲ قطبی و تفرقه ایجاد کنید محسن رضایی هم می شود مثلا محبوب شما و می گویید آقا محسن.... خوب درس یادگرفته اید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
خدا بخیر کند؛ کشور تجزیه و ملوک الطوایفی نشود...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
این مثل پیچاندن لقمه دور سر است. بطن این پیشنهاد سلب مسئولیت از خود و دولت و انداختن کمبودها به گردن مردم است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
این طرح طرح تجزیست، مخصوصاً وقتی بحث همگن بودن (قومیتی) مطرحه
بیطرف
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
آقای رضایی سلام-این طرحها در حالی که کشور با ابرچالش هایی همچون تورم بیکاری خشکسالی تحریم هاو...مواجه است هیچ تاثیری در اقتصاد ندارد اول تحریم ها را مرتفع وسپس طرح ها را اجرا کنید
معلم بازنشسته
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
آقامحسن بهتر است ازمشداصغر مشدماشال اله اصغرجیگرکی هم دعوت کندتاطرح هایش مثل توپ در خاورمیانه صدادرکند،!!!
ناشناس
United States of America
۱۰:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
فکرهای احمقانه که فقط و فقط هزینه بر است
ناشناس
Turkiye
۱۱:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
به نام فدرالیسم یک بساط تازه بخور بخور و اختلاس راه می افتد .اینکه کشور ما در قهقرا افتاده و به سرعت در همه زمینه ها رو به نابودی هست با فدرالیسم درست نمی شود بلکه چاره کار چیز دیگری است که همه می دانند ولی کسی جرات گفتنش را ندارد . طرح دیگر آقای ژنرال مهندس سردار سرلشکر پاسدار دکتر حاج محسن سبزوار رضایی میر قائد فرزند نجف همان طرح گروگانگیری سربازان آمریکایی و گرفتن ده ها میلیارد دلار بابت آزادی اونها را اجرا کنند خیلی بهتر جواب می‌دهد تا فدارالیسم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
هشتاد و پنج میلیون جمعیت با تفاوت مسائل جغرافیایی اقتصادی فرهنگی و حتی قضایی و غیره مسئولیتش با دولت است و از مرکز در این موارد باید تصمیم گیری شود و این در حالی است که مسئولین اشراف کاملی به شرایط منطق مختلف ندارند.طرح آقای رضایی طرح واقع بینانه ای است.پیشنهاد می شود برای اجرای بهتر این طرح و اینکه نمی توان این طرح را هر روز تغییر داد بهتر است کار گروهی از اساتید دانشگاهی مواف
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
نظرات چی شد؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
هشتاد و پنج میلیون جمعیت با تفاوت شرایط جغرافیایی اقتصادی فرهنگی و حتی قضایی مسئولیتش با دولت است این در حالی است که مسئولین در تهران اشراف کاملی به شرایط تمام مناطق ندارند.طرح آقای محسن رضایی واقع بینانه است.پیشنهاد می شود با توجه به اهمیت و اینکه این طرح را نمی توان هر روز عوض کرد کارگروهی از اساتید موافق طرح در حوزه های مختلف از قبیل اقتصادی فرهنگی اجتماعی و غیره و کشورهای مختلف که این سیستم در آنها اجرا می شود پژوهشی در مورداین سیستم انجام دهند و در نهایت پیشنهاد خود را برای شرایط ایران را به مسئولین سیاسی ارائه نمایند.
علی
United Arab Emirates
۱۱:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
مشکل اینه که حلقه انتخاب مدیران نالایق کنونی یک حلقه بسته است و انتخاب بصورت فدرالی هم مشکل را حل نمی کن.
تا زمانی که شایسته سالاری نباشد و منافع شخصی افراد و حزب و جناح مطرح باشد،، آش همین آش است و کاسه همین کاسه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
دست بردای بابا جان دیگه وقت بازنشستگی ات رسیده و بلکه گذشته!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
ایده های اقتصادیشون که ما را بیچاره کرد
حال ایده فدرالی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
آقا محسن، اگه ممکنه در مورد طرح اسیر گرفتن سربازان آمریکایی هم توضیح بدید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
آگهی فروش فوری:
دو عدد سرباز آمریکایی، بدون رنگ، کف آفتاب ندیده، جلو بندی سالم... به فروش می رسد. دانه ای یک میلیارد دلار؛ روی هم تخفیف دارد 1750
نادری پور
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
خیلی باحال گفتی، کلی خندیدم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۳
کف رو سرامیک اعلام میکردی بهتر بود متشری بهتر میاد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
خدا بخیر کنه
میگن یارانه هم از ایده های ایشون بوده
سید کاظم همت یار
Germany
۱۳:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
جناب حاج آقا محسن رضایی مانند نخود ۶ر آش هی قهرمان نظر وخودرا تا روز قیامت هالا که برای ریاست جمهوری از ملت انتخاب نمیشه به هر مسیری شده ازمقامات متعدد خودرا محروم نمی‌کند هی نطر وهی نظر تا هالا دیدید یک خدمت مثبتی برای مستمندان ومحرومان بثمر رسانده خیر ولی به دوستان ومقربان علی برکت اللله همه سرشناسان ازسفره پربرکت ایشان حلقه وار جمع شده مرد میدان نظر ونقشه است وبس هالا خود هم ماشاالله ازمرزگذسته تعدد پست ومقام سفره علی ع برای افراد زود برسر سفره رسید تا آخر عمر چهار زانو نشسته وهیچ کس خبر ندارد ازتعدد پست ومقام ملت قهرمان ومسلمان داغ دیده توکلشان به خالق یکتا دهن بازکرده تاکی ؟ حقیقت تلخ مخلص همت یار ازافرادکاندیدات رد صلاحیت شده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
خدایی, خودت فهمیدی چی گفتی ؟؟؟؟!!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
یعنی مملکت ملوک الطوایفی و بجون هم انداختن مردم این استان با آن استان ...
سر آب سر راه سر جاده سر هوا سر معدن سر پول سر من بهترم سر من زوردارترم من چنانم و تو چنینی و سرگرمی و ....عجب
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
سلام این ایده ونظر باعث کارامدی سیستم مدئیریتی درکشورنخو اهدشدتا نظام حکمرانی بطورپایه ای دارای اشکال بوده ونظام قادرنیست با افساد ورانت مبارزه جدی نمایدسیستم فدرالی هم جواب نخواهد داد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۲
کل امکانات کشور با تخصص این مسولین جمع شد نتیجه اش شد تهران امروز. تا سوراخ دماغ تو منجلاب. حالا با همین مسولین چرا باید تو سطح استانی نتیجه بگیریم؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۳
این سبزوار چرا موهاش را رنگ میکنه با ریش سفید دوم یکی این را بازنشسته بکنه قبل از بوجود اوردن فاجعه دیگری
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۳
شما همین سیستم رو که نزدیک یک قرن سابقه داره رو مدیریت کن بعد بیا تز بده . البته که اگه ملاک مدبر بودن بود شما ها الان نهایتش یک کارگر ساده بودین. با عرض پوزش از همه کارگران عزیز
bato-adv
bato-adv
bato-adv