مهم ترین عاملی که باعث شکست تجاری سینا استوی شد، احتمالا بدنامی او در دنیای کریپتوکارنسی است. سینا استوی که به عنوان ایجاد کننده توکن بریج اوراکل (BRG) شناخته می شود مدت ها است توکن او از سوی فعالان بازار ارز دیجیتال به عنوان یک پروژه کلاهبرداری معرفی می شود. شاید به همین دلیل است که ان اف تی توییت جک دورسی با استقبال فعالان بازار مواجه نشد.
فرارو- فروردین سال گذشته بود که جک دورسی، موسس توییتر و مدیر عامل پیشین این شرکت، اولین پیام توییتری این پلتفرم را به شکل ان اف تی (NFT) یا همان توکن غیر قابل معاوضه به حراج گذاشت. در نهایت نیز یک ایرانی فعال در بازار رمز ارزها به نام سینا استوی موفق به خرید این ان اف تی با قیمت ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار دلار شد. اما اخیراً استوی در بازار ان اف تی اوپن سی «OpenSea» توییت جک دورسی را برای فروش گذاشته و با پیشنهادهای بسیار ناچیزی مواجه شده است.
به گزارش فرارو، بررسی بازار ان اف تی اوپن سی نشان میدهد که سینا استوی، قیمت ۴۸ میلیون دلار را برای فروش ان اف تی اولین پیام توییتری تاریخ تعیین کرده بود، اما بالاترین پیشنهاد برای آن تا لحظه نگارش این گزارش ۶ اتریوم، معادل ۱۸ هزار و ۲۱۸ دلار بوده است. این یعنی خریدار ایرانی با ضرر دو میلیون و ۸۸۱ هزار دلاری مواجه شده که با حساب دلار ۲۸ هزار تومانی، چیزی در حدود ۸۱ میلیارد تومان است.
این شکست بزرگ حالا باعث شده تا رسانههای خارجی همچون گاردین، رویترز، نیویورک پست و... به این موضوع بپردازند.
اما سینا استوی، زیر بار شکست تجاری نرفته و در پاسخ به سوال توییتری رویترز گفته که پیشنهاد من برای فروش زیاد بود و همه نمیتوانستند آن را بپردازند. حالا دیگر مطمئن نیستم که این ان اف تی را بفروشم یا خیر.
او در ادامه توییتی تحقیر آمیز و عجیب خطاب به فعالان بازار کریپتو کارنسی منتشر کرده و نوشته است که هر کسی این ان اف تی را نمیفروشد، زیرا فکر میکنم که همه لیاقت این ان اف تی را نداشته باشند. استوی همچنین ان اف تی اولین پیام توییتر را مونالیزای بازار ارزدیجیتال خوانده است.
ان اف تیها (NFT) نوعی دارایی رمزنگاری هستند که میتوانند مالکیت یک فایل دیجیتالی مانند تصویر، ویدئو یا متن را ثبت کنند.
احتمالا به یاد دارید زمانی که جک دورسی اعلام کرد قصد دارد اولین پیام توییتر را به صورت ان اف تی به فروش برساند، چه پیشنهادهای وسوسه انگیزی برای این ان اف تی ارائه شد. اما این پیشنهاد درست زمانی از سوی دورسی مطرح شد که او در راس مدیریت توییتر قرار داشت و توییت هایش بازخورد بسیار زیادی در شبکههای اجتماعی و رسانههای خبری داشت. اما حالا که او از توییتر رفته است، نمیتوان تاثیر رفتن او را بر ارزش این ان اف تی نادیده گرفت. درست شبیه تاثیری که او با رفتن اش بر ارزش سهام توییتر گذاشت.
علاوه بر این در آن زمان، میلیاردها دلار نقدینگی وارد بازار تازه تاسیس ان اف تیها شده بود و خرید چنین ان اف تی منحصر به فردی هر سرمایه گذاری را برای خرید وسوسه میکرد. اما حالا بازار ارز دیجیتال با ریزش مواجه شده و ترس بر کلیت بازار غالب شده است.
اما مهمترین عاملی که باعث شکست تجاری سینا استوی شد، احتمالا بدنامی او در دنیای کریپتوکارنسی است. سینا استوی که به عنوان ایجاد کننده توکن بریج اوراکل (BRG) شناخته میشود مدتها است توکن او از سوی فعالان بازار ارز دیجیتال به عنوان یک پروژه کلاهبرداری معرفی میشود. شاید به همین دلیل است که ان اف تی توییت جک دورسی با استقبال فعالان بازار مواجه نشد.
از سوی دیگر عدد ۴۸ میلیون دلاری که سینا استوی برای ان اف تی خود تعیین کرده است، برای بخش اعظم فعالان بازار عدد بسیار بزرگی است و مشخص است که آنها امکان خرید این ان اف تی منحصر به فرد را ندارند.
سینا استوی را در ایران بیشتر با صرافی جنجالی کریپتولند میشناسند. یک صرافی ارز دیجیتال که سال ۹۶ کار خودش را شروع کرد و در نهایت اردیبهشت سال گذشته توسط دادسرای ویژه جرایم اقتصادی بسته شد. سینا استوی نیز به عنوان مالک این صرافی و به اتهام اخلال در نظام اقتصادی بازداشت شد.
پس از آن نیز دادستانی اعلام کرد که این پلتفرم حدود ۲۸۹ هزار کاربر داشته که بخش اعظم آنها دچار زیان شده اند. طبق اعلام دادستانی تهران، مطالبان کاربران به حدود ۲۰۰ میلیارد تومان میرسید. در نهایت نیز مطالبات بخش کوچکی از کاربران این صرافی واریز شد.
اما بسیاری از کاربران صرافی کریپتولند که دچار زیان شده اند، همچنان میگویند که سرنوشت میلیاردها تومان از داراییهای شان بلاتکلیف باقی مانده است. از طرفی سینا استوی آبان سال گذشته از زندان آزاد شد و طبق اطلاعات رسانههای خارجی اکنون در کشور مالزی ساکن است.
البته شاید برای تان جالب باشد که سینا استوی اتهام کلاهبرداری را قبول ندارد و به گاردین گفته که به دلیل رشد صرافی و شرکت رمزارزش «بریج اوراکل» دستگیر شده است و خود را قربانی کریپتو توصیف کرده است.