باید از خوردن موادغذایی مختلف در یک وعده جلوگیری کنیم؛ یعنی برای نمونه در یک وعده غذایی پلو، خورشت و سوپ را همزمان با مخلفات دیگر نخوریم؛ به عبارتی رنگ سفره کمرنگ شود.
لیلا شیربیگی، متخصص طب ایرانی درباره «نفخ معده و راه جلوگیری از آن»، بیان داشت: کنترل نفخ معده با کنترل عادات غذایی اتفاق میافتد؛ یعنی نخوردن آب، مایعات و سالاد همراه غذا؛ البته منظور بنده این نیست که مایعات و دوغ و ماست مصرف نکنیم بلکه باید با غذا میل نشود.
به گزارش فارس، وی با بیان اینکه بهترین زمان خوردن مایعات یک ساعت قبل و یک ساعت بعد از غذا است خاطرنشان کرد: باید از خوردن موادغذایی مختلف در یک وعده جلوگیری کنیم؛ یعنی برای نمونه در یک وعده غذایی پلو، خورشت و سوپ را همزمان با مخلفات دیگر نخوریم؛ به عبارتی رنگ سفره کمرنگ شود.
این متخصص طب ایرانی متذکر شد: به بیان دیگر نباید همه این مواد غذایی را با هم مصرف کنیم؛ چرا که روی هم خوردن غذاها باعث ضعف هضم میشود و وقتی این اتفاق بیفتد ایجاد نفخ خواهد شد.
شیربیگی ابراز داشت: از دیدگاه طب ایرانی آبکش کردن برنج و بعد از آن اضافه کردن ادویههایی مثل زیره، زعفران و ادویههای گرمی که میتواند کیفیت برنج را اصلاح کند مؤثر بوده؛ ضمن اینکه کم کردن حجم برنج نیز مفید است.
وی تصریح کرد: از دیدگاه طب ایرانی خوردن نان بیشتر از خوردن برنج پیشنهاد میشود؛ البته باید حجم هر دوی این موادغذایی را کم کرد تا معده فرصت هضم پیدا کرده و نفخ اتفاق نیفتد.
این متخصص طب ایرانی با بیان اینکه نکته مهم در جلوگیری از نفخ این است که یبوست نداشته باشیم، گفت: هرچه یبوست بیشتر باشد نفخ بیشتر اتفاق میافتد و به خاطر همین توجه به لینت مزاج یکی از نکات مهم در جلوگیری از نفخ معده است.