رئیس جمهور ترکیه، رجب طیب اردوغان روز چهارشنبه اعلام کرد که اسحاق هرتزوگ طی یک سفر رسمی در اوایل ماه آینده به ترکیه سفر میکند. اردوغان در مصاحبه با شبکه ان تی وی ترکیه تصریح کرد که این سفر میتواند فصل تازهای را در روابط بین دو طرف بگشاید و وی آماده است تا گامهایی را برای هماهنگی با اسرائیل در تمام زمینهها بردارد.
به گزارش انتخاب، در ادامه این مطلب آمده است: این خبر که البته برای ما غافلگیر کننده نبود، ظاهرا موجب شگفتی بسیاری از طرفداران اردوغان بویژه جنبشهای مربوط به اسلام سیاسی، بخصوص اخوان المسلمین میشود و آنها را شوکه و نا امید میکند، چرا که این گروهها رئیس جمهور ترکیه را نماد و الگویی برای ملی گرایی و از حامیان مساله فلسطین میدانستند، همچنانکه وی در سال ۲۰۱۰ کشتیهایی را برای شکستن محاصره به نوار غزه فرستاد، کشتیهایی که مورد تعرض نیروهای کوماندوی دریایی اسرائیل قرار گرفته و در نهاست ده نفر از مجاهدان ترک به شهادت رسیدند.
اردوغان بار دیگر از تمایل خود برای به صفر رسیدن مشکلات با تمام دشمنان در منطقه عربی و بازگرداندن روابط با دولتها به حالت عادی خود خبر داده است، برای مثال گروههای معارضی در مصر و عربستان که پیش از ایران، ترکیه به آنها کمک میکرد.
مساله جالب توجه آنکه این گروهها که استانبول را مقرّ خود قرار داده اند، هیچ انتقادی را متوجه رئیس جمهور ترکیه نکردند، چه به دلیل دور کردن تعدادی از اعضای این گروهها از مقرشان توسط اردوغان، چه به دلیل بسته شدن و تعطیلی دفاتر یا شبکههای تلویزیونی مربوط به آنها و حتی پس از اعلام نزدیکی ترکیه با رژیم اشغالگر و تاکید بر از سر گیری روابط اقتصادی و سیاسی کامل با آن.
براساس آمار موجود، فروپاشی اوضاع اقتصادی در ترکیه، از میان رفتن ۴۰ درصدی ارزش ارز داخلی و بالا رفتن میانگین تورم تا ۳۲ درصد، باعث نابه سامانی اوضاع معیشتی مردم و در ادامه نارضایتی آنها از حزب عدالت و توسعه شده است.
گشودن دریچه روابط با رژیم اشغالگر، پذیرش تمام شروط آنها و پهن کردن فرش قرمز برای ریاست دولت صهیونیستی، هرگز اقتصاد ترکیه را از بحران خارج نکرده و نمیتواند سهمی در افزایش نسبت تایید نخبگان ترک داشته باشد، چرا که اشتباهات کشندهای که دولت ترکیه مرتکب شد، بویژه سیاستهای اقتصادی نادرست و جدال برانگیز آن، دخالت نظامی در سوریه و پذیرش نزدیک به ۵ میلیون مهاجر سوری که اکنون به دلیل مسائل مربوط به سیاستهای تبعیض نژادی شرایط سختی را میگذرانند، به اضافه تغییر نظام سیاسی پارلمانی به ریاستی که تمام صلاحیتها را وضع میکند و همه تصمیم گیریها بر عهده آن است، همگی سهم زیادی در کاهش دستاوردهای حکومت حزب عدالت و توسعه داشته است
اردوغان در زمان اشتباهی به دنبال تقویت روابط با تل آویو است، بویژه پس از شکستهای پی در پی اسرائیل و ارتش آن در تمام جنگهای اخیر و به طور خاص، جنگ سیف القدس، که قدرت سیاسی و نظامی محور مقاومت را نشان داد. نمیدانیم روابط اردوغان با گروههای مقاومت اسلامی نظیر حماس، پس از این نزدیکی سریع به رژیم اشغالگر چگونه خواهد بود. رئیس جمهور ترکیه در سالهای گذشته رابطه ائتلافی خاص و متمایزی با این گروهها برقرار کرده و به آنها اجازه فعالیتهای سیاسی در ترکیه را داد، آنچه که باعث میشود این احتمال مطرح شود که شرط اسرائیل برای برقراری روابط نزدیک با ترکیه، توقف فعالیتهای گروههای اسلامی در ترکیه باشد، چرا که امکان جمع بین اسرائیل و جنبش حماس برای ترکیه وجود ندارد.
سیاست نزدیکی به رژیم اشغالگر و قبل از آن، مصر، امارات و عربستان، بر این مهم تاکید میکند که اردوغان منفعت خود در ماندن در حکومت را بر هر چیزی ترجیح میدهد و دیگر اقدامات ظاهری اش از جمله تهدید سفیر امارات به اخراج از ترکیه، پس از امضای توافق ابراهیم بین امارات و اسرائیل، شعاری بیش نیست.