bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۳۹۶۸۴

قالیباف: کمیسیون طرح صیانت روی ریل حرکت نکرد

قالیباف: کمیسیون طرح صیانت روی ریل حرکت نکرد

رئیس مجلس گفت: اینکه گفته می‌شود دنبال بستن پیام‌رسان‌ها هستیم دروغ بوده و جنگ رسانه‌ای است و اطمینان می‌دهم که هرگز مانع فعالیت مردم در فضای مجازی نمی‌شویم.

تاریخ انتشار: ۲۱:۴۶ - ۲۵ اسفند ۱۴۰۰

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی امروز (چهارشنبه 25 اسفند) در گفت‌وگوی تلویزیونی درباره مهم‌ترین ویژگی بودجه 1401 و تفاوت‌های آن با بودجه‌های سال قبل اظهار داشت: بودجه یکی از موضوعات بسیار جدی و اساسی مردم و دولت است؛ افکار عمومی فکر می‌کنند بودجه مربوط به دولت است. اقتصاد آنقدر دولتی شده و سهم دولت در آن زیاد است که مردم فکر می‌کنند بودجه مربوط به دولت است.

 بودجه مربوط به زندگی و سفر مردم و اقتصاد کشور است

وی افزود: بودجه در ابتدا مربوط به زندگی مردم است و سپس مربوط به اداره دولت؛ در بازار و اقتصاد بودجه تأثیر بالایی دارد و مردم و بازار دقت زیادی درباره بودجه و اصلاحات ساختاری بودجه دارند.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بودجه مربوط به زندگی و سفر مردم و اقتصاد کشور است.

قالیباف با بیان اینکه کارهای غیرمولد رونق بیشتری در کشور دارد، گفت: امروز ما در کشور ناترازی‌های زیادی در بودجه و سیاست‌های مالی داریم.

وی افزود: با همه تأکیدات مقام معظم رهبری و مسئولین دیگر و حتی خود من مبنی براینکه اولویت در کشورمان تولید است اما ما هنوز در مسیر درست تولید نیفتاده‌ایم و کارهای غیرمولد و پردرآمد در کشور رونق بیشتری دارند تا کسانیکه تولیدکننده هستند و از محل تولید به ثروت می‌رسند، راه‌حل آن تمرکز بر سرمایه‌گذاری و افزایش بهره‌وری و راه‌های دیگر بیراهه بوده و موقتی است.

 باید سیاست‌های دولت به سمت چابک‌سازی و کاهش هزینه‌های جاری برود

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت:‌ وقی می‌گوییم باید وابستگی به نفت را کاهش دهیم باید راه‌های جبران آن را هم در نظر بگیریم؛ باید دخل و خرج دولت تنظیم شود و باید سیاست‌های دولت به سمت چابک‌سازی و کاهش هزینه‌های جاری برود و از محل مالیات، درآمدهای گمرکی و اموال غیرمولد اقداماتی صورت گیرد. ضمن اینکه دولت باید هزینه و نگهداشت خود را اصلاح کند.

وی افزود: امسال در بودجه و در تبصره 19 گام‌های جدی برداشتم و وزارت اقتصاد را مکلف کرده که از سه محل مذکور اعلام شده درآمد و هزینه جاری دولت را تأمین کند و در همین راستا کارهایی را باید انجام دهد.

قالیباف گفت: باید در 6 ماه اول سال آینده دولت به گونه‌ای عمل کند که هزینه‌های جاری را از سه محل تأمین کند و سایر درآمدها مانند انفال از طریق سازمان برنامه بودجه برای توسعه و سرمایه‌گذاری در کشور استفاده شود.

اموال غیرمولد زیادی داریم

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: 700 هزار میلیارد تومان هزینه‌های جاری دولت است که 400 هزار میلیارد تومان آن از محل مالیات و 80 تا 90 هزار میلیارد تومان آن از محل گمرک و سود بازرگانی است. این در حالی است که ما اموال غیرمولد زیادی داریم که هزینه نگهداشت هم پرداخت می‌کنیم.

