bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۳۱۹۳۱

همه مجر‌ی‌های خاص تلویزیون

همه مجر‌ی‌های خاص تلویزیون

در سایت «شبکه اعزام سخنران و استاد» درباره تحصیلات او این‌گونه نوشته شده است: کارشناس ارشد علوم سیاسی دانشگاه تهران و دکترای رشته علوم سیاسی‌- اندیشه سیاسی در اسلام در پژوهشکده علوم انسانی. ثابتی پیش‌تر دبیر سیاسی بسیج دانشگاه تهران بوده و به جبهه پایداری نزدیک است. خبرگزاری فارس در گزارشی او را از طرفداران سعید جلیلی دانسته بود.

تاریخ انتشار: ۰۰:۳۱ - ۱۴ بهمن ۱۴۰۰

روزنامه شرق نوشت: هیچ اهل رسانه‌ای نیست که صداوسیمای ایران را جناحی نداند. گاه برنامه‌های آن‌چنان به یک سمت سیاست غش می‌کند که حتی مدیران نیز نمی‌توانند از بی‌طرفی آن دفاع کنند. این سال‌ها اما مجری‌هایی در تلویزیون ظاهر و مشهور می‌شوند که مشخصا برچسب یک جریان سیاسی خاص را بر سینه دارند و اتفاقا از این فرصت برای ارتقای خود نیز استفاده می‌کنند؛ از مجری‌ای که هوس نمایندگی به سرش زد و حالا در وزارتخانه حضور دارد تا کارشناسی که وزیر دولت سیزدهم است. در این گزارش مروری داریم بر برخی مجریان تلویزیونی که سبقه سیاسی آنان بر عملکردشان در رسانه می‌چربد.

‌بیژن نوباره، مجری برنامه «ماه‌نشان» شبکه افق

از او می‌توان به‌عنوان پیش‌کسوت مجریان طیف جبهه پایداری صداوسیما نام برد. از اعضای رسمی جبهه پایداری است و در مجلس در طیف اصولگرایان قرار دارد. نوباوه سابقه عضویت در شورای نظارت بر صداوسیما را نیز دارد. او همچنین خبرنگار جنگ و مدتی نیز خبرنگار صداوسیما در سازمان ملل بود. نوباوه در اوایل دهه 70 برنامه «نگاهی به مطبوعات» را تهیه و اجرا می‌کرد. بیژن نوباوه از مخالفان دولت حسن روحانی و برجام است.

‌رضا پورحسین، مجری مناظره‌ها‌ی سال 88

او دکترا و استاد روان‌شناسی دانشگاه تهران است و بیشتر یک چهره فرهنگی محسوب می‌شود تا سیاسی. پور‌حسین سابقه مدیریت شبکه‌های دوم، چهارم، آموزش، مستند سیما و مدیر شبکه سراسری رادیو را در کارنامه دارد و مدتی نیز قائم‌مقامی معاونت سیمای سازمان صداوسیما را بر عهده داشت. پورحسین در مناظرات چنان بی‌طرف بود که به شوخی او را تنها مسئول نگه‌داشتن زمان می‌دانستند. او سال‌ها در شبکه چهار با علی‌اکبر ولایتی درباره تاریخ گفت‌وگو می‌کرد.

‌وحید یامین‌پور، مجری سابق ‌ «جهان‌آرا» شبکه افق

کارشناسی ارشد خود را در رشته حقوق از دانشگاه امام صادق گرفته و دکترا از دانشگاه علوم تحقیقات دارد. او در دانشگاه‌های امام صادق(ع)، هنر و باقرالعلوم‌(ع) به تدریس علوم‌ اجتماعی و ارتباطات مشغول است.

در تلویزیون مشهور شد و حالا معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در دولت ابراهیم رئیسی است. او در دولت احمدی‌نژاد، دبیر کمیسیون فرهنگی-اجتماعی مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست‌جمهوری بود. از یامین‌پور به‌عنوان یکی از مؤسسان سازمان هنری-رسانه‌ای اوج و همچنین از مدیران اولیه شبکه افق نام برده می‌شود.

او که به جبهه پایداری نزدیک بود، در انتخابات مجلس یازدهم شرکت کرد اما سی‌و‌یکم شد. یامین‌پور قرار بود در لیست وحدت اصولگرایان قرار بگیرد اما نام او در آخرین لحظات خط زده شد. این مجری سابق تلویزیون نیز در توییتی در واکنش به وحدت شورای ائتلاف و جبهه پایداری نوشت: «آنچه از مواضع پایداری در جلسه دیروز شنیدم، باورنکردنی بود. آقای محصولی! به خاطر یک جمله که در حمایت از وحدت و آقای قالیباف گفتم، اسم بنده را از لیست وحدت خط زدید! فقط برای مقابله با انحصار‌طلبی و باندبازی شما انصراف نمی‌دهم. رأی من: لیست وحدت منهای سه نفر از سهمیه پایداری».

