bato-adv

اختراعی شگفت انگیز برای تهیه آب در خشک‌ترین بیابان‌ها!

اختراعی شگفت انگیز برای تهیه آب در خشک‌ترین بیابان‌ها!
دانشمندان دانشگاه تگزاس، اختراع منحصر بفرد و ارزان قیمتی را به ثبت رسانده اند که می‌تواند به ساکنان مناطق بسیار خشک کمک کند تا آب مورد نیاز خود را تهیه کنند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۴ - ۱۱ خرداد ۱۴۰۱

فرارو- بیش از یک سوم جمعیت جهان در مناطق خشک زندگی می‌کنند، مناطقی که کمبود آب قابل توجهی دارند. مهندسان و دانشمندان دانشگاه تگزاس در آستین، راه حل منحصر به فردی ابداع کرده اند که می‌تواند به مردم این مناطق کمک کند تا به آب آشامیدنی سالم و بهداشتی دسترسی داشته باشند.

به گزارش فرارو، این دانشمندان یک پد ژله‌ای ارزان قیمت متشکل از مواد خاص ساخته اند که می‌تواند آب را حتی در خشک‌ترین مناطق، از هوا بکشد. موادی که این واکنش را تسهیل می‌کنند فقط ۲ دلار در هر کیلوگرم هزینه دارند و یک کیلوگرم آن می‌تواند بیش از ۶ لیتر (~ ۱.۶ گالن) آب در روز در مناطقی با رطوبت نسبی کمتر از ۱۵٪ و در مناطقی با رطوبت نسبی تا ۳۰ درصد، ۱۳ لیتر (~۳.۴ گالن) آب تولید کند.

اختراعی شگفت انگیز برای تهیه آب در خشک‌ترین بیابان‌ها!

به گفته دانشمندان این دستاورد شگفت انگیز بر پایه تحقیقات قبلی این تیم به انجام رسیده است. دانشمندان دانشگاه تگزاس پیش از این برنامه‌هایی را برای استحصال آب از هوا، برای توسعه طرحی به نام «زمین‌های خود آبیاری» توسعه داده بودند که البته این طرح برای سرزمین‌هایی است که رطوبت نسبتاً بالایی دارد. Guihua Yu، استاد علوم مواد و مهندسی مکانیک دانشکده مهندسی تگزاس، گفت: «این ابتکار جدید، اما راهکاری عملی است که مردم می‌توانند از آن برای تهیه آب در گرم‌ترین و خشک‌ترین مکان‌های روی زمین استفاده کنند. این می‌تواند به میلیون‌ها نفر که دسترسی مداوم به آب آشامیدنی ندارند، اجازه دهد تا دستگاه‌های ساده و تولید آب سالم را در خانه خود داشته باشند و به راحتی و بدون دغدغه از آن استفاده کنند.»

اختراعی شگفت انگیز برای تهیه آب در خشک‌ترین بیابان‌ها!

محققان از سلولز تجدیدپذیر و یک ماده معمولی آشپزخانه، یعنی صمغ konjac، به عنوان ساختار اصلی این دستگاه (جذب آب) استفاده کردند. ساختار منافذ باز آن فرآیند جذب رطوبت را سرعت می‌بخشد و سلولز پاسخگو به حرارت با برهمکنش آبگریز (مقاوم در برابر آب) هنگام گرم شدن، کمک می‌کند تا آب جمع آوری شده بلافاصله آزاد شود و انرژی کلی برای تولید آب به حداقل برسد. روش‌های دیگر برای بیرون کشیدن آب از هوای بیابان معمولاً انرژی بر هستند و بازدهی زیادی ندارند. اگرچه استحصال ۶ لیتر آب از اختراع جدید زیاد به نظر نمی‌رسد، اما محققان می‌گویند که ایجاد لایه‌های ضخیم‌تر با بستر‌ها یا آرایه‌های جاذب بهینه، می‌تواند میزان آب تولیدی آن‌ها را به شدت افزایش دهد.

اختراعی شگفت انگیز برای تهیه آب در خشک‌ترین بیابان‌ها!

یوهونگ نانسی گوئو، نویسنده اصلی مقاله و دانشجوی سابق دکترا در آزمایشگاه یو، که اکنون یک محقق فوق دکترا در مؤسسه فناوری ماساچوست است، گفت: «این چیزی نیست که شما برای استفاده از آن به دانش پیشرفته نیاز داشته باشید. این ابتکار به حدی ساده است که هر کسی می‌تواند در صورت داشتن مواد اولیه، آن را در خانه بسازد. این پد انعطاف پذیر است و بسته به نیاز کاربر می‌تواند در اشکال و اندازه‌های مختلف قالب گیری شود. ساخت پد فقط به پیش ساز ژل نیاز دارد که شامل تمام مواد مربوطه ریخته شده در قالب است. ژل ۲ دقیقه طول می‌کشد تا به راحتی ببندد. سپس، فقط باید در انجماد خشک شود، و سپس می‌توان آن را از قالب جدا کرد و بلافاصله مورد استفاده قرار گیرد.» نتایج این تحقیق در ۱۹ می ۲۰۲۲ در مجله Nature Communications منتشر شده است.

اختراعی شگفت انگیز برای تهیه آب در خشک‌ترین بیابان‌ها!

منبع: scitechdaily

ترجمه: مصطفی جرفی-فرارو

bato-adv
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۶
خیلی خیلی جالب بود
مهدی زارعی
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۴
خیلی عالی بود
ولی جای ناراحتی داره وقتی بگم جمعیت ساکن در مناطق بیابانی ما زودتر از اینها به این مهم دست پیدا کرده بودند.ولی الان باید منتظر باشیم یکی خارج از این کشور این مطلب رو منتشر کنه.
محمدرضا
Iraq
۰۷:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۴
سلام
به نظر من مطلب علمی بسیار جالبی بود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۴
بدرد برخی ازبیابانهای خودامریکا واسترالیا میخوره. توایران همچین بیابانی بارطوبت بالا نداریم. بیابانهای ایران خشک وخشن هست که شایدچندین سال بخاطرنداشتن رطوبت بارانی نبارد. حتی افریقابهترازایران هست چون6ماه خشکسالی داره و6ماه بارندگی. رو ایران یکحساب دیگه ای کنید10سال خشکسالی6ماه تر سالی
داریوش
Germany
۲۳:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۱
اب که با این روش جمع اوری بشه از نظر بهداشتی قابل شرب هست ؟چونکه در هوا هرنوع الودگی وجود داره
مجله خواندنی ها
انتشار یافته: ۶
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۳/۱۱
خیلی خوبه ولی با تولید انبوه و توسعه این تکنولوژی در درازمدت به محیط زیست و اکوسیستم ها در کره زمین آسیب زده نمی شود؟ چون این هم یک دستکاری در آب و هوا و طبیعت است
bato-adv
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین