اگر فردی از سه عوامل خطرزای ایجاد بیماری قلبی از جمله قند خون بالا، چربی اضافی شکم، فشار خون بالا، سطوح پایین کلسترول خوب و سطوح بالایتری گلیسیرید رنج ببرد ممکن است مبتلا به سندرم متابولیک تشخیص داده شود.
فرارو- پژوهشی تازه نشان میدهد که رژیم غذایی غنی از ویتامین ب ۳، عنصر روی و پروتئین میتوانند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش دهند.
به گزارش فرارو به نقل از لیوینگ، بر کسی پوشیده نیست که حفظ یک رژیم غذایی متعادل میتواند سلامت کلی شما را بهبود بخشد، اما یک مطالعه تازه نشان میدهد که چند ویتامین و مواد مغذی کلیدی وجود دارند که باید به طور منظم در برنامه غذایی خود برای سالم نگه داشتن رگها بگنجانید: پروتئین، روی و ویتامین ب ۳.
براساس نتایج این پژوهش که در کنگره اروپایی چاقی (برگزار شده از ۴ تا ۷ مه) در هلند ارائه شده پروتئین، نیاسین (که به عنوان ویتامین ب ۳ نیز شناخته میشود) و عنصر روی با بهبود ساختار و عملکرد شریانی مرتبط هستند.
دکتر «بروریا تال» نویسنده مقاله حاصل از نتایج این پژوهش و تیم او در مرکز «ساگول» برای سندرم متابولیک، موسسه غدد درون ریز، متابولیسم و فشار خون بالا در مرکز پزشکی سوراسکی در تل آویو اسرائیل ۷۲ داوطلب بزرگسال مبتلا به سندرم متابولیک و چاقی که در ابتدای مطالعه میانگین سنی ۵۳ سال داشتند را مورد ارزیابی قرار دادند.
اگر فردی از سه عوامل خطرزای ایجاد بیماری قلبی از جمله قند خون بالا، چربی اضافی شکم، فشار خون بالا، سطوح پایین کلسترول خوب و سطوح بالایتری گلیسیرید رنج ببرد ممکن است مبتلا به سندرم متابولیک تشخیص داده شود.
شرکت کنندگان با رعایت یک برنامه یکساله موافقت کردند که در آن به طور منظم ورزش کنند و به یک برنامه غذایی متشکل از غذاهای موجود در کشورهای حاشیه دریای مدیترانه مانند ماهی، غلات کامل، میوه ها، سبزیجات، حبوبات و ... پایبند باشند.
به گفته پژوهشگران، از داوطلبان خواسته شد یک هفته پیش از آغاز برنامههای غذایی و ورزش خود و دوباره یک سال بعد پرسشنامهای را پر کنند. در پایان کار تیم پژوهشی انعطافپذیری عروق خونی یا سفتی شریان شرکت کنندگان که ممکن است در صورت افزایش یافتن شما را در معرض خطر سکته مغزی، فشار خون بالا و سایر بیماریهای مرتبط با قلب قرار دهد مورد ارزیابی قرار داد.
این تیم تنها با استفاده از سه معیار مختلف انعطافپذیری سطح خون را مشاهده کردند: سرعت موج پالس، ضخامت انتیما میانی شریان کاروتید مشترک، و اتساع با واسطه جریان خون. پژوهشگران دریافتند که همه این اندازه گیریها در طول مطالعه بهبود یافته بودند.
بسیاری از پیشرفتهای صورت گرفته در این پژوهش به رژیم غذایی نسبت داده میشود به ویژه افزایش مصرف نیاسین که به گشاد شدن رگهای خونی کمک میکند. به گفته پژوهشگران به شرکت کنندگان یک رژیم غذایی غنی از پروتئین ارائه شد که منبع اصلی آن لبنیات بدون چربی، ماهی، مرغ و تخم مرغ بود. داوطلبان هم چنین سبزیجات، آجیل، دانهها و مقدار متوسطی از میوهها و غلات را در طول مطالعه یکساله مصرف کردند. غذاهای غنی از روی که در برنامههای غذایی شخصیسازی شده گنجانده شده بودند موادی از جمله تخمه آفتابگردان، تخم کدو تنبل، آجیل و گوشت بودند.