bato-adv
bato-adv

طرز تهیه حلوا کفگیری، حلوای خوشمزه تبریز

طرز تهیه حلوا کفگیری، حلوای خوشمزه تبریز

حلوای کفگیر نوعی حلوای سنتی ایرانی است که مخصوص به خطه آذربایجان است و برای تهیه آن از آرد و روغن همراه با پودر بادام، پودر زنجبیل و پودر قند استفاده می‌شود و طعم بسیار دلچسبی دارد.

فراروـ حلوا یکی از خوراکی‌هایی شیرین و سنتی ایران است و در نقاط مختلف دنیا به روش‌های گوناگون پخته می‌شود. ایرانیان معمولاً حلوا را برای مراسم ختم و مناسبت‌های مذهبی مثل عزاداری‌های ماه محرم و شب‌های قدر و سفره افطار تهیه می‌کنند. حلوا علاوه‌بر اینکه به صورت یک دسر شیرین سرو می‌شود، یک غذای کامل و مقوی نیز محسوب می‌شود.

به گزارش فرارو، حلوای کفگیر یکی از انواع حلوا‌های سنتی منطقه آذربایجان است که اصالت آن به شهر تبریز و ارومیه برمی‌گردد و به دلیل ظاهر خاصی که دارد، به حلوای کفگیر معروف است. این حلوا بافت منسجمی ندارد و داخل دهان پودر می‌شود؛ همچنین عطر و طعم فوق العاده‌ای دارد. این حلوا معمولا به صورت ساده یا چند رنگ تهیه می‌شود. در ادامه این مطلب طرز تهیه حلوای کفگیر همراه با نکات مهم و فوت و فن‌های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه حلوا کفگیری

آرد سفید قنادی: ۲۵۰ گرم
روغن جامد: ۷۰ گرم
کره: ۱۰۰ گرم
پودر قند: ۱۵۰ گرم
گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده: به میزان لازم
پودر بادام درختی: ۵۰ گرم
پودر هل: ۲ قاشق غذاخوری سرخالی
پودر زنجبیل: یک چهارم قاشق چای‌خوری
پودر پسته: به دلخواه

نکات مربوط به مواد اولیه

گلاب

نکات مربوط به گلاب

همانطور که می‌دانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوب‌ترین نوع آن در شهر‌های کاشان و میمند فارس تهیه می‌شود. امروز در همه فروشگاه‌ها و سوپر مارکت‌ها شیشه‌های گلاب را در اشکال و با نام‌های تجاری گوناگون می‌بینیم که بسیاری از آن‌ها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی می‌دهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمی‌کنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل همچنین طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.

نکات مربوط به هل

هل
حتماً از پودر هل سبز استفاده کنید؛ زیرا نسبت به هل سفید عطر بیشتری دارد و برای تهیه حلوا و شیرینی مناسب‌تر است.

نکات مربوط به پودر قند

پودر قند
پودر قند باید حتماً از قند تهیه شده باشد؛ یعنی قند را پودر کرده باشد. اگر شکر را آسیاب کنید، هرگز به نرمی قند آسیاب شده نخواهد بود. پودر قند مرغوب پودر قندی است که به نرمی آرد باشد. توجه داشته باشید که پودر قند بعد از مدتی که داخل کیسه یا ظرف بماند، ممکن است سفت شود؛ بنابراین قبل از اینکه آن را به مواد شیرینی اضافه کنید، حتماً با گوشت‌کوب بکوبید و سپس الک کنید.

نکات مربوط به زعفران

زعفران
همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش‌تری دم کنید، کم‌رنگ‌تر می‌شود و مجبور می‌شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه‌تان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چای‌خوری زعفران ۲ قاشق سوپ‌خوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می‌شود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیش‌تری پس بدهد.
 
زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می‌کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران‌های تقلبی معمولاً براق هستند.

طرز تهیه حلوای کفگیری

حلوای کفگیر
۱ ـ ابتدا آرد را داخل یک ماهی تابه گود یا قابلمه مناسب بریزید؛ سپس قابلمه را روی حرارت کم اجاق گاز بگذارید و آرد را با حرارت ملایم تفت بدهید تا بوی خامی آرد گرفته شود. توجه داشته باشید که برای تهیه حلوای کفگیر نباید رنگ آرد تغییر کند؛ ولی باید بوی خامی آرد گرفته شود. حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت زمان لازم است تا آرد با حرارت کم تفت بخورد.
 
۲ ـ بعد از اینکه آرد تفت خورد، آن را الک کنید و دوباره داخل ماهی تابه بریزید. کره و روغن جامد را به آرد اضافه کنید و حدودا ده دقیقه دیگر تفت بدهید تا آرد با روغن کاملا مخلوط شود.
 
۳ ـ بعد از این مدت زمان اجاق گاز را خاموش کنید؛ سپس پودر بادام درختی، پودر هل و پودر زنجبیل را به حلوا اضافه کنید و هم بزنید.
 
۴ ـ اجازه بدهید حلوا خنک شود؛ سپس پودر قند را به حلوا اضافه کنید و با قاشق هم بزنید. بعد از آن گلاب را اضافه کنید و با دست حلوا را ورز بدهید تا یکدست شود.
 
۵ ـ در این مرحله می‌توانید حلوا را به چند قسمت تقسیم کنید و هر کدام را یک رنگ کنید. برای حلوای زعفرانی مقداری از حلوا را جدا کنید و داخل ماهی تابه به آن زعفران دم کرده غلیظ اضافه کنید و با دست ورز بدهید تا زعفران به خورد حلوا برود. برای رنگ سبز می‌توانید به قسمت دیگر حلوا پودر پسته اضافه کنید و یا قسمت دیگر را با پودر کاکائو مخلوط کنید.
 
۶ ـ در انتها حلوای آماده را گوشه ماهی تابه بگذارید و با دست فشرده کنید؛ سپس با کفگیر حلوا را از داخل ماهی تابه بردارید و داخل ظرف مورد نظر سرو بگذارید و روی آن را با پودر پسته تزیین کنید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۰
ممنون و متشکر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۰
عالی بود ،درضمن شهر خوی در آذربایجان غربی هم گل وگلاب دارد
انتشار یافته: ۲
bato-adv
bato-adv
bato-adv