bato-adv
bato-adv
عضو اتحادیه صادرکنندگان میوه خبر داد

کاهش ۹۰ درصدی قیمت فلفل دلمه‌ای در بازار

کاهش ۹۰ درصدی قیمت فلفل دلمه‌ای در بازار

عضو هیات رئیسه اتحادیه صادرکنندگان میوه و تره‌بار، گفت: بازار صادراتی فلفل دلمه متوقف شده است و از سوی دیگر نرخ این محصول در بازار داخلی نیز به کیلویی ۳ یا ۴ هزار تومان رسیده است و ما شاهد کاهش قیمت ۹۰ درصدی فلفل دلمه‌ای در بازار داخلی بودیم.

تاریخ انتشار: ۱۳:۳۷ - ۰۴ دی ۱۴۰۰

عضو هیات رئیسه اتحادیه صادرکنندگان میوه و تره‌بار، گفت: بعد از مرجوع کردن محموله فلفل دلمه‌ای از روسیه، قیمت این محصول در بازار داخلی ۹۰ درصد کاهش پیدا کرد و این مسئله تولیدکنندگان داخلی را متضرر کرده است.

به گزارش ایلنا، صدرالدین نیاورانی پیرامون تبعات مرجوع کردن محصولات کشاورزی صادراتی در ماه‌های اخیر، گفت: اهمال و کوتاهی برخی از صادرکنندگان و دفاتر قرنطینه‌ای باعث شد که پیامد‌های این مسئله گریبان تولیدکنندگان داخلی را بگیرد و آن‌ها نتواند محصول خود را به قیمت واقعی بفروش برسانند.

وی با بیان اینکه مشکل ایجاد شده در سطح وسیع نبوده است، خاطر نشان کرد: چند گلخانه در یک منطقه خاص از سمومی استفاده کردند که در روسیه شناسایی نشده باشد. همین مسئله باعث شده است گلخانه‌های که با استاندارد‌های بین‌المللی تولید می‌کنند نتوانند کالا‌های خود را صادر کنند. قیمت صادراتی فلفل دلمه‌ای کیلویی ۳۵ تا ۴۰ هزار برای تولیدکنندگان تمام می‌شد که صادرکنندگان این محصول را کیلویی ۴۰ تا ۴۵ هزار تومان بفروش می‌رساندند.

این فعال اقتصادی با اشاره به توقف صادرات فلفل دلمه‌ای، گفت: بازار صادراتی این محصول متوقف شده است و از سوی دیگر نرخ این محصول در بازار داخلی نیز به کیلویی ۳ یا ۴ هزار تومان رسیده است و ما شاهد کاهش قیمت ۹۰ درصدی فلفل دلمه‌ای در بازار داخلی بودیم.

نیاورانی با تایید کیفیت محصولات کشاورزی، گفت: مسائل پیش‌آمده ریشه در کوتاهی‌های قرنطینه‌ای دارد و سم استفاده شده از سوی کشاورزان مشکلی نداشت. همانگونه که بار‌ها به این مسئله اشاره شد سم و کود استفاده شده در محصول از سوی فدراسیون روسیه شناسایی نشده بود و همین مسئله باعث شد که این محموله مرجوع شود. باید راهکار مناسبی اندیشیده شود تا در سال‌های آینده، دیگر شاهد چنین اشتباهاتی نباشیم و کشاورزان در خرید و استفاده از سموم دقت بیشتری کنند و این مهم وظیفه وزارت جهاد کشاورزی به خصوص سازمان حفظ نباتات است.

وی بابیان اینکه مصرف فلفل دلمه‌ای موجود در بازار هیچ مشکلی برای مردم ایجاد نمی‌کند، افزود: اگر مصرف این موارد برای مردم مشکلی ایجاد می‌کرد بدون تردید ما این موضوع را اعلام می‌کردیم وزارت جهاد حافظ سلامت مردم و بازار‌های صادراتی این است و این مسائل جزو اولویت‌های این وزارتخانه است.

نایب رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی، یزد، اصفهان و فارس را به‌عنوان مهم‌ترین تولیدکنندگان فلفل دلمه‌ای گلخانه‌ای عنوان کرد و افزود: برای تولید این محصول سرمایه‌گذاری عظیمی صورت گرفته شده است. باید مانع توقف تولید در این واحد‌های تولیدی شویم بسته شدن یک واحد تولیدی مساوی است با بیکار شدن حداقل ۵۰ کارگر.

این صادرکننده میوه ادامه داد: درخواست من از وزارت جهاد این است برای جلوگیری از زیان تولیدکنندگان داخلی با اعطای وام‌های بلاعوض یا انتخاب دیگر راهکار‌ها چاره‌ای اندیشیده شود که آن‌ها به حیات و بقا خود ادامه دهند.

وی درباره حل مشکل صادرات کیوی به هندوستان، گفت: برای رفع این مشکل دو هیات ایرانی و هندی در حال بررسی مشکل هستند باید بگویم سم دیده شده در کیوی بیشتر فیزیکی است و روی پوست میوه مشاهده شده و سلامت داخل میوه تایید شده است من امیدوارم که این مشکل به زودی حل شود چراکه ریشه‌ای نیست.

این فعال اقتصادی ادامه داد: امارات به مشکل رسیدگی کرده است و صادرات کیوی به امارات از سر گرفته شده است.

نیاورانی در پاسخ به این پرسش که آیا مسیر صادرات از مرز ترکمنستان به آسیای میانه برای ما باز شده است؟ خاطر نشان کرد: در گام نخست باید دید آیا کشور‌های ثالث امکان حمل ونقل آن‌ها می‌تواند جوابگوی نیاز ما باشد؛ متاسفانه امکان حمل و نقل ما به این کشور‌ها و این کشور‌ها به روسیه و کشور‌های دیگر ضعیف است. ترکمنستان امکانات حمل و نقل برای تولیدات خود دارند و نمی‌تواند حداقل روزی ۱۰۰ کانتینر برای صادرات محصولات ما اختصاص بدهد این مسئله ملزم به فراهم شدن زیرساخت‌های از سوی دو کشور است.

برچسب ها: فلفل دلمه صادرات
bato-adv
bato-adv
bato-adv