وی افزود: در حوزه سازمان برنامه و بودجه باید به سمت سرمایه‌گذاری و توسعه برویم و به همین دلیل تمامی بودجه فروش نفت و معادن از طریق آنها توزیع خواهد شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: 2 هزار میلیارد تومان بودجه شرکت‌های دولتی است که بهره‌وری، سود و امکانات آن مشخص نیست.

قالیباف گفت: با رئیس جمهور و سازمان برنامه‌ نشست‌های زیادی داشته‌ایم اما باید در سال آینده مصمم باشیم که برای تدوین برنامه پنج ساله هفتم توسعه که در سه تا چهار ماه بعد به مجلس می‌آید با هماهنگی همه قوا به سمت ساماندهی ساختار اقتصادی، اصلاح پایه پولی، کاهش نقدینگی و تورم برویم.

رئیس مجلس با بیان اینکه چیزی از سبد معیشتی مردم در سال ۱۴۰۱ کسر نمی‌شود، گفت: حذف ارز ترجیحی تصور اشتباهی است، جابجایی صحیح است.

 توضیحات رئیس مجلس درباره نحوه اختصاص یارانه جدید در سال 1401

قالیباف گفت:‌ ارز در سال آینده تک نرخی است و دولت ارزهای خود را می‌تواند یا مستقیماً به واردات کالا بدهد و یا ریال آن را پرداخت کند.

وی افزود: نرخ خرید ارز حداکثر 2 درصد زیر نرخ ETS است و اگر دولت بخواهد ارز را به واردکننده بدهد باید به نرخ ETS بدهد ولی اگر بنا دارد آن را به انتهای زنجیره یعنی به مصرف کننده و مردم بدهد کار درستی را انجام داده است که نظر من هم همین روش است.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: دولت قرار است یارانه لازم را به هفت قلم کالا و سه پلکان بدهد و بر همین اساس دولت باید کالابرگ الکترونیکی بدهد نه اینکه پول را به سرپرست خانوار بدهد.

قالیباف گفت:‌ مردم می‌توانند کالاهای خود را بر همین اساس از همه مغازه‌ها خریداری کنند و یارانه این موضوع به همین کارت‌های بانکی که هم‌اکنون در اختیار مردم است واریز می‌شود.

اطمینان می‌دهیم اقلام اساسی مردم که در سفره آنها است تأمین خواهد شد

وی افزود: دولت احتمالاً یارانه لازم را به انتهای زنجیره و برای تأمین نیازهای مردم به اقلامی مانند گوشت سفید، شیر، گندم،‌ آرد، روغن، شکر و ... خواهد داد. برای مثال یک و نیم مرغ، 800 گرم روغن، 700 گرم گوشت قرمز، شیر و نان نیاز ماهانه هر فرد است که بر همین اساس به این کالاها یارانه پرداخت خواهد شد و باید براساس مصرف میانگین ماهانه مردم حمایت‌های یارانه‌ای از آنها صورت گیرد البته این حمایت براساس قیمت شهریور سال 1400 اجناس است و مردم کالاهای بالاتر از میزان نیاز خود را با قیمت آزاد خریداری می‌کنند اما کالاهای به میزان در نظر گرفته شده یارانه دارد.

رئیس مجلس گفت:‌ ما به مردم اطمینان می‌دهیم اقلام اساسی مردم که در سفره آنها است تأمین خواهد شد. این در حالی است که در سال جاری 15 تا 16 هزار میلیارد تومان برای تأمین نهاده‌های دامی اعتبار در نظر گرفته شد که چهار هزار میلیارد تومان آن به هدف ننشست.

قالیباف گفت: 12 میلیون نفر از مردم در فقر مطلق بوده و کم توان هستند این در حالی است که 10 میلیون نفر تحت پوشش سازمان‌های حمایتی هستند ولی باید قدرت خرید مردم را بالا ببریم و از آنها حمایت کنیم.

وی افزود:‌سیاست اصلی دولت برای حمایت از انتهای زنجیره یعنی مردم ا ست ولی ممکن است دولت حمایت را به ابتدای زنجیره در برخی اقلام و کالاها ببرد و برخی این حمایت‌ها هم به پایان زنجیره؛ ولی اگر قرار است این حمایت مختص انتهای زنجیره باشد بایستی فقط از طریق کالابرگ باشد نه یارانه نقدی.

