bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۴۱۳۵۳
روسیه حملات به «کی‌یف» را محدود می‌کند؟

نشانه‌های مثبت در مذاکرات صلح؛ چهار پیشنهاد اوکراین به روسیه

نشانه‌های مثبت در مذاکرات صلح؛ چهار پیشنهاد اوکراین به روسیه

در جریان گفتگو‌های سه شنبه در شهر استانبول ترکیه، اوکراین پیشنهاد کرد در ازای دریافت ضمانت‌های امنیتی موضعی بی طرفانه بگیرد. یکی از اهداف اصلی روسیه در حمله به اوکراین جلوگیری از پیوستن این کشور به پیمان نظامی ناتو است و مقام‌های روسیه گفتند که مذاکرات وارد مرحله عملی شده است.

تاریخ انتشار: ۰۸:۵۸ - ۱۰ فروردين ۱۴۰۱

فرارو- روسیه اعلام کرده است که عملیات رزمی در دو ناحیه حساس اوکراین را "برای تقویت اعتماد متقابل" در مذاکرات صلح "به طور چشمگیری کاهش می‌دهد. "

تصمیم برای کاهش ابعاد عملیات نظامی در اطراف کی یف، پایتخت اوکراین، و شهر شمالی چرنیهیف اولین نشانه پیشرفت ملموس در گفتگو‌های صلح از زمان حمله روز ۲۴ فوریه روسیه است.

اما دولت‌های اوکراین، بریتانیا و آمریکا با تردید واکنش نشان داده اند.

روسیه قبلا اعلام کرده بود که عملیات نظامی اش را بر "آزادسازی" مناطق شرقی اوکراین متمرکز خواهد کرد.

ارتش روسیه در شمال غربی کی‌یف متحمل یک رشته شکست‌ها شده است و همچنین قصد تصرف یک کریدور زمینی در طول ساحل جنوبی اوکراین از کریمه تا مرز روسیه را دارد.

مقام‌ها در واشنگتن گفتند که قبلا شاهد فاصله گرفتن نیرو‌های روسیه از کی یف بوده اند، اما این نیرو‌ها همچنان با حملات هوایی پایتخت اوکراین را می‌کوبند و آمریکا اطمینان کمی دارد که این سخنان به معنی یک تغییر جدی یا عقب نشینی قابل توجه باشد.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، هم با اشاره به ادامه "رفتار بی رحمانه" نظامیان روسیه با مردم اوکراین، گفت آمریکا "نشانه‌ای از جدی بودن" روسیه در دنبال کردن مذاکرات صلح ندیده است.

در جریان گفتگو‌های سه شنبه در شهر استانبول ترکیه، اوکراین پیشنهاد کرد در ازای دریافت ضمانت‌های امنیتی موضعی بی طرفانه بگیرد. یکی از اهداف اصلی روسیه در حمله به اوکراین جلوگیری از پیوستن این کشور به پیمان نظامی ناتو است و مقام‌های روسیه گفتند که مذاکرات وارد مرحله عملی شده است.

الکساندر فومین، معاون وزیر دفاع روسیه، که در استانبول است به تلویزیون روسیه گفت که مسائل مربوط به "بی طرفی اوکراین و وضعیت غیراتمی و ضمانت‌های امنیتی" پیشرفت کرده و وزارت دفاع تصمیم گرفته عملیات در دو ناحیه را برای "ایجاد شرایط لازم برای مذاکرات بیشتر و برای امضای موافقتنامه مزبور" به طور چشمگیری کاهش دهد.

اُلکساندر چالی عضو هیات اوکراینی در استانبول به خبرنگاران گفت که پیشنهاد بی طرفی فرصتی "برای احیای تمامیت ارضی و امنیت اوکراین به طرق دیپلماتیک و سیاسی است. "

نیرو‌های روسیه شهر چرنیهیف را - که به گفته مقام‌ها شاهد کشته شدن حدودا ۴۰۰ نفر و قطع برق، سیستم‌های گرمازا و آب لوله کشی ۱۳۰ هزار نفر از ساکنانش بوده - محاصره کرده اند.

سخنگوی بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا گفت که "ما باید رژیم پوتین را براساس اعمالش ارزیابی کنیم نه حرف هایش. "

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، هنگام شروع حمله به اوکراین ناتو را تهدیدی خواند که هر سال برای روسیه خطرناک‌تر می‌شود. با این حال در مذاکرات استانبول صحبتی از درخواست‌های مکرر آقای پوتین دایر بر خلع سلاح یا "نازی زدایی" اوکراین به میان نیامد، ادعایی که به عنوان پروپاگاندای روسیه عمدتا به تمسخر گرفته شده است.

مذاکره کنندگان اوکراینی در استانبول پیشنهاد‌های مشخص خود در مورد بی طرفی و سایر مسائل مهم را تحویل روسیه دادند:

اوکراین یک موقعیت "غیرمتعهد (non-bloc) و غیرهسته ای" اتخاذ خواهد کرد به طوری که هیچ پایگاه نظامی خارجی در خاک آن مستقر نخواهد شد.

این با ضمانت‌های سفت و سخت و الزام آور حقوقی از سوی کشور‌های ثالث شامل بریتانیا، چین، آمریکا، ترکیه، فرانسه، کانادا، ایتالیا، لهستان و رژیم اشغالگر قدس همراه خواهد بود که در صورت حمله، قول حفاظت از یک اوکراین بی طرف را خواهند داد.

اوکراین وارد هیچ نوع پیمان سیاسی-نظامی نخواهد شد

آینده وضعیت کریمه که روسیه در سال ۲۰۱۴ تصرف کرد ظرف ۱۵ سال رایزنی مشخص خواهد شد.

آینده نواحی شرقی که تحت کنترل جدایی طلبان مورد حمایت روسیه است موضوع بحث روسای جمهور دو کشور خواهد بود.

دیوید آرکامیا از تیم اوکراین گفت که این چارچوب امکان اجرای آتش بس، بدون حل اختلاف بر سر کریمه و مناطق شرقی، را فراهم می‌کند.

این پیشنهاد‌ها همچنین به اوکراین امکان می‌دهد به اتحادیه اروپا ملحق شود، اما به عضویت ناتو در نیاید.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، گفته است که هرچند نشانه‌های اولیه مذاکرات صلح "مثبت" است، اما کشور او فقط می‌تواند به نتایج ملموسی که محصول مذاکرات باشد اعتماد کند.

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا هم گفت: "من تا نبینم که در عمل چه می‌کنند هیچ روی آن حساب نخواهم کرد. ""خواهیم دید که آیا به آنچه می‌گویند عمل خواهد کرد یا نه. مذاکرات امروز ادامه پیدا کرد، در ترکیه و بقیه جاها. "

منبع: بی بی سی
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین