به نظر میرسد مهمترین دلنگرانی «تل آویو» از احیای برجام خارج شدن نام این رژیم از فهرست اولویتهای امنیتی و سیاسی جامعه بینالملل باشد. این نگرانی در پی تضعیف موقعیت آنها در تقابل با توان میدانی ایران در صحنه منطقهای اهمیت قابل ملاحظهای پیدا کرده است.
روزنامه ایران (ارگان دولت) نوشت: هرگونه توافق احتمالی برای رفع تحریمها میان ایران و طرفهای توافق هستهای از حالا مقامهای رژیم صهیونیستی را مضطرب کرده است.
این موضعگیری شتابزده «نفتالی بنت»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی که مدعی شده هرگونه توافق حاصل از مذاکرات جاری در وین برای کابینه او الزامآور نخواهد بود، بهخوبی گویای این واقعیت است. به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، «بنت» علنا اعلام کرده که بدون الزام به هرگونه توافق احتمالی، خود را مقید به مفاد این توافق نمیداند و آزادی عمل بدون محدودیت در هر مکان و هر زمان برای رژیم او همچنان برقرار است.
این موضعگیری عجولانه که با پررنگ شدن امیدها در وین برای رفع تحریمهای ضدایرانی مطرح شده است، با هدف به چالش کشیدن رویکردی صورت گرفته که دولت جدید ایران در عرصه سیاست خارجی در پیش گرفته است. وجه مهم اقدامات تخریبی اسرائیل در تلاشهایی پدیدار شده که این رژیم برای همراه کردن دیگر کشورها با خود از یک سو و خطرناک جلوه دادن پیامدهای هرگونه توافق احتمالی میان ایران و شرکای برجامیاش به جریان انداخته است.
رایزنیهای اخیر نخستوزیر رژیم صهیونیستی با همتای انگلیسی خود در خصوص امور مهم منطقه و جهان و دفاع «بوریس جانسون» از مواضع تل آویو در خصوص مذاکرات وین از جمله تلاشهای جدیدی است که صهیونیستها همزمان با رایزنیهای حساس وین از سر گذراندهاند. ناگفته پیداست آنچه رهبران رژیم صهیونیستی از پیگیری سیاست ضدایرانی خود در روند مذاکرات دنبال میکنند، گرفتن امتیازاتی ویژه از شرکای غربی خود است.
چنانکه به نظر میرسد مهمترین دلنگرانی «تل آویو» از احیای برجام خارج شدن نام این رژیم از فهرست اولویتهای امنیتی و سیاسی جامعه بینالملل باشد. این نگرانی در پی تضعیف موقعیت آنها در تقابل با توان میدانی ایران در صحنه منطقهای اهمیت قابل ملاحظهای پیدا کرده است.
پیشتر «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی در نشست حزب لیکود با بیان اینکه «رژیم ایران ضعف دولت اسرائیل را میبیند و جامعه بینالمللی نیز که میخواهد به توافق خطرناک هستهای بازگردد، بهدلیل همین ضعف، دولت اسرائیل را نادیده میگیرد.» به موقعیت متزلزل اسرائیل معترف شده بود.
زیر سایه چنین فضایی است که اسرائیل در ماههای اخیر دیگر نتوانسته روند آشتی خود با بازیگران عربی را تداوم بخشد و ایران را به جای خود بهعنوان دشمن جهان عرب جا بزند. از اینرو قابل انتظار است که مقامهای این رژیم از حالا برای هرگونه گشایشی که دولت جدید ایران ذیل سیاست خارجی هوشمندانهاش در پیش گرفته است، خط و نشان بکشند.
مقاله روزنامه دولت در حالی نوشته میشود که همین جریان سیاسی تا چندی پیش، برنده برجام و مذاکرات را اسرائیل و امریکا میدانستند! و هم اکنون در چرخشی آشکار آن را ضد اسرائیل میدانند.