bato-adv
bato-adv

واکنش‌ها به ژست اعتراضی مهران مدیری در حاشیه جشنواره فجر

واکنش‌ها به ژست اعتراضی مهران مدیری در حاشیه جشنواره فجر

پاورچین، شب‌های برره، مرد هزار چهره و دوهزار چهره، قهوه تلخ و حتی هیولا از جمله سریال‌های کمدی با بن مایه انتقادی مدیری در طول دو دهه اخیر هستند. او در این سریال ها حوزه های مختلفی را نواخته، اما با این وجود سریال‌هایش موفق به گرفتن مجوز انتشار در تلویزیون و شبکه نمایش خانگی شده اند.

تاریخ انتشار: ۱۰:۳۰ - ۲۵ بهمن ۱۴۰۰

فرارو- در متن جشنواره فجر امسال هر چند خبری از اظهارنظر‌های تند نبود. اما اظهارات جنجالی مهران مدیری در گفتگو با فریدون جیرانی و در حاشیه این جشنواره به شکلی پررنگی خود را نشان داد و توجه‌ها را به خود جلب کرد.

به گزارش فرارو، او که به بهانه بازی در فیلم خائن کشی به برنامه کافه آپارات جیرانی دعوت شده بود، در مورد نساختن سریال‌های کمدی همچون قهوه تلخ و شب‌های برره، پاسخ داد: شما گفتید که به تدریج شرایط فرق کرده. من می‌گویم به تدریج شرایط‌مان را فرق کردند! فرق کردن‌مان! همه را می‌دانید. شب‌های برره، پاورچین، مرد هزار چهره، قهوه تلخ، یک پلان‌شان دیگر قابل پخش نیست. نه در تلویزیون نه در شبکه خانگی.

مدیری در حالی می‌گوید که یک پلان از شب‌های برره، پاورچین، مرد هزار چهره و قهوه تلخ دیگر قابل پخش نیست، که همین دو سال شب‌های برره فرصت بازپخش پیدا کرد و آی فیلم در ماه رمضان سال ۹۸ این سریال کمدی را دوباره پخش کرد. علاوه بر این مرد هزار چهره نیز بار‌ها از تلویزیون بازپخش شده است.

او در ادامه حرف هایش هم گفته که خیلی کار‌ها را به‌ خاطر شرایط روز و سیاست‌ها و تصمیم‌گیری‌های مختلف و هرچه که هست دیگر نمی‌شود ساخت و آدم مجبور است ژانرش را عوض کند. یک‌جور دیگر نگاه کند به قصه و یک‌جور دیگر روایت‌ها را بگوید، که بشود. توضیحش خیلی طولانی است. شاید یک روز همه چیز را به جزییات بگویم. اما خودتان همه را می‌دانید.

چرا حرف‌های مهران مدیری متناقض است؟

اظهارات مهران مدیری با عملکردش در طول دو دهه اخیر آنچنان همخوانی نداشت، که برخی از منتقدان سینما و فعالان رسانه‌ای به حرف‌های او واکنش نشان دادند. اما در مجموع حرف‌های مهران مدیری در مورد اینکه سریال‌های کمدی اش دیگر قابل پخش نیست و مجبور است ژانرش عوض کند، تناقض آشکار دارد. او در تمام این سال‌ها در سریال هایش حرف هایش را زده و به شکل همزمان موفق به پخش آن‌ها در تلویزیون و شبکه خانگی شده است.

پاورچین، شب‌های برره، مرد هزار چهره و دوهزار چهره، قهوه تلخ و حتی هیولا از جمله سریال‌های کمدی با بن مایه انتقادی مدیری در طول دو دهه اخیر هستند. او در این سریال ها حوزه های مختلفی را نواخته، اما با این وجود سریال‌هایش موفق به گرفتن مجوز انتشار در تلویزیون و شبکه نمایش خانگی شده اند.

او برای ساخت این سریال‌ها نه تنها در طول سال ها، گوشه نشین نشده، بلکه همواره مورد توجه تلویزیون بوده است. در این رابطه مهران مدیری شش سال است که برنامه- مسابقه دورهمی را در شبکه نسیم دارد و در این مدت تندترین انتقاد‌ها را در مورد دولت وقت مطرح کرده است. اما هیچ گاه مجبور نشده که رویه و ژانر خودش را تغییر بدهد. شاید به همین دلیل است که بخشی از منتقدان سینما و فعالان رسانه‌ای معتقدند که او تنها ژست اعتراضی را دارد، ولی در عمل کارش را انجام می‌دهد.

مهران مدیری حالا تاکید دارد که همه چیز را یک روز با جزییات دقیق می‌گوید. ولی مشخص نیست که کدام مانع تراشی منجر به توقف فعالیت او و عدم انتشار آثارش شده است و حال می‌خواهد آن‌ها را فاش کند. این در حالی است که مهران مدیری اثر توقیف شده‌ای در کارنامه ندارد.

آیا مدیری علاقه‌ای به سیاست ندارد؟

او در بخشی از گفتگویش با فریدون جیرانی در مورد سیاست گفته که اعتقادی به این حوزه ندارد و اساساً آن را از ریشه سالم نمی‌داند. بعد هم تاکید کرده که خیلی وارد مباحث سیاسی نمی‌شود و اعتقادی هم به این بخش ندارد. او معتقد است که قدرت اساساً فسادپذیر است و به جایی نمی‌رسد.

اما سوال اصلی این جا است که آیا علمکرد مهران مدیری، واقعا در آثارش این پیام را می‌رساند که وارد مباحث سیاسی نمی‌شود و اعتقادی هم به این حوزه ندارد؟

علاوه بر این، اگر مخاطب دوباره سریال شب‌های برره و قهوه تلخ و یکی از قسمت‌های برنامه دورهمی را ببینید، آیا باز هم موضع گیری مهران مدیری در مورد سیاست را می‌پذیرد؟

نویسنده: سعید چولکی

برچسب ها: مهران مدیری
bato-adv
bato-adv
bato-adv