پلیس انواع مختلف خلافی را برای خودروها در نظر میگیرد.
پلیس راهنمایی و رانندگی برای برقراری نظم و با هدف کاهش تصادفات جادهای همواره تلاش میکند تا با وضع قوانین و اعمال جریمه، رانندگان را به پیروی از قوانین راهنمایی و رانندگی ترغیب کند. به همین دلیل نیز این قوانین همواره در حال بهروز شدن هستند. از آخرین نمونه میتوان به قوانین مربوط به دوران شیوع بیماری کرونا اشاره کرد که به واسطه آن پلیس راهنمایی و رانندگی ۴ کد تخلف را به تخلفات راهنمایی و رانندگی اضافه کرد.
شاید از نظر بسیاری از مالکان خودرو و رانندگان، این قوانین و اعمال جریمههای نقدی سنگین و نمره منفی اندکی سختگیرانه باشد، اما تجربه نشان داده که بسیاری از افراد بدون وجود چنین اهرمهایی تمایلی به اطاعت از قوانین راهنمایی و رانندگی ندارند.جالب است بدانید که تا همین چند سال پیش، کمتر راننده و سرنشینی را میدیدید که کمربند ایمنی خود را بسته باشد. اما با تدوین قانون جدید و تعیین جریمه نقدی برای نبستن کمربند ایمنی خودرو، میتوان گفت که میزان خسارات جانی ناشی از حادثه به مقدار قابل توجهی کاهش پیدا کرده است. چرا که با بستن کمربند ایمنی، جان سرنشینان خودرو کمتر به خطر میافتد. در اوایل تدوین این قانون و اعمال جریمه، بسیاری از افراد مخالفتهای شدیدی با آن داشتند اما پس از گذشت چند سال، بستن کمربند ایمنی تبدیل به یک فرهنگ صحیح رانندگی شد.برخی از تخلفات رانندگی بیشتر اتفاق میافتند که از آن جمله میتوان به سرعت غیر مجاز، صحبت کردن با تلفن همراه، عبور از چراغ قرمز و نبستن کمربند ایمنی اشاره کرد، در نتیجه استعلام و پرداخت خلافی خودرو به صورت آفلاین و آنلاین میتواند چالش بزرگی برای برخی از رانندگان خودرو باشد.
اگر به چند سال قبل برگردیم، فرآیند پرداخت خلافی خودرو طولانی و زمانبر بود. تا قبل از فراگیرشدن گوشیهای تلفن همراه و گسترش اینترنت، تنها راه دریافت خلافی ماشین حضور در پلیس 10+ بود. البته با کمک دستگاههای ATM (عابربانک) امکان پرداخت خلافی ماشین وجود داشت. اما کمبود زمان و دغدغههای روزمره در کنار دسترسی همگانی به اینترنت، باعث ایجاد روشهایی جدید برای دریافت خلافی خودرو شد. اما آیا شما با انواع روشهای سریع برای استعلام و پرداخت خلافی خودرو آشنا هستید؟
همان طور که از گفته های قبلی پیداست، استعلام خلافی خودرو یکی از دغدغههای بیشتر رانندگان است. جرایم رانندگی انواع مختلفی دارند.جالب است بدانید که ۴ نوع جریمه خودرو وجود دارد که عبارتند از تسلیمی، الصاقی، دوربینی و دوبرگی. اگر برای اولین بار قصد گرفتن خلافی ماشین خود را دارید این سوال برایتان ایجاد میشود که چگونه از آن مطلع شویم؟ یا اینکه چه راهکارهایی برای کم کردن آن وجود دارد؟ آیا برای استعلام خلافی نرمافزاری وجود دارد؟ پس در ابتدا بهتر است درباره این ۴ نوع خلافی خودرو ، اطلاعات بیشتری کسب کنیم: پلیس راهنمایی و رانندگی به صورت کلی ۴ نوع جریمه در نظر گرفته که شامل تسلیمی، الصاقی، دوربینی و دوبرگی است. در جریمه تسلیمی، پلیس راهنمایی و رانندگی برگ جریمه را به راننده خاطی تحویل خواهد داد.
اما در جریمه الصاقی، پلیس راهنمای و رانندگی خودرو را به دلیل مثلاً توقف در محل پارک ممنوع جریمه کرده و به دلیل عدم حضور راننده، برگ جریمه را به خودرو الصاق میکند. جریمه دوربینی که در حال حاضر متداولترین نوع جریمه است، توسط دوربینهای نصب شده در خیابانهای شلوغ و پُرترافیک شهرها، جادهها و اتوبانها ثبت و در نهایت برای مالک خودرو ارسال خواهد شد. در جریمه دوبرگی، پلیس راهنمایی و رانندگی راننده خاطی را به دلیل عدم توجه به دستور توقف پلیس علاوهبر جریمه نقض قوانین راهنمایی و رانندگی که شامل برگ اول خواهد بود، برای عدم توجه به دستور توقف پلیس نیز جریمه خواهد کرد که شامل برگ دوم خواهد بود.
تقریباً همه رانندگان از این موضوع اطلاع دارند که اگر به مدت ۶۰ روز برای پرداخت خلافی خودرو خود اقدام نکنند، مبلغ جریمه آنها دو برابر خواهد شد. از طرفی رانندگانی که میزان خلافی خودرو آنها به بیش از یک میلیون تومان برسد، خودروی آنها توسط پلیس راهنمایی و رانندگی توقیف و به پارکینگ منتقل میشود. به همین دلیل نیز استعلام و پرداخت خلافی خودرو یکی از بزرگترین دغدغههای رانندگان خواهد بود.
پلیس ناظر بر اقدامات رانندگان
انواع روشهایی که رانندگان و مالکان خودرو می توانند برای استعلام و پرداخت خلافی خودرو انتخاب کنند به شرح زیر است.
یکی از ابتداییترین روشها برای استعلام و پرداخت خلافی خودرو، استفاده از خدمات مراکز پلیس 10+ است. با پرداخت مبلغ مشخصی میتوانید صورت ریز خلافی خودروی خود را از پلیس 10+ دریافت کرده و سپس از طریق دستگاه خودپرداز برای پرداخت جریمه اقدام کنید.
برای استعلام و پرداخت خلافی خودرو میتوانید با سامانه تلفنی گویای راهبری راجا به شماره ۸۸۲۸۸۸۸۸ تماس گرفته و در نتیجه جرایم رانندگی و تخلفات خودروی خود را دریافت کنید. برای این کار نیاز به کد VIN درج شده در پشت کارت خودروی خود خواهید داشت.
در این روش استعلام خلافی خودرو با پیامک تنها کافی است به کارت ماشین خود و کد VIN دسترسی داشته باشید. درباره کد VIN قبلا توضیح داده ایم. باید کد VIN را به شمارهی ۱۱۰۱۲۰۲۰۲۰ ارسال کنید. در حقیقت تنها شماره پیامک خلافی 1400 همین شماره است. چند لحظه صبر کنید؛ منتظر دریافت نتیجه آن باشید. در پیامکی که دریافت میکنید، علاوه بر مبلغ خلافی خودرو، شناسه قبض و شناسه پرداخت نیز ارسال میشود. با استفاده از این اطلاعات، میتوانید از طریق دستگاه ATM مبلغ را پرداخت کنید.
در این روش کافی است کد دستوری #110* را شمارهگیری کنید. ابتدا باید عدد ۱ را برای استعلام خلافی خودرو انتخاب کنید. در مرحله بعد باید کد VIN پشت کارت خودروی خود را وارد کنید. پس از این مرحله مفاصاحساب یا استعلام خلافی خودرو برای شما ارسال خواهد شد.
در این روش ابتدا باید وارد سایت پلیس راهور شده و روی گزینه "خدمات" کلیک کنید. در این بخش با انتخاب "استعلام میزان تخلف رانندگی" و وارد کردن شماره بارکد کارت ماشین میتوانید برای استعلام و پرداخت خلافی خودرو اقدام کنید.
در حال حاضر اپلیکیشنهای مختلفی در حوزههای مالی فعالیت میکنند که یکی از بخشهای اصلی خدمات آنها، استعلام و پرداخت قبوض است. یکی از این موارد، استعلام خلافی خودرو و در نتیجه پرداخت آنلاین آن از طریق اپلیکیشنهای موبایلی خواهد بود.
قاعدتاً بهترین راهکار برای جریمه نشدن، رعایت قوانین راهنمایی رانندگی و احترام به فرهنگ رانندگی است. اما در برخی موارد رانندگان به صورت کاملاً سهوی، مرتکب جرایم رانندگی میشوند. بنابراین در این شرایط به منظور جلوگیری از دو برابر شدن مبلغ جریمه و یا حتی توقیف خودرو، باید برای استعلام و پرداخت خلافی خودرو اقدام کنند. احترام به قوانین راهنمایی و رانندگی اجباری است و عدم تمکین از آن عواقبی چون جریمه نقدی، نمره منفی و توقیف و انتقال خودرو به پارکینگ را به همراه خواهد داشت. از طرفی پلیس راهنمایی و رانندگی در تلاش است تا با نهادینه کردن فرهنگ دریافت بیمه خصوصاً بیمه شخص ثالث، خسارات مالی و جانی ناشی از حوادث رانندگی را کاهش دهد. در همین راستا، پلیس راهنمایی و رانندگی دریافت بیمه شخص ثالث را به امری اجباری تبدیل کرده و در نتیجه عدم دریافت این بیمه یا عدم تمدید به موقع آن علاوهبر جریمه نقدی، منجر به توقیف خودرو نیز خواهد شد.
حالا که با انواع روشهای استعلام و پرداخت خلافی خودرو آشنا شدید، بهتر است برای جلوگیری از جریمه و توقیف خودروی خود به دلیل نداشتن بیمه شخص ثالث، برای دریافت این نوع بیمه نیز اقدام کنید. بیمه شخص ثالث، بیمه ای اجباری برای تمام دارندگان وسایل نقلیه زمینی در برابر خسارات جانی و مالی وارد شده به اشخاص ثالث است.در بیمه شخص ثالث، مالك وسيله نقليه شخص اول به شمار مي آيد(كه در اكثر بيمهنامه ها تحت عنوان بيمهگزار شناخته مي شود)، شخص ثاني شركت بيمه است كه متعهد به جبران هزينه ها طبق قرارداد است (كه در بيمه نامه با عنوان بيمهگر درج مي شود) و در نهايت شخص ثالث فرد زيان ديده در حوادث رانندگي است (كه منظور غير از راننده مقصر است). تمامي اشخاصي كه در يك حادثه تصادف، زيان مالي و جاني مي بينند، تحت پوشش بيمه شخص ثالث قرار گرفته و اين بيمه هزينه هاي مربوط به درمان، فوت و خسارات وارد شده به اموال را جبران مي كند.
بهترین روش برای خرید بیمه شخص ثالث استفاده از خدمات سایتهای کارگزاری آنلاین بیمه مانند بیمه دات کام است. برای دریافت انواع بیمه خودرو شامل بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث کافی است وارد صفحه محصولات سایت bimeh.comشده و بیمه مورد نظر خود را انتخاب و سپس برای استعلام قیمت، مقایسه میان خدمات شرکتهای معتبر بیمهگر و در نهایت خرید آنلاین بیمه اقدام کنید.
علاوهبراین، شرایط برای دریافت مشاوره تخصصی به صورت رایگان در سایت بیمه دات کام (bimeh.com) فراهم بوده و این کارگزاری، بیمهنامه خریداری شده را به صورت رایگان درب منزل بیمهگزار ارسال خواهد کرد. بنابراین پیشنهاد میکنیم به منظور جلوگیری از جریمه نقدی و دریافت نمره منفی به دلیل نداشتن بیمه شخص ثالث، از خدمات کامل سایت https://bimeh.com/ استفاده کنید.
نشانی: تهران، سعادت آباد، میدان تهرانی مقدم (کاج)، خیابان سرو شرقی، جنب بیمارستان پارسیان، پلاک ۱۷ طبقه ۶، واحد ۶
کد پستی ۱۹۹۸۶۵۳۷۴۰
شماره های تماس: ۰۲۱-۴۳۷۲
پست الکترونیکی: info@bimeh.com