یامین‌پور که از دلواپسان نیز محسوب می‌شود، با صداوسیما هم مشکل پیدا کرد؛ مدعی شد روابط‌عمومی صداوسیما برای تخریب او به برخی کانال‌های تلگرامی پول پرداخت کرده است. او در توییتی علی‌عسکری، رئیس سابق تلویزیون را بی‌کفایت‌ترین رئیس تاریخ تلویزیون خواند. این تقابل باعث شد تا برنامه «جهان‌آرا» مدتی تعطیل شود.

او چندی پیش به همراه بشیر حسینی و حجت‌الاسلام دریایی به تبلیغ «کلینیک خودسازی و ترک گناه» پرداخته بودند.

‌امیرحسین ثابتی، مجری ‌ «جهان‌آرا» شبکه افق

در سایت «شبکه اعزام سخنران و استاد» درباره تحصیلات او این‌گونه نوشته شده است: کارشناس ارشد علوم سیاسی دانشگاه تهران و دکترای رشته علوم سیاسی‌- اندیشه سیاسی در اسلام در پژوهشکده علوم انسانی. ثابتی پیش‌تر دبیر سیاسی بسیج دانشگاه تهران بوده و به جبهه پایداری نزدیک است. خبرگزاری فارس در گزارشی او را از طرفداران سعید جلیلی دانسته بود.

چند شب پیش، خروج دو میهمان از این برنامه جنجال‌‌آفرین شد. شهیندخت مولاوردی و زهرا شجاعی که برای پاسخ به اتهاماتی که در این برنامه به آنها زده شده، به استودیو رفتند، اما در پاسخ به اتهامات میهمان تلفنی برنامه، به نشانه اعتراض برنامه را ترک کردند. ثابتی هنگام رفتن آنها از برنامه به طعنه به مولاوردی گفت: «شما در فضای مجازی منتقدان را بلاک می‌کنید، اینجا هم استودیو را ترک می‌کنید. شما دیگر شعار گفت‌وگو ندهید».

پس از آن مصطفی تاجزاده در توییتی نوشت: «‏ثابتی در گفت‌وگو با خانم‌ها ‎شجاعی و ‎مولاوردی گفت اصلاح‌طلبان که خود را طرفدار گفت‌وگو می‌خوانند، حاضر به ‎مناظره با منتقدان خود در آن شبکه نیستند. من آماده مناظره درباره عملکرد اصلاحات و مخالفانش، با هر فردی که صداوسیما مصلحت بداند، هستم. چه روزی؟ ‎#دروغ_ممنوع». هنوز به درخواست این فعال اصلاح‌طلب پاسخی داده نشده است.

‌ثابتی یک بار هم در دفاع از زینب ابوطالبی، دیگر مجری شبکه افق که گفته بود: «اگر کسی اعتقاد ندارد، جمع کند از ایران برود»، برآمد و در توییتی نوشت: «باید خداقوت گفت به خانم‌ها ذبیح‌پور و ابوطالبی که این روزها به خاطر اثرگذاری و دفاع مؤثرشان از جبهه حق، مورد تخریب عده‌ای معلوم‌الحال قرار گرفته‌اند». او در ادامه توییتش نوشت حرف‌های خانم ابوطالبی بر اساس یک کلیپ 30ثانیه‌ای قضاوت شده و مخاطب او مسئولان بودند نه مردم. این مجری در گفت‌وگویی با روزنامه جام‌جم اعلام کرده بود لزوما به بی‌طرفی اعتقادی ندارد. او گفته بود: «معتقدم در فضای سیاسی که ما داریم، بی‌طرفی امکان‌پذیر نیست. امکان ندارد بتوانید بگویید یک برنامه بی‌طرف است و مجری بی‌طرف دارد. ما بیشتر از آنکه بخواهیم شو اجرا کنیم و همه را راضی نگه داریم تا ما را تحسین کنند، برای مخاطب خاص، جوان مؤثر و عمدتا انقلابی خودمان محتوایی تولید می‌کنیم که به دردش بخورد».

