برخی مغازهدارها برای توجیه افزایش قیمت کالاها و خدمات خود، قبضهای برقشان را پشت شیشههای مغازهها نصب کردهاند.
گروهی از مردم ترکیه در اعتراض به گرانی برق، ضمن تجمع در خیابانهای پایتخت، قبضهای برق را آتش زدند. به گزارش یورونیوز، نرخ برق در ترکیه از ابتدای ماه گذشته میلادی، بهصورت پلکانی و بر پایه میزان مصرف بین ۵۲ تا ۱۲۷درصد افزایش یافته است.
به گزارش همشهری، گرانی برق در کنار گرانی مواد غذایی و دیگر اقلام مصرفی به نارضایتی گسترده در میان مردم منجر شده است. نرخ رسمی تورم در ترکیه طی ماه قبل، ۴۸.۷ درصد اعلام شده است. افزایش تورم به افزایش اجارهبها و همچنین گرانی قیمت خانهها منجر شده است.
برخی مغازهدارها برای توجیه افزایش قیمت کالاها و خدمات خود، قبضهای برقشان را پشت شیشههای مغازهها نصب کردهاند. برخی رستورانها هم اعلام کردهاند که به ازای استفاده از وسایل گرمایشی در فضای باز در فاکتور خود هزینه انرژی را درج میکنند.
لیر ترکیه ۴۴درصد از ارزش خود را در سال۲۰۲۱ از دست داده که ناشی از استراتژی جدید دولت رجب طیب اردوغان با هدف افزایش تولید و صادرات بوده است. او همچنین برخلاف جریان مسلط اقتصادی در جهان، همزمان با صعود تورم، خواستار کاهش نرخ بهره از سوی بانک مرکزی ترکیه برای تشویق سرمایهگذاری شد. بانک مرکزی ترکیه نیز نرخ بهره را به ۱۴درصد کاهش داده است.
اردوغان تلاش کرده تا با افزایش ۵۰درصدی حداقل دستمزد، قدرت خرید عمومی را تقویت کند، ولی جهش نرخ برخی کالاها و خدمات از جمله انرژی مانع از کاهش فشار تورم بر اقشار مختلف مردم ترکیه شده است. رئیسجمهور ترکیه با برکناری رئیس مرکز آمار این کشور بهدلیل اعلام بالاتر از حد نرخ تورم، به مردم وعده داده که روند نزولی قیمتها بهزودی آغاز خواهد شد.