نیمی از زنان جوان بین ۱۱ تا ۱۸ سال کمتر از میزان توصیهشده آهن و منیزیم مصرف میکنند.
یکی از دانشمندان گفته است که زنان جوانی که گوشت قرمز و لبنیات مصرف نمیکنند یا کم مصرف میکنند در معرض خطر کمبود ویتامیناند که ممکن است بعدها در زندگی مشکلات سلامتی به وجود بیاورد.
به گزارش ایندیپندنت، پروفسور یان گیونز، مدیر موسسه غذا، تغذیه و بهداشت دانشگاه ریدینگ در جلسه معارفهای در مرکز ساینس مدیا (Science Media) گفت که نیمی از زنان جوان بین ۱۱ تا ۱۸ سال کمتر از میزان توصیهشده آهن و منیزیم مصرف میکنند.
او افزود، یکچهارم زنان از این گروه سنی ید، کلسیم و روی بسیار کمی مصرف میکنند. پروفسور گیونز هشدار داد که زنان جوان بیشتر از مردان در معرض خطر کمبودهای تغذیهایاند شاید بهاینعلت که زنان «بیشتر به پیامهایی نظیر این حساساند» که چقدر محصولات گوشتی و لبنی برای محیط زیست بد است.
پروفسور گیونز در طول جلسه معارفه درباره منابع جایگزین پروتئین گفت درحالیکه دلایل زیستمحیطی خوبی برای مصرف گوشت وجود دارد، حرکت بهسوی برنامه غذایی بیشتر گیاهی را باید «با کمی احتیاط» انجام داد.
او هشدار داد: «ما همین حالا هم از بسیاری جهات شرایط تغذیهای کاملا حاشیهای داریم و برای بعضی از موارد فکر میکنم تا مدت درازی نفهمیم که چه اتفاقی خواهد افتاد.»
«سالهای نوجوانی برای رشد استخوانها بسیار مهماند. اگر درست به آن توجه نکنید ازنظر سلامت استخوان در بزرگسالی مسئله بزرگی خواهید داشت و افزایش خطر شکستگی ممکن است کیفیت زندگیتان را پایین بیاورد.»
دادههای سازمان بررسی اعتبار فایندر (Finder) این هفته گزارش کرد که ۱۴ درصد از بزرگسالان در بریتانیا (۷.۲ میلیون نفر) در حال حاضر رژیم غذایی بدون گوشت دارند و ۸.۸ میلیون نفر برنامهریزی میکنند که امسال مصرف گوشت را کاهش دهند.
گیاهخواری مشهورترین رژیم غذایی بدون گوشت است که حدود ۳.۳ میلیون بریتانیایی آن را انتخاب کردهاند و به دنبال آن ماهیخواری (۲.۴ میلیون نفر) و وگانیسم [رژیم غذایی گیاهی بدون هیچگونه فرآورده حیوانی](۱.۶ میلیون نفر) بیشترین شهرت را دارند.
پروفسور گیونز گفت که باید مقایسههای وسیعتری بین فایدههای محصولات گوشتی و گیاهی صورت گیرد تا نشان دهد که آیا جایگزینهای گوشتی و لبنی میتوانند همان میزان مواد مغذی را که در محصولات حیوانی وجود دارد تامین کنند یا نه.
آنا مپسون، متخصص رسمی تغذیه در «گودنس مینوتریشن» (Goodness Me Nutrition) گفت که دختران نوجوان بهطور خاص به میزان بالایی از آهن و کلسیم در برنامه غذاییشان نیاز دارند. اگر آنها دچار کمبود این مواد مغذی شوند ممکن است وقتی بزرگتر شدند مسائلی مانند کمخونی و پوکی استخوان گریبانگیر آنان شود.
مپسون میگوید، درحالیکه امکان آن وجود دارد که برنامه غذایی گیاهخواری معتدلی داشت لازم است برنامهریزی زیادی صورت گیرد تا بفهمیم چه مواد غذایی در منابع گیاهی یافت نمیشود و چه مکملهایی لازم است بهجای آنها مصرف شود.
«بهطور مثال امگا-۳ واقعا در رژیم غذایی گیاهی وجود ندارد، اما برای سلامت مغز خیلی مهم است. کودکان بین ۱۱ تا ۱۸ سالگی مغزهایی در حال رشد دارند و به دیاچای (یکی از اسیدهای چرب امگا-۳) برای حفظ آن نیاز دارند.
او افزود: «میتوانید امگا-۳ را از بعضی محصولات گیاهی به دست آورید، اما باید آن را به شکلی مناسب تبدیل کنید، زیرا مقدار آن کم است؛ گردو، شاهدانه و دانه کتان به شما مقدار کمی امگا-۳ میدهد، اما من به گیاهخواران توصیه میکنم از مکمل امگا-۳ استفاده کنید.»
مکملهای دیگری که او به مردم گیاهخوار یا وگان توصیه میکند شامل ب ۱۲ (B۱۲) ویتامین دی (D) و مولتیویتامینها است. او از مردم خواست اگر نمیدانند به چه چیزهایی نیاز دارند به متخصص تغذیه مجرب یا پزشک مراجعه کنند.
مپسون همچنین به مردمی که به برنامه غذایی وگان فکر میکنند هشدار داد از جایگزینی گوشت گیاهی بدون اضافه کردن انواع سبزیها به نوبتهای غذاییشان خودداری کنند.
او میگوید: «بهجای غذاهای ناسالم بر برنامه غذایی گیاهی خوب تمرکز کنید، زیرا مواد مغذی بیشتری میگیرید. صرفا سوسیس گیاهی را با سوسیس معمولی عوض نکنید.»
«تحقیقات نشان میدهد که خوردن تا ۳۰ غذای گیاهی متفاوت در هفته واقعا برای سلامت روده تان مفید است بهاینترتیب اگر میخواهید وگان شوید این را به خاطر داشته باشید؛ حتما تا جایی که امکان دارد برنامه غذایی متفاوتی داشته باشید تا مطمئن شوید تا حد امکان مواد مغذی به بدن خود میرسانید.»
یه نگاه به تفاوت دستگاه گوارش انسان و گوسپند نشون میده که انسان علف خوار نیست، نزدیک ترین گونه به انسان که همون شامپانزه باشه هم توی رژیم غذاییش گوشت داره و شکار میکنه