bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۵۷۲۰۲

پوتین موشک با قابلیت حمل کلاهک اتمی به بلاروس می‌دهد

پوتین موشک با قابلیت حمل کلاهک اتمی به بلاروس می‌دهد

تصرف کامل سیورودونتسک به این معنی است که روسیه اکنون تقریبا بر تمامی استان لوهانسک اوکراین مسلط شده است. لوهانسک همسایه منطقه دونستک است و هر دو منطقه بخش‌های مهمی از ناحیه صنعتی دونباس‌اند.

تاریخ انتشار: ۱۶:۰۱ - ۰۵ تير ۱۴۰۱

ولادیمیر پوتین می‌گوید به زودی سیستم موشکی اسکندر-ام به بلاروس خواهد داد.

به گزارش بی‌بی سی، این سیستم قابلیت پرتاب موشک‌های کروز و قاره‌پیما از هر دو نوع کلاهک معمولی و اتمی با برد ۵۰۰ کیلومتر را دارد.

این تصمیم رئیس‌جمهوری روسیه می‌تواند نخستین واکنش عملی مسکو به تایید نامزدی اوکراین برای عضویت در اتحادیه اروپا تعبیر شود.

تنش میان روسیه و بلوک غرب از زمان حمله نظامی این کشور به اوکراین در ۲۴ فوریه گذشته، به طرز تاریخی بالا گرفته است.

پوتین از زمان آغاز لشکرکشی به اوکراین بار‌ها از توانایی اتمی روسیه سخن گفته و اگر چه مستقیما غرب را به نبرد اتمی تهدید نکرده، اما همزمان با اشاره به قابلیت‌های اتمی خود، کشور‌های غربی را از دخالت در جنگ اوکراین بر حذر داشته است.

پوتین که روز شنبه (۲۵ ژوئن) در سنت پیترزبورگ سخن می‌گفت همچنین تایید کرد که مسکو بنا دارد توانایی‌های جنگنده‌های سوخو-۲۵ بلاروس را بهبود ببخشد تا بتوانند تسلیحات اتمی حمل کنند. البته آقای پوتین تاکید کرد که این اقدام در پاسخ به تقاضای الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس، صورت خواهد گرفت.

همزمان در تحولی دیگر، روز شنبه اوکراین اعلام کرد شهر سیورودونتسک در استان لوهانسک اوکراین اکنون به تصرف کامل ارتش روسیه در آمده است. سیورودونتسک طی چند هفته گذشته یکی از کانون‌های اصلی نبرد میان سربازان دو کشور بود.

تصرف کامل سیورودونتسک به این معنی است که روسیه اکنون تقریبا بر تمامی استان لوهانسک اوکراین مسلط شده است. لوهانسک همسایه منطقه دونستک است و هر دو منطقه بخش‌های مهمی از ناحیه صنعتی دونباس‌اند.

در واکنش به این تحول، روز شنبه ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در جریان گفتگوی روزانه خود با مردم کشورش به آن‌ها قول داد که «همه شهر‌های اشغال» شده را از روسیه پس بگیرد.

با این حال او اذعان کرد که نبرد با روسیه به مرحله‌ای که به لحاظ هیجانی و احساسی دشوار است رسیده و او نمی‌داند توان تحمل چند شکست و ناکامی دیگر را دارد.

شنبه شب همچنین گزارش شد که روسیه مناطقی در شمال و و غرب اوکراین را موشک باران کرده است که در پی آن دست کم سه نفر کشته شده‌اند و آن طور که مقام‌های شهر سارنی در غرب کی‌یف می‌گویند احتمال می‌رود افراد بیشتری هم هنوز زیر خرابی‌ها مانده باشند.

اوکراین می‌گوید برخی از این موشک‌ها از داخل خاک بلاروس شلیک شده‌اند. بلاروس حمایت لجستیکی از ارتش روسیه می‌کند، اما ارتش این کشور رسما در جنگ اوکراین- روسیه موضع‌گیری نکرده است.

سرویس اطلاعاتی اوکراین می‌گوید شلیک این موشک‌ها از داخل خاک بلاروس بیانگر تلاش مسکو برای کشاندن بلاروس به این جنگ بوده است.

تصرف کامل شهر سیورودونتسک همزمان با سفر جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، به آلمان صورت گرفت که قرار است با رهبران هفت کشور صنعتی دنیا در قالب گروه جی ۷ دیدار و سپس هم در اجلاس سران ناتو حاضر شود.

در چهار ماه گذشته و از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین، کشور‌های غربی تلاش کرده‌اند متحد و مستحکم مقابل مسکو بایستند هر چند در مواردی هم نشانه‌های از خسته‌شدن بروز داده‌اند، اما در تازه‌ترین واکنش بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا گفته اوکراین می‌تواند پیروز نبرد با روسیه شود. او تاکید کرده: «الان زمان آن که بخواهیم از اوکراین ناامید شویم نیست».

سربازان ارتش اوکراین هفته‌ها در برابر حملات ارتش روسیه برای تصرف سیورودونتسک مقاومت کردند

در جلسه تلویزیونی پوتین و لوکاشنکو چه گذشت؟

روز شنبه ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه و همتای بلاروس او، الکساندر لوکاشنکو در سنت پیترزبورگ در حالی یا یکدیگر ملاقات کردند که بخشی از دیدار آن‌ها پخش تلویزیونی می‌شد. آقای پوتین در خلال این جلسه گفت: «ما تصمیم گرفتیم که ظرف چند ماه سیستم موشکی اسکندر -ام را به بلاروس دهیم.»

وی تاکید کرد که جزییات این اقدام توسط وزرای دفاع دو کشور بررسی و نهایی خواهد شد.

سیستم موشکی اسکندر یک بار دیگر هم طی هفته‌های اخیر خبرساز شده بود وقتی که استقرار این سیستم موشکی در منطقه کوچک کالینگراد بین لهستان و لیتوانی برجسته شد.

همزمان دو رهبر روسیه و بلاروس در جلسه روز شنبه خود درباره تصمیم لیتوانی برای جلوگیری از حمل و نقل و عبور بعضی اقلام و محموله‌ها از کالینگراد رایزنی کردند - تصمیمی که مسکو را خشمگین کرده است چرا که لیتوانی همچون لهستان عضو ناتو است.

لوکاشنکو در همین رابطه گفت به زعم او اقدام لیتوانی «به نوعی اعلان جنگ» است و رفتاری «غیرقابل‌قبول» است.

اما لیتوانی گفته محدودیت وضع شده تنها شامل حدود یک درصد از محصولات و اقلام روسی ترابری شده در این مسیر است. این کشور ادعای روسیه مبنی بر «مسدود کردن» مسیر کالینگراد را رد کرده و می‌گوید تنها مجری تحریم‌های وضع شده از سوی اتحادیه اروپاست.

کالینینگراد منطقه‌ای استراتژیک و مقر ناوگان بالتیک است که با خاک روسیه مرز ندارد. این منطقه برای تامین نیازهایش به حمل‌ونقل ریلی از لیتوانی وابستگی شدید دارد.

از زمان حمله نظامی روسیه به اوکراین اتحادیه اروپا برخی از محصولات روسیه نظیر فولاد را تحریم کرده است.

bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین