محمد مرادی با اشاره به تامین تخممرغ در بازار، گفت: با هدف استمرار تولید و حفظ سرانه مصرف پروتئین مردم قیمت یک کیلو تخممرغ ۳۵ هزار و ۵۰۰ تومان درب واحدهای تولیدی و هر شانه تخممرغ یک کیلو و ۹۰۰ گرمی ۷۶ هزار تومان در نظر گرفته شده است.
مدیر عامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن گفت: روزانه بیش از ۳ هزار و ۲۰۰ تن تخممرغ در کشور تولید میشود که این میزان از تولید نسبت به حجم مصرف در نیمه نخست سال (با گرم شدن هوا) بالاتر است، هم اکنون روزانه بیش از ۲۵۰ تن تخممرغ مازاد داریم.
به گزارش ایلنا، محمد مرادی با اشاره به تامین تخممرغ در بازار، گفت: کارشناسیهای اولیه تعیین نرخ تخممرغ بعد از جراحی اقتصادی دولت انجام شد از اینرو با هدف استمرار تولید و حفظ سرانه مصرف پروتئین مردم قیمت یک کیلو تخممرغ ۳۵ هزار و ۵۰۰ تومان درب واحدهای تولیدی و هر شانه تخممرغ یک کیلو و ۹۰۰ گرمی ۷۶ هزار تومان و قیمت یک کیلو تخممرغ برای مصرفکنندگان ۳۹ هزار و ۸۰۰ تومان برای عبور از این مرحله گذار تعیین و در نظر گرفته شده است.
به گفته وی؛ روزانه بیش از ۳ هزار و ۲۰۰ تن تخممرغ در کشور تولید میشود که این میزان از تولید نسبت به حجم مصرف در نیمه نخست سال (با گرم شدن هوا) بالاتر است هم اکنون روزانه بیش از ۲۵۰ تن تخممرغ مازاد داریم.
مدیر عامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن با اشاره به صدور مجوز صادرات تخممرغ از سوی وزارت کشاورزی، بیان کرد: از آنجاییکه مجوز صادرات تخممرغ مصادف با حدف ارز ترجیحی شد تولیدکنندگان برنامهای برای صادرات تخممرغ ندارند تا بازار داخلی دچار تنش نشود و به ثبات نسبی برسیم.
مرادی با بیان اینکه میادین میوه و ترهبار خواستار فروش تخممرغ کمتر از نرخ مصوب دولت است، تصریح کرد: نرخ مصرفکنندگان تعیین شده است از اینرو تفاوتی ندارد که عرضه محصول از کدام مبادیها صورت میگیرد. روالی در سازمان میادین رایج است که کالاهای اساسی زیر نرخ مصوب عرضه میشوند، اما در شرایط فعلی که همه تولیدکنندگان موظف به رعایت نرخهای مصوب دولت هستند نمیتوان زیر نرخ بازار تخممرغها را عرضه کرد.
این فعال اقتصادی ادامه داد: سازمان میادین نرخ عرضه تخممرغ برای مصرفکنندگان را شانهای ۶۷ هزار تومان تعیین کرده است؛ در شرایطی که در هفته اولیه اجرای این طرح هستیم و شوک اولیه به بازار وارد شده است و میزان تقاضا بالا رفته نباید به گونهای عمل شود که این ذهنیت برای مردم ایجاد شود که بازار کمبود دارد و موجودی تخممرغ در کشور کاهش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه اصلاح نظام یارانهها از ۲۱ اردیبهشت کلید خورده است، افزود: تولیدکنندگان از ماههای گذشته از دولت ذرت و سویا بستانکار بودند بخشی از این طلبها وصول شده و بخش دیگر آن در ماههای آینده داده خواهد شد؛ رایزنیهایی در حال انجام است که در ماههای آینده نیز حمایت از تولید نیز ادامه داشته باشد و نهادهها با قیمت مناسب در اختیار تولیدکنندگان قرار بگیرد.
مرادی در پاسخ به این پرسش که اگر بناست دولت همچنان نهاده تولیدکنندگان را تامین کند نباید شاهد افزایش نرخ محصول نهایی باشیم؟ گفت: بناست از ابتدای هفته ذرت کیلویی ۱۲ هزار تومان و کنجاله سویا کیلویی ۱۷ هزار تومان در سامانه بازارگاه بارگذاری شود، تولیدکنندگان از تخممرغهایی که از هفتههای گذشته تولید کردند از دولت طلب دارند.
مدیر عامل اتحادیه مرکزی مرغداران میهن در پایان بیان کرد: برنامهها باید به سمتی برود که سرانه مصرف کاهشی نشود بخصوص در این ۲ ماه نخست اجرای این طرح که بناست یارانهها به صورت نقدی پرداخت شوند. این یارانه به دهکهایی تعلق میگیرد که ممکن است این یارانه در بخشهای به غیر از مرغ و تخممرغ هزینه شود و ممکن است میزان تقاضا برای خرید تخممرغ تولیدکنندگان را دچار چالش کند از اینرو امیدواریم با تمهیداتی که وزارت کشاورزی در نظر گرفته تولید در دست تولیدکنندگان نماند.