تهران در مذاکرات اخیر با ارائه یک بسته ابتکاری، دو پیشنهاد همزمان را مبنی بر لغو همه تحریمهای برجامی و فرابرجامی و همچنین بازگشت خود به تعهدات برجامیاش روی میز طرف مقابل گذاشته است که در صورت موافقت طرفهای مقابل، پیشنهاد سوم و تکمیل کنندهای ارائه خواهد کرد.
روزنامه دولت طی گزارشی به بیان برخی جزئیات مذاکرات احیای برجام پرداخته است.
در مطلب روزنامه «ایران» آمده است: جدیدترین مذاکرات مقامهای دیپلماتیک ایران و ۱+۴ در شرایطی روز پنجشنبه ۱۸ آذرماه از سر گرفته شد که علی باقری، رئیس هیأت مذاکره کننده ایرانی بعد از مذاکرات روز پنجشنبه اعلام کرد که طرف مقابل اراده جدیتری برای ورود به گفتگوهای مؤثر و نتیجهبخش پیدا کرده است. گفتگوهایی که از هشتم آذرماه آغاز شد و پس از یک تنفس کوتاه، پنجشنبه گذشته با هدف لغو مؤثر تحریمها ازسر گرفته شد. تحریمهایی که امریکا بعد از خروج یکجانبه از برجام، تصویب آنها را علاوه بر بازگرداندن تحریمهای برجامی در دستور کار قرار داد و حالا همزمان با رایزنیهای وین بر تصویب چنین تحریمهایی اصرار میورزد.
این در حالی است که تهران در مذاکرات اخیر با ارائه یک بسته ابتکاری، دو پیشنهاد همزمان را مبنی بر لغو همه تحریمهای برجامی و فرابرجامی و همچنین بازگشت خود به تعهدات برجامیاش روی میز طرف مقابل گذاشته است که در صورت موافقت طرفهای مقابل، پیشنهاد سوم و تکمیل کنندهای ارائه خواهد کرد.
محور اصلی خواسته ایران در گفتگوهای جاری بازگشت به توافق اولیه است و شرط مهم رسیدن به این مهم، رفع همه تحریمهایی است که امریکا بعد از خروج از برجام به تصویب رسانده است.
هدف تهران از تأکید بر عملی شدن این خواسته، فراهم شدن تضمین برای رسیدن به یک توافق پایدار است که امکان هرگونه کارشکنی احتمالی را به واسطه تحریمهای اثرگذار بر تحقق منافع اقتصادی ایران از میان بردارد و فضا را برای اجرای تام و تمام توافق فراهم کند. چنان که همین امر پشتوانهای قابل اعتنا برای حفاظت از این توافق در فراز و فرودهای احتمالی ناشی از تغییر دولتها فراهم خواهد کرد.
مسکو و پکن هم در مذاکرات جاری با تأکید بر خواسته بحق تهران مبنی بر رفع همه تحریمهای برجامی و فرابرجامی بر لزوم بازگشت همه طرفها به توافق اولیه ۲۰۱۵ تأکید کردهاند. چنان که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در گفتوگوی اخیرش با «جو بایدن»، رئیس جمهور امریکا اهمیت بازگشت به توافق اولیه را یادآور و خواستار اجماع نظر همه طرفها در این زمینه شده است.
در چنین فضایی آن طور که منابع دیپلماتیک خبر دادهاند، رایزنی هیأتهای دیپلماتیک وین از روز پنجشنبه در حال و هوای مثبت و سازندهای آغاز شده و طرفها در حال برگزاری نشستهای فشردهای برای بررسی جامع و عملیاتی پیشنهادات تهران هستند تا با شفاف شدن موضوعات اختلافی، مذاکرات را به مسیر روشنی برای رسیدن تفاهم هدایت کنند.
به گفته علی باقری، رئیس هیأت مذاکره کننده ایرانی، پیشنهادات تهران که هفته گذشته به طرفهای مقابل ارائه شده، بر پایه پیشنویسی ارائه شده که در وین ۶ به جمعبندی اطراف مختلف گفتگوها رسیده بود. وی این دیدگاه ایران را ره توشه هیأت ایرانی برای استمرار گفتگوها دانسته است.