bato-adv
bato-adv

کدام مواد غذایی خاصیت خنثی کنندگی سموم در آلودگی هوا را دارند؟

کدام مواد غذایی خاصیت خنثی کنندگی سموم در آلودگی هوا را دارند؟

در هوای آلوده باید بیشتر از همیشه شیر، ماست و دوغ بنوشید، زیرا فسفر، منیزیم و کلسیمی که در لبنیات یافت می‌شود، همگی خنثی‌کننده سموم هستند و برای کاهش صدمات دستگاه تنفسی و التهاب دستگاه گوارش ناشی از آلودگی هوا، باید مصرف شیر و لبنیات بیش‌ازپیش شود.

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: در هوای آلوده باید برخی مواد غذایی که خاصیت خنثی‌کنندگی مواد سمی موجود در هوا را داشته باشند، مصرف کرد.

نسرین علیزاده در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: در شرایط آلودگی هوا مصرف غذا‌هایی که حاوی آنتی‌اکسیدان‌های سلنیوم و بتاکاروتن هستند توصیه می‌شود.

وی افزود: با استنشاق هوای آلوده، مقدار زیادی رادیکال آزاد در بدن تولید می‌شود که سبب کاهش توان فرد در انجام کار‌های روزمره زندگی شده و حتی در درازمدت می‌تواند بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی عروقی و انواع سرطان را ایجاد کند.

وی عنوان کرد: برای به حداقل رساندن عواقب ناشی از تجمع رادیکال‌های آزاد در بدن، مصرف آنتی‌اکسیدان‌ها را در رژیم غذایی افزایش دهید؛ سبزیجات و میوه‌های حاوی بتاکاروتن مثل طالبی، انبه، فلفل، اسفناج، کلم و زردآلو و مواد غذایی حاوی سلنیوم که در غذا‌های دریایی، مرغ، نان، آجیل و غلات سبوس‌دار مفید است.

علیزاده افزود: مواد غذایی مانند کرفس، اسفناج، گوجه‌فرنگی، لیموشیرین، نارنگی، پرتقال و برگ سبز کاهو که غنی از ویتامین C هستند نیز توصیه می‌شود. البته مصرف جوانه گندم، روغن‌های گیاهی، گردو، بادام، زیتون، جگر و سبزیجات دارای برگ سبز که منابع ویتامین E هستند را هم فراموش نکنید.

وی تصریح کرد: به‌خصوص اگر شغلتان طوری است که باید بیشتر در هوای آزاد باشید، این ویتامین می‌تواند مسمومیت ناشی از آلودگی هوا را خنثی کند، منابع مناسب ویتامین D هم شیر، کره و زرده تخم‌مرغ هستند که باید در برنامه غذایی روزانه‌تان باشند.

مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی بیان کرد: مواد غذایی که سرشار از پکتین هستند، سرب موجود در هوا را می‌گیرند و مانع از نفوذ سرب به سلول‌های بدن می‌شوند، مصرف روزانه یک عدد سیب می‌تواند عوارض ناشی از آلودگی هوا را کاهش داده و میوه‌هایی مانند پرتقال و توت‌فرنگی نیز سرشار از پکتین بوده و برای کاهش عوارض آلودگی هوا مفید هستند.

وی اظهار کرد: در هوای آلوده باید بیشتر از همیشه شیر، ماست و دوغ بنوشید، زیرا فسفر، منیزیم و کلسیمی که در لبنیات یافت می‌شود، همگی خنثی‌کننده سموم هستند و برای کاهش صدمات دستگاه تنفسی و التهاب دستگاه گوارش ناشی از آلودگی هوا، باید مصرف شیر و لبنیات بیش‌ازپیش شود.

وی عنوان کرد: مصرف شیر و فرآورده‌های آن باعث نرم شدن مخاط تنفسی فوقانی، مری و معده می‌شود و به دلیل وجود ترکیبات مناسب برای رشد و نمو باکتری‌های مفید که عمل دفع ادرار و مدفوع و مواد آلاینده را تنظیم می‌کنند، التهابات و بیماری‌های دستگاه گوارش را کاهش می‌دهد.

علیزاده