امین حیایی گفت: حقیقتش به اصرار احسان علیخانی بود و نظر اول من این بود که یا همه داورها با هم عوض شوند یا اصلا داورها را تغییر ندهیم و همان داورها را ادامه دهیم. اما گویا با اعضای دیگر به نتیجه نرسیدند و اصرار هم داشت که من حتما باید باشم و میگفت برای تو جایگزینی پیدا نکردم؛ و من افرادی به او معرفی میکردم، اما میگفت حضور تو را در عصر جدید لازم دارم و تو عضوی از عصر جدید هستی و میخواهم که باشی.
برنامه تلویزیونی «عصر جدید» با اجرای احسان علیخانی در ۳ فصل توانسته است مخاطبان بسیاری را از سراسر ایران به خود جذب کند، اما پشت صحنه این برنامه پرمخاطب چه خبر است؟
به گزارش ایرنا، با گذشت ۳ فصل از برنامه پر مخاطب عصر جدید علاقه مندان میدانند که این برنامه در باشگاه ورزشی آرارات ضبط میشود. یک درب کوچک سبز زنگ محل ورود مهمانان است و خیابانهای اطراف هم پر از ماشینهای پارک شده هستند.
پشت در یک راهروی کوچک قرار دارد که چند نفر به عنوان حراست اسامی را جهت ورود چک میکنند. تلفنهای همراه را هم میگیرند و پس از آن علاقه مندان میتوانند جهت حضور در استودیو وارد ورزشگاه شوند.
استودیو به صورت دو طبقه طراحی شده، یک طبقه که سن و صندلیهای مهمانان را تشکیل میدهد و طبقه بالاتر که اتاق داوران، نویسندگان، جلسات، گریم و ... در آن تعبیه شده است.
بیش از ۲۵ دوربین در مکانهای مختلف استودیو جای گذاری شده است، دو نفر از تصویربرداران روی داربستی که در ارتفاع ۱۰ متری نصب شده، کار تصویربرداری پیش از شروع برنامه را انجام میدهند و برنامه با تشویق گرم حضار آغاز میشود و همه دوربینها شروع به ضبط میکنند.
در حقیقت عرض استیج ۴۰ متر و از کف صحنه تا سقف حدود ۲۰ متر فاصله است. دوربینها بی وقفه مشغول تصویربرداری هستند و تمام اتفاقات روی دکور ۳۶۰ درجه را کنترل میکنند.
مسئول روابط عمومی برنامه اتاق شرکت کنندگان را برای شروع پیشنهاد میدهد. اتاقی بزرگ که گروههای شرکت کننده پیش از اجرا در آن گرد هم میآیند. این اتاق حسابی شلوغ است و چند گروه جوان که لباس پوشیده و آماده هستند، منتظر شروع برنامه نشسته اند.
از آن طرف پشت اتاق در بسته دیگری که از چند اتاق دیگر تشکیل شده، احسان علیخانی لباس پوشیده و در حال گریم است. چند مبل هم کمی آن طرف تر، چیده شده و یک پرچم بزرگ مشکی مزین به نام فاطمةالزهراس (س) نیز روی دیوار آویخته شده، اینجا عوامل مشغول کار هستند.
امین حیایی و روزبه معینی نیز مشغول صحبت با هم هستند و بناست حیایی تازه لباسهایش را عوض کند. مجید اسماعیلی و کارن همایون فر، اما آماده هستند. ژاله صامتی نیز مرحله گریم را میگذراند.
داخل استودیو، اما فضا جور دیگری است. علاقهمندان بسیاری گرد هم آمده اند. نقطه مشترکشان هم ماسک چند رنگی است که برنامه به آنها داده است. هنوز برنامه شروع نشده و حاضران با انرژی بالایی مشغول تشویق و دست زدن هستند. از احسان علیخانی شروع میکنند و بعد تک تک داوران را تشویق میکنند. فضا چیزی شبیه استادیومهای ورزشی است، اما خانوادگی!
برگردیم به اتاق شرکت کنندگان. امشب ۵ گروه اجرا دارند. گروه پدیدههای ژیمناستیک که متشکل از کودکان ژیمناستیک کار است، گروه کاکتوس، سید وحید موسوی، پیمان ابراهیمی و آرزو جعفری. تا اینجای کار اجرای آرزو جعفری، گروه پدیدههای ژیمناستیک و گروه کاکتوس به پایان رسیده است.
سید وحید موسوی روی سن درحال اجراست و یک آهنگ لری میخواند. اما این اجرا داوران را قانع نمیکند و امین حیایی از موسوی درخواست یک قطعه شاد میکند، او هم سریع این درخواست را اجابت میکند و همین بهانهای دست بچههای گروه کاکتوس که از صفادشت آمده اند، داد تا اتاق شرکت کنندگان را روی سرشان بگذارند و با دستمال کاغذی و دست در دست هم رقص محلی اجرا کنند.
اجرا که به پایان میرسد، نوبت کل کلهای علیخانی با وحید موسوی فرا میرسد. هر دو تلاش میکنند با تکههای هم قافیه با هم شوخی کنند که با استقبال تماشاگران روبرو میشود، ولی مشخص نیست چند تا از این شوخیها در نهایت رنگ آنتن را به خود ببینند.
پس از اجرای این قطعه و گرفتن ۴ رای سفید از داوران، نوبت به پیمان ابراهیمی میرسد تا با لهجه اصفهانی برای بینندگان استنداپ اجرا کند. موضوعی که انتخاب کرده، پول است، اجرا طولانی و کش دار شده، اما او پس از حدود ۱۵ دقیقه اجرا میتواند ۴ رای سفید را از آن خود کند.
بعد از ضبط این قسمت، چراغها روشن میشوند، از حاضران در استودیو با ساندویچ سرد و نوشابه پذیرایی میشود. البته پذیرایی از مهمانان این بار نظم بهتری نسبت به دورههای قبل دارد و حسابی هم تماشاگران را سرگرم کرده و چیزی شبیه یک پیک نیک خانوادگی در استادیوم است. داوران به اتاق استراحت میروند و بناست بعد از زمان کمی و مشورت با یکدیگر، برگزیدگان را اعلام کنند.
در این فاصله فرصتی دست میدهد تا گپ کوتاهی با کارن همایون فر آهنگساز پیشکسوت داشته باشیم. البته او ترجیح میدهد برای مصاحبه از فرصت استفاده کند و کمی در فضای باز حضور داشته باشد. به همین دلیل مصاحبه در بخشی از فضای باز محوطه صورت میگیرد که پشت درهایش هواداران شرکت کنندگان حضور دارند و با سر وصدای بسیاری مشغول تشویق هستند و به راحتی هم آرام نمیگیرند.
همایون فر در این گفتگو با بیان اینکه ایران یک سرزمین پر از استعداد است و شما بخش کوچکی از آن را در صحنه عصر جدید میبینید، تاکید میکند: ما استعدادهای عجیبی داریم که طبیعتا نمیشود همه مسئولیتش را گردن یک برنامه انداخت. برنامهای که بخش عمده نمایشی دارد و در بخشی هم به استعدادها میپردازد.
وی ادامه داد: استعداد یک معیاری دارد، اما داوری که آنجا نشسته با توجه به دانش، سواد، تجربه، جهان بینی و نگاه هنری و استاد دانشگاهی اش یک معیاری را برایش میسازد که به آن میگویند زیبایی شناسی که متاسفانه در عامه به آن میگویند سلیقه. در حالیکه کاملا اشتباه است و ما کت و شلوار انتخاب نمیکنیم بلکه برای یک استعداد، پارامترهایی در ذهنمان داریم و قضاوتش میکنیم که بر اساس آن معیارها تصمیم میگیریم. حال برخی مواقع خیلی سخت میشود و برخی اوقات نه خیلی ساده میشود یک استعداد را تشخیص داد.
یکی دیگر از داوران برنامه که در همین زمان فرصتی برای گفتگو با وی دست میدهد، مجید اسماعیلی است. او معتقد است برنامه باعث شده تا بتواند با فضای عمومی جامعه ارتباط بهتری برقرار کند.
او همچنین علیخانی را برنامه سازی پرتوان میداند که باشناخت با افکار عمومی ارتباط برقرار میکند و در مسیر خود نیز موفق است.
در حالی که صدای تماشاچیان همچنان از داخل استودیو به گوش میرسد و داوران و شرکت کنندگان خود را تشویق میکنند، با کمک و راهنمایی روزبه معینی میتوان با امین حیایی گفتگو کرد. حیایی از جمله بازیگرانی است که تجربههای بسیار و متفاوتی را از سر گذرانده و در حالی که هنوز در جوانی و میانسالی به سر میبرد، میتوان به او لقب پیشکسوت داد.
او از محبوبیت بالایی میان تماشاگران هم برخوردار است و البته این شاید به سعه صدر و خوشرویی او در مواجهه با هوادارانش نیز برمی گردد. با حوصله بسیار عکس یادگاری میگیرد، صحبت میکند و در بسیار خوش اخلاق است.
شما در دورههای مختلف برنامه عصر جدید داور بودید و در تغییر داورها شما تنها فردی بودید که تغییر نکرده است. چرا؟
حقیقتش به اصرار احسان علیخانی بود و نظر اول من این بود که یا همه داورها با هم عوض شوند یا اصلا داورها را تغییر ندهیم و همان داورها را ادامه دهیم. اما گویا با اعضای دیگر به نتیجه نرسیدند و اصرار هم داشت که من حتما باید باشم و میگفت برای تو جایگزینی پیدا نکردم؛ و من افرادی به او معرفی میکردم، اما میگفت حضور تو را در عصر جدید لازم دارم و تو عضوی از عصر جدید هستی و میخواهم که باشی.
وی تاکید کرد: من هم قبول کردم به هر حال من عاشق عصر جدیدم و بچهها را دوست دارم و دوست دارم حمایت شان کنیم و کمک کنیم تا دیده شوند. خودم هم در موسسهای که کار میکنم در رشته بازیگری استعدادیابی میکنم، اما در عصر جدید در همه رشتهها استعدادیابی میکنیم و من هم دوست دارم تا بچهها دیده شوند و به نتیجهای برسند.
فرصت به پایان میرسد. در این مدت کف سن توسط عوامل برق انداخته شده، مجری و داوران وارد فاز دوم تصویربرداری میشوند. میز و صندلیهای داوران نسبت به فصل اول بهتر شده است. البته به نظر میرسد که اسماعیلی نشستن طولانی مدت روی صندلیها اذیتش میکند و یک تشک طبی گرد روی صندلی اش دیده میشود.
ابتدا علیخانی در میان تشویق بسیار حاضران در استودیو از آنها میخواهد که کمی خویشتن داری کنند. آنها را که در نیمه شب همچنان با هیجان تشویق میکنند دعوت به آرامش میکند و از آنها میخواهد که صبوری کنند تا ابتدا لحظه ورود داوران به برنامه ضبط شود. حاضران همراهی میکنند. این بخش تصویربرداری میشود. داوران که در این فاصله با هم مشورتی داشته اند سر جاهایشان مینشینند. گروههای شرکت کننده به ترتیب روی سن میآیند، علیخانی در حالی که تلاش میکند ریتم و هیجان برنامه حفظ شود، اسامی برگزیدگان را اعلام میکند. گروه کاکتوس و پیمان ابراهیمی به مرحله بعد راه یافته اند و حالا نیاز است تا رای بینندگان را هم به دست بیاورند.
پس از اعلام اسامی برگزیدگان هرکدام اشک شوق میریزند و جملاتی از شوق میگویند. تصویربرداری یک بخش به پایان رسیده است. حالا درهای استودیو باز شده تا تماشاگرانی که دوست دارند برنامه را ترک کنند و آنهایی که دوست ندارند بمانند. ساعت از نیمه شب گذشته. مجری و داورها به طبقه بالا میروند. زمان کمی برای تعویض لباس و استراحت دارند. بناست یک قسمت دیگر ضبط شود که تا صبح به طول میانجامد.