سوزاندن گوشت موجب ایجاد مواد سرطانزا میشود؛ در کباب کردن هرگز نباید گوشت در معرض حرارت خیلی بالایی قرار بگیرد و سوخته شود.
کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: بعضی غذاها به تولید سرطان و رشد و انتشار آن کمک فراوان میکنند و برخی دیگر موجب کاهش سلولهای سرطانی شده و به مقابله با این سلولها میپردازند بنابراین برای مبارزه با این بیماری، همه باید بدانند چه غذاهایی بخورند و از خوردن چه غذاهایی امتناع ورزند.
به گزارش ایسنا، ندا فرحبخش با اشاره به برگزاری پویش ملی مبارزه با سرطان از ۸ تا ۱۵ بهمنماه اظهار کرد: سرطان یکی از بیماریهایی است که تغذیه مناسب در کاهش یا افزایش خطر ابتلا به آن نقش بسزایی دارد؛ دریافت میزان کالری روزانه، کیفیت و کمیت پروتئینهای غذایی، میزان دریافت چربیهای اشباع مانند روغنهای جامد و چربی منابع حیوانی و چربیهای غیراشباع مانند روغنهای گیاهی از جمله روغن زیتون و کانولا و همچنین میزان مصرف میوه و سبزیهای تازه از جمله عوامل غذایی هستند که میتوانند در کاهش یا افزایش بیماری سرطان مؤثر باشند.
وی افزود: بعضی غذاها به تولید سرطان و رشد و انتشار آن کمک فراوان میکنند و برخی دیگر موجب کاهش سلولهای سرطانی شده و به مقابله با این سلولها میپردازند بنابراین برای مبارزه با این بیماری، همه باید بدانند چه غذاهایی بخورند و از خوردن چه غذاهایی امتناع ورزند.
کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: دریافت مواد غذایی با کالری بالا به دلیل افزایش چاقی و اضافه وزن در افراد میتواند زمینه بیماری سرطان به ویژه سرطانهایی مانند سرطان پستان (خصوصا در زنان یائسه)، سرطان رحم، سرطان مری و سرطان روده بزرگ را فراهم کند.
فرحبخش ادامه داد: یکی از اقدامات اصلی در پیشگیری از ابتلا به سرطان، کاهش مصرف مواد قندی و چربیهای اشباعشده است که میزان زیادی کالری دارند و مقدار کمی مواد مغذی به بدن میرسانند.
وی با اشاره به ارتباط نوع طبخ غذا و سرطان بیان کرد: سوزاندن گوشت موجب ایجاد مواد سرطانزا میشود؛ در کباب کردن هرگز نباید گوشت در معرض حرارت خیلی بالایی قرار بگیرد و سوخته شود. بهترین روش برای طبخ غذا و داشتن غذای سالم، آبپز و بخارپز کردن است.
کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: برای پیشگیری از سرطان باید رژیم غذایی غنی از مواد گیاهی داشته باشیم. گیاهان به دلیل داشتن فیبر بالا و چربی کمتر، جزو مواد مغذی هستند که از طریق تقویت سیستم ایمنی بدن به مبارزه با سرطان کمک میکنند بنابراین بیشتر غذاهای گیاهی، ضد سرطان محسوب میشوند.
فرحبخش افزود: در هر وعده باید حداقل دو سوم مواد غذایی گیاهی و حداکثر یکسوم آن از مواد غذایی حیوانی مصرف شود. به عنوان مثال حداقل دو سوم یک بشقاب غذایی باید با غلات سبوسدار، سبزیجات، لوبیا یا میوه پر شود و حداکثر یکسوم آن شامل فرآوردههای لبنی، ماهی یا گوشت باشد. البته باید بین میزان فعالیت بدنی و کالری مصرفی، تعادل و توازن برقرار باشد.
کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه باید روزانه پنج سهم از سبزی و میوههای متنوع مصرف شود، افزود: مصرف سبزیهای سرخشده باید محدود و از آب میوه و سبزیهای خالص استفاده شود. سبزیجات خام مانند هویج، کرفس، خیار و فلفل، آجیل و دانهها و میوههای خشکشده نیز مصرف شود.
وی بیان کرد: تا حد امکان باید مواد غذایی نزدیک به شکل اصلی خود مصرف شوند به عنوان مثال به جای نوشیدن یک لیوان آب هنگام پخت سبزیجات، از مقدار کمی آب استفاده شود. پخت بیش از حد سبزی موجب از بین رفتن بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی موجود در آن میشود.
فرحبخش با تاکید بر شستوشوی کامل میوهها و سبزیجات گفت: شستوشو تمام سموم و آفتکشها را در مواد غذایی از بین نمیبرد، اما میزان آنها را کاهش میدهد.
کارشناس گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه باید روزانه یک عدد سیب مصرف شود، عنوان کرد: فیبر موجود در برخی میوهها موجب کاهش کلسترول خون و کاهش بروز بیماریهای قلبی میشوند و نقش کلیدی در حفظ سلامت دستگاه گوارش ایفا میکنند و موجب میشوند ترکیبات سرطانزا قبل از ایجاد آسیب، همراه با مواد غذایی در حال حرکت از طریق دستگاه گوارش خارج شوند.