زمانی که واردکننده برنج ارز نیمایی را برای واردات این محصول دریافت میکند، ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده نیز به قیمت این محصول اضافه میشود.
رئیس اتحادیه خوار و بار و آجیل فروش اصفهان گفت: برنجهای وارداتی و همچنین بخشی از حبوبات مورد نیاز بازار که وارداتی هستند مشمول مالیات بر ارزش افزوده میشوند که به میزان همین ۹ درصد از قدرت خرید مردم نیز کاسته میشود.
به گزارش ایسنا، مصطفی بحق درباره اجرای قانون دریافت مالیات بر ارزش افزوده از برخی کالاهای اساسی از جمله برنج، اظهار کرد: اجرای این قانون تنها موجب افزایش قیمت ۹ درصدی برنج میشود.
وی افزود: زمانی که واردکننده برنج ارز نیمایی را برای واردات این محصول دریافت میکند، ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده نیز به قیمت این محصول اضافه میشود.
رئیس اتحادیه خوار و بار و آجیل فروش اصفهان همچنین اضافه کرد: با توجه به وارداتی بودن حبوبات، مالیات بر ارزش افزوده نیز مشمول این محصول خواهد شد.
وی تأکید کرد: قدرت خرید مردم نیز به میزان همان ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده مشمول این محصول، کمتر خواهد شد.
بحق گفت: به طور معمول هر میزان که قیمت یک کالایی افزایش مییابد، قدرت خرید مردم نیز به همان نسبت کمتر میشود و مردم ناچارند مدل خرید خود را تغییر دهند.
وی با اشاره به قیمت انواع برنج در بازار اصفهان، گفت: در حال حاضر قیمت هر کیلو برنج ایرانی بین ۴۵ تا ۷۰ هزار تومان و برنج خارجی نیز بین ۲۱ تا ۳۰ هزار تومان است.
رئیس اتحادیه خوار و بار و آجیل فروش اصفهان گفت: با اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده ۹ درصد بر قیمت برنجهای وارداتی اضافه میشود، البته این مالیات از واردکننده گرفته میشود و او نیز این مالیات را به قیمت فروش خود اضافه میکند.
وی درباره برخی پیش بینیها نسبت به افزایش دوباره قیمت برنج، گفت: تا پایان سال دیگر برنج گران نمیشود، چراکه بازار دیگر کشش قیمت بالاتر را ندارد.
بحق به بازار حبوبات نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر عدس، بخشی از نخودهایی که لپه از آنها تولید میشود و همچنین لوبیا چیتی وارد کشور میشود که این محصولات نیز مشمول ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده میشود.
وی همچنین درباره شوک روانی حذف ارز ترجیحی نیز، گفت: ارز ترجیحی حدود دو سالی است که از کالاهای اساسی حذف شده و این محصول با ارز نیمایی وارد کشور میشود.