bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۱۷۷۴۹

(تصاویر) آرامگاه مدرّس

(تصاویر) آرامگاه مدرّس

آرامگاه مدرس پس از شهریور ۱۳۲۰ و خروج رضاخان از ایران، توسط اهالی محل مشخص و آرامگاهی برای وی در شهر کاشمر ساخته شد. از آن زمان تا کنون میان مردم و فرهنگ شهید مدرس ارتباط عمیقی ایجاد شده و شهید مدرس به یکی از نماد‌های شهر کاشمر تبدیل شده است.

تاریخ انتشار: ۱۷:۰۹ - ۰۹ آذر ۱۴۰۰

آیت‌الله سید حسن مدرس از نامدارترین رجال سیاسی و مذهبی ایران و روحانی مبارز شیعه است که در سال ۱۲۴۹ خورشیدی برابر با ۱۲۸۷ قمری در شهر زواره (در قریه سرابه کچو از توابع شهرستان اردستان) از توابع استان اصفهان متولد شد. مدرس پس از راه‌یابی به مجلس شورای ملی به مخالفت با رضاخان برمی‌خیزد و این موجب شد تا در ۱۶ مهر ۱۳۰۷ با دستور رضاخان دستگیر و به دامغان، مشهد، خواف و سپس در ۲۲ مهر ۱۳۱۶ از خواف به کاشمر تبعید شود.

در این زمان رضاخان دستور قتل مدرس را به رئیس شهربانی کاشمر داد، ولی او به این کار تن نداد و در نتیجه این مأموریت به جهانسوزی، متوفیان و خلج واگذار شد. آن‌ها در شب دهم آذر ۱۳۱۶ برابر با ۲۷ رمضان ۱۳۵۶ قمری در حالی که آیت‌الله مدرس به انتظار افطار نشسته بود، او را در محل اقامتش با چای مسموم کرده و سپس با عمامه‌اش وی را خفه کرده و به شهادت رساندند. آرامگاه مدرس پس از شهریور ۱۳۲۰ و خروج رضاخان از ایران، توسط اهالی محل مشخص و آرامگاهی برای وی در شهر کاشمر ساخته شد. از آن زمان تا کنون میان مردم و فرهنگ شهید مدرس ارتباط عمیقی ایجاد شده و شهید مدرس به یکی از نماد‌های شهر کاشمر تبدیل شده است.

روز شهادت آیت‌الله مدرس بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، روز «مجلس» نام‌گذاری شده است.

عکاس: جواد افتخاری/ ایسنا

bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین