مواد غذایی که حاوی مقادیر زیادی ویتامین D هستند شامل ماهیهای چرب، تخم مرغ و منابع غنیشده مانند شیر گاو و غلات صبحانه است. با این حال تأمین ویتامین D مورد نیاز بدن از طریق رژیم غذایی بسیار دشوار است.
ویتامین D یک ماده مغذی حیاتی است و عملکردهای مهم بسیاری در بدن دارد. ویتامین D مادر در رحم به نوزادش منتقل میشود و به تنظیم فرآیندهایی از جمله رشد مغز کمک میکند. مطالعهای نشان داد که سطح ویتامین D مادران در دوران بارداری با ضریب هوشی فرزندانشان مرتبط است و سطوح بالاتر ویتامین D در بارداری ممکن است منجر به افزایش ضریب هوشی در دوران کودکی شود.
به گزارش خبرآنلاین، کمبود ویتامین D امری شایع است؛ با این حال یک راه نسبتاً ساده برای جبران آن وجود دارد. دریافت ویتامین D لازم و کافی از طریق رژیم غذایی دشوار است و همه افراد هم نمیتوانند با قرار گرفتن در معرض آفتاب این کمبود را جبران کنند، بنابراین تنها راه حل کاربردی برای رفع آن، مصرف مکمل است.
مقدار مصرف توصیهشده ویتامین دی در طول روز، ۶۰۰ واحد بینالمللی (IU) است. آمریکاییها به طور متوسط، کمتر از ۲۰۰ واحد ویتامین دی را به واسطه رژیم غذایی دریافت میکنند.
برای همین اگر مردم از طریق قرار گرفتن در معرض خورشید یا مصرف مکملها این کمبود را جبران نکنند، احتمالاً دچار کمبود این ویتامین خواهند شد.
مواد غذایی که حاوی مقادیر زیادی ویتامین D هستند شامل ماهیهای چرب، تخم مرغ و منابع غنیشده مانند شیر گاو و غلات صبحانه است. با این حال تأمین ویتامین D مورد نیاز بدن از طریق رژیم غذایی بسیار دشوار است.
برای تعیین سطح مناسب ویتامین D در بارداری، تحقیقات بیشتری لازم است، اما جای امید هست که تحقیقاتی از این دست بتوانند در این زمینه کمک کنند.
به گفته ملیسا ملوگ، سرپرست تحقیق و پژوهش در بخش بهداشت، رفتار و رشد کودکان در مؤسسه تحقیقات کودکان سیاتل، ممکن است حدود ۸۰درصد از زنان باردار سیاه پوست در ایالات متحده آمریکا به کمبود ویتامین D مبتلا باشند. حدود ۴۶درصد از زنان باردار شرکتکننده در یک مطالعه دچار کمبود این ویتامین بودند. این کمبود در زنان سفید پوست کمتر از زنان سیاه پوست بود.
کمبود ویتامین D در دوران بارداری شایع است و زنان سیاه پوست بیشتر در معرض خطر هستند، چون رنگدانه ملانین موجود در پوست، سبب کاهش تولید ویتامین D میشود.
مقادیر بالای ویتامین D در دوران بارداری رشد مغز کودک را افزایش میدهد و به بالاتر رفتن بهره هوشی کودکان منجر میشود.
غربالگری و مکملهای غذایی، کمبود ویتامین D را در افرادِ در معرض خطر جبران کرده و عملکرد شناختی را در فرزندان تقویت میکنند.