‌ محمد‌حسین رنجبران، مجری ‌ «دستخط» شبکه پنج

تا مهر‌ماه امسال مدیر‌کل روابط‌عمومی صداوسیما بود اما رئیس جدید سازمان او را تغییر داد. فارغ‌التحصیل رشته تهیه‌کنندگی تلویزیون است و برادر همسر مرتضی غرقی، خبرنگار پیشین ایران در نیویورک. او در دولت احمدی‌نژاد مدیرکل روابط‌عمومی وزارت رفاه شد اما بعد از هفت ماه استعفا داد و مجری برنامه «دیروز، امروز و فردا» شد. رنجبران که او نیز به اصولگرایان و جبهه پایداری نزدیک است، سابقه کار با «خبر ۲۰:۳۰» و اجرای برنامه «شناسنامه» در شبکه سه را دارد که بیشتر میهمانان آن را اصولگرایان تشکیل می‌دادند.

اختلاف‌نظر رنجبران به‌عنوان رئیس روابط‌عمومی صداوسیما با وحید یامین‌پور جنجالی شده بود؛ یامین‌پور مدعی شده بود رنجبران با پرداخت پول به کانال‌ها و پیج‌های زرد اینستاگرام، او و برنامه‌اش را تخریب کرده‌اند. رنجبران نیز این حملات را به دلیل رأی‌نیاوردن او در انتخابات دانسته بود.

‌بهروز افخمی، مجری برنامه «نقد سینما» شبکه پنج

کارگردان فیلم معروف «عروس» بعد از دوم خرداد به ناگاه وارد عالم سیاست شد و به‌عنوان نماینده تهران به مجلس ششم رسید. بعد از مدتی به کانادا رفت و بعد از بازگشت به سمت اصولگرایان چرخید، مجری برنامه سینمایی هفت در شبکه سه شد و بعد از مدتی به برنامه «نقد سینما» شبکه پنج رفت. او در یکی از صحبت‌های جنجالی خود، سقوط هواپیمای اوکراینی را کار آمریکا دانسته بود و همچنین درباره کرونا گفته بود: «ما در ایران کاسه داغ‌تر از آش شده‌ایم. ماسک‌ را به مردم تحمیل و مدرسه‌ها را تعطیل کرده‌ایم که اینها غلط بوده... چون مردم با خودروی شخصی بیرون رفتند، شهرها آلوده شد».

‌حمیدرضا آصفی، مجری «مجری» شبکه پنج

او سخنگوی پیشین وزارت خارجه دولت اصلاحات است. آصفی همچنین سفیر سابق ایران در امارات متحده عربی، آلمان و فرانسه نیز هست. او در این برنامه به مرور خاطرات، ناگفته‌ها و گفت‌وگو با چهره‌های سیاسی هر دو جناح درباره ۱۲ دوره انتخابات ریاست‌جمهوری پرداخت.

‌نادر طالب‌زاده، مجری برنامه «عصر» شبکه افق

کارگردان سینماست اما به سیاست مشغول است. او در انتخابات مجلس نهم ثبت‌نام کرد و گفته بود به احتمال زیاد در لیست جبهه پایداری قرار خواهد گرفت. طالب‌زاده گفته بود: «احساسم به جبهه پایداری نزدیک‌تر است». طالب‌زاده در انتخابات سال 92 از ابراهیم رئیسی حمایت کرد و در فیلم تبلیغاتی او حضور داشت. او مدعی است ترور بیولوژیکی شده است.

‌پیام فضلی‌نژاد، مجری ‌ «شوکران» شبکه چهار‌

وبلاگ‌نویس بود و سر از روزنامه کیهان درآورد و از همه‌چیز می‌نوشت. او دو کتاب با عنوان «شوالیه‌های ناتوی فرهنگی» و «ارتش سری روشنفکران» منتشر کرده است. او از سال 93 از کیهان رفت و نشریه «عصر اندیشه» را راه انداخت. او در برنامه شوکران با چهره‌های خاص که کمتر در تلویزیون ظاهر می‌شوند، مصاحبه کرده است؛ سیدحسین نصر، شیرین هانتر، منصوره اتحادیه، باقر ساروخانی، عبدالله انوار و ایران درودی از افرادی هستند که فضلی‌نژاد با آنان گفت‌وگو کرده است.

‌محسن مقصودی، مجری برنامه «ثریا» شبکه یک

از مجریان نزدیک به جبهه پایداری است و از مخالفان دولت حسن روحانی. او چند‌باری نیز به محمد‌جواد ظریف طعنه زده بود. مقصودی بعد از استعفای وزیر خارجه گفته بود: «این استعفا هم مثل خود برجام، عجولانه، احساسی و ساده‌اندیشانه بود». این برنامه که به‌صورت زنده پخش می‌شد، یک‌بار تعطیل شد که با اعتراض‌هایی همراه بود و مانند تعطیلی برنامه «جهان‌آرا»، رنجبران، مدیر روابط‌عمومی صداوسیما، متهم اصلی آن بود.

برچسب ها: صداوسیما مجری
bato-adv
bato-adv
bato-adv