 برای حقوق بازنشستگان، فرهنگیان، معلمان و اعضای هیأت علمی اعتبارات خوبی در نظر گرفته‌ایم

قالیباف گفت:‌ به بازنشستگان، فرهنگیان، معلمان و اعضای هیأت علمی خدا قوت می‌گویم ضمن اینکه باور مجلس و دولت آن است که این افراد آینده کشور را می‌سازند و نسل بعدی را تربیت کرده و مهارت به آنها یاد می‌دهند؛ تربیت و تزکیه دست آنان است و ما مکلف به توجه به این قشر هستیم به همین دلیل برای حقوق این افراد اعتبارات خوبی در نظر گرفته‌ایم.

با هماهنگی بین دولت و مجلس تصمیم خوبی برای اجرای رتبه‌بندی معلمان گرفتیم

وی درباره رتبه‌بندی معلمان گفت: این موضوع را از سال گذشته در مجلس دنبال کردیم. این در حالی است که 12 سال در دولت‌ها و مجالس پیشین پیگیری شد و فراز و نشیب زیادی داشت و در برخی اوقات از برخی تصمیم‌گیری‌ها معلمان خوشحال شده و یا ناراحت می‌شدند اما با هماهنگی بین دولت و مجلس تصمیم خوبی برای اجرای این موضوع گرفتیم.

رئیس مجلس عنوان کرد: طبق آیین‌نامه مجلس زمان بررسی لایحه بودجه نمی‌توانیم موضوع دیگری را در دستور کار قرار دهیم اما طبق همین قانون اگر مجلس به این موضوع رأی داد می‌توان آن را در دستور کار قرار داد و ما هم رتبه‌بندی معلمان را بررسی کرده و مصوب کردیم و بعد از 12 سال تبدیل به قانون شد که نشان‌دهنده توجه زیاد مجلس به معیشت معلمان است. البته همین بحث هم درباره بازنشستگان داریم.

 کف حقوق کارمندان در سال آینده 5 میلیون و 600 هزار تومان است

قالیباف گفت: کف حقوق کارمندان در سال آینده 5 میلیون و 600 هزار تومان است. همچنین برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری بودجه لازم را در سال 1401 با رقم 130 هزار میلیارد تومان در نظر گرفتیم.

وی افزود: برای ایثارگران، رزمندگان معسر و جانبازان پیش‌بینی‌های لازم را برای حمایت از معیشت آنها در نظر گرفته‌ایم هرچند برای کمیته امداد، سازمان بهزیستی، حواشی شهرها و اعطای سند مالکیت به خانه‌های خانوارهای حاشیه‌نشین به منظور رفع آسیب‌ها و رفع بزه‌ها و اصلاح رابطه شهرداری‌ها با مردم و سازمان ثبت اسناد و املاک با مردم تصمیمات خوبی گرفته‌ایم.

کمیسیون طرح صیانت روی ریل حرکت نکرد

رئیس مجلس شورای اسلامی درباره آخرین وضعیت طرح موسوم به صیانت (ساماندهی فضای مجازی) گفت: همه ما باید بدانیم امروز دیجیتال و فضای مجازی مربوط به زندگی است؛ مردم در فضای مجازی با یکدیگر حال و احوال کرده و برای هم عکس و فیلم می‌فرستند و وقت پزشک می‌گیرند و آموزش مجازی در دوران کرونا فرا می‌گیرند.

قالیباف خاطرنشان کرد:‌ بخشی از مردم در فضای مجازی نیستند بلکه همه مردم و همه زندگی مردم در آنجا است؛ باید به سمت و سویی برویم که محیط فضای مجازی را ساماندهی کنیم. این در حالی است که در فضای مجازی اخاذی صورت می‌گیرد و جیب‌برهای حرفه‌ای حضور دارند، به همین دلیل باید آنجا قانونمند شود تا زندگی مردم پاک و شاد باشد.

