بن سلمان بی سر و صدا در حال مذاکره با اسرائیل برای دستیابی به برخی از سامانههای جنگی هوایی اسرائیل است.
وب سایت سعودی لیکس مذاکرات محرمانه میان ولیعهد سعودی و مسئولان وزارت جنگ رژیم صهیونیستی را فاش کرد.
به گزارش تسنیم، منابع دیپلماتیک بینالمللی مذاکرات محرمانه «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی و وزیر دفاع عربستان با مسئولان وزارت جنگ اسرائیل برای انعقاد قراردادهای نظامی را فاش کردند.
وب سایت سعودی لیکس به نقل از وب سایت امور نظامی StrategyPage گفت بن سلمان بی سر و صدا در حال مذاکره با اسرائیل برای دستیابی به برخی از سامانههای جنگی هوایی اسرائیل است.
این سایت اعلام کرد که محمد بن سلمان علاقه خود را به سامانه جدید «اسلینگ دیوید» اسرائیل برای تقویت سیستم دفاعی عربستان در مقابله با گروه انصارالله یمن ابراز کرده است.
به گفته این وب سایت، دولت عربستان سعودی در تلاش است تا سیستمهای دفاعی هوایی ارزانتری را جستجو کند، زیرا سعودیها در حال حاضر از موشکهای هوا به هوای AMRAAM استفاده میکنند. قیمت هر موشک نیم میلیون دلار است.
این وب سایت نشان اعلام کرد که آخرین عملیات تامین موشکی که عربستان سعودی دریافت کرده، ۲۰۰ موشک PAC ۳ در سال ۲۰۲۰ بوده است.
بر اساس گزارش وب سایت مذکور عربستان به دنبال دستیابی به چند صد موشک ضد موشکی پاتریوت PAC-۳ از ایالات متحده و کشورهای اتحادیه اروپا برای جایگزینی چند صد موشک Pac-۳ است.
اینترنشنال اینترست نوشت: حملات انصارالله ضعف سامانه پدافند هوایی عربستان را آشکار کرد که میلیاردها دلار برای ریاض هزینه داشت و این اولین بار نیست که سامانههای دفاع موشکی پاتریوت عربستان در دفع حملات ناکام میمانند.
موشکهای معیوب، خاطرات شکستهای مشابهی را در مورد موشکهای پاتریوت تحت کنترل ایالات متحده در طول جنگ خلیج فارس در سال ۱۹۹۱ و حمله به عراق در سال ۲۰۰۳ تداعی کردند.
این نشریه در ادامه افزود: «همه انواع پدافند هوایی متعارف میتوانند با حملات پهپادی کوچک مقابله کنند، درحالیکه عربستان با استقرار تجهیزات نظامی گران قیمت نیز نتوانست از خود دفاع کند».
عربستان سعودی عمدتاً برای دفاع هوایی خود به سامانه دفاع موشکی پاتریوت ساخت آمریکا متکی است که ریاض برای مقابله با حملات انصارالله استفاده میکند.
با این حال، به نظر میرسد تشدید حملات انصارالله علیه عربستان در ماههای اخیر منجر به اتمام تقریباً ذخیره مهمات دفاع هوایی عربستان شده است تا جایی که مسؤولان آمریکایی و سعودی توضیح دادند، زرادخانه تسلیحات عربستان از موشکهای رهگیری کننده به شکل خطرناکی کاهش یافته است.
پس از امضای توافق سازش میان امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی عطش رژیم آلسعود نیز برای سازش با این رژیم و رابطه علنی با تلآویو بیشتر شده است، بهحدی که بارها مقامات این رژیم از ابراز علاقه خود برای برقراری رابطه با اشغالگران فلسطین سخن گفتهاند.
در ۴ نوامبر گذشته، شبکه تلویزیونی اسرائیلی «کان» گزارش داد که هیئتی متشکل از ۲۰ نفر از سران صهیونیستی در ایالات متحده از عربستان سعودی دیدار و با مقامات ارشد سعودی از جمله وزرا و نمایندگان خاندان سلطنتی در ریاض گفتگو کردند.
منابع عبریزبان اخیرا خبر دادند که یک هواپیمای صهیونیستی برای اولین بار در فرودگاه بینالمللی ریاض فرود آمد که این هواپیما متعلق به یک فرد ثروتمند بود که با هواپیمای شخصی خود از فرودگاه بن گوریون پس از اندک زمانی توقف در فرودگاه امان به سمت عربستان سعودی حرکت کرده بود.