وی افزود: برخی افراد نخبه و متخصص در شورای عالی فضای مجازی هستند و خود من هم به عنوان یکی از سران قوا در آنجا حضور دارم؛ شورای عالی فضای مجازی در این باره تصمیم‌گیری می‌کند؛ مجلس سیاست‌گذار فضای مجازی نیست و باید شورای عالی فضای مجازی سیاست‌های کلان را در این باره تعیین کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: کمیته مشترک بررسی طرح ساماندهی فضای مجازی در یک مقطعی در ریل خود حرکت نکرد اما مجلس عکس‌العمل نشان داد و رویه اصلاح شد و به ریل بازگشت.

 هرگز مانع زندگی مردم در ارتباط با فضای مجازی نمی‌شویم

قالیباف خاطرنشان کرد: اینکه عده‌ای می‌گویند مجلس به دنبال بستن فضای مجازی، فیلترینگ و حضور مردم در برخی پلت‌فرم‌های خاص است در حقیقت همان جنگ رسانه‌ای دشمنان است. این در حالی است که زندگی مردم در فضای مجازی وجود دارد و باید زیرساخت‌های لازم را در این باره اصلاح کنیم.

وی تصریح کرد: هرگز مانع زندگی مردم در ارتباط با فضای مجازی نمی‌شویم. این در حالی است که برخی شرکت‌های دانش‌بنیان که حتی ارزشمندتر از کارخانه‌های بزرگ هستند در فضای مجازی حضور دارند اما آنها نمی‌توانند این ارزش و دارایی دیجیتال خود را برای اخذ وام نزد بانک‌ها به ضمانت بگذارند.

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مجلس قطعاً‌ به نفع مردم و زندگی مردم در موضوع فضای مجازی تصمیم‌گیری خواهد کرد.

وی گفت: اینکه گفته می‌شود دنبال بستن پیام‌رسان‌ها هستیم دروغ بوده و جنگ رسانه‌ای است. اطمینان می‌دهم که هرگز مانع فعالیت مردم در فضای مجازی نمی‌شویم.

 تعطیلات عید نوروز مانند هر سال به اردوی جهادی می روم

قالیباف در پاسخ به این سؤال که تعطیلات عید نوروز را چگونه می‌گذارند، عنوان کرد:‌ طبق قرار هر ساله همراه جهادی‌ها به یکی از نقاط کشور سفر می‌کنم و امسال با جهادی‌ها به منطقه جاسک خواهیم رفت.

 رانت همه‌جا بد است، حتی برای تولید خودرو

وی درباره بحث خودرو گفت: نظر شخصی من دربارۀ خودرو این است که رانت هرکجا باشد بد است، حتی برای خودرو. مگر تولید و احیای صنعت اولویت ما نیست؟ رانت دادن بی‌قیدوشرط به همین تولید هم خوب نیست. حمایت از تولید اولاً باید کاهنده و طبق جدول زمانی باشد، ثانیاً مشروط باشد. اما هیچ‌کدام از این شرط‌ها دربارۀ خودرو رعایت نشد.

باید یک بازنگری اساسی در قانون سربازی انجام دهیم

قالیباف درباره بحث سربازی افزود: من با محیط سربازی آشنا هستم. ما در نقطه‌ای هستیم که ستاد کل، مجلس و دولت یک بازنگری جدی دربارۀ سربازی به‌طور کلی انجام دهیم و یک نگاه جدیدی داشته باشیم. سال گذشته و امسال، حقوق سربازها به‌طور جدی اصلاح شد و امسال به سرباز مجرد ۳.۵ میلیون تومان پرداخت خواهد شد.

 یکی از مشکلات کشور تمرکزگرایی در اختصاص بودجه است

رئیس مجلس تاکید کرد: یکی از مشکلات کشور تمرکزگرایی در اختصاص بودجه است. قریب سی تا چهل هزار میلیارد تومان از بودجۀ ۱۴۰۱ را منتقل کردیم به سمت استان‌ها. دو مبنا در اختصاص این بودجه بوده است. پنجاه درصد را به‌طور مساوی، و پنجاه درصد دیگر را براساس شرایط منطقه‌ای و جمعیتی اختصاص داده‌ایم.

bato-adv
bato-adv
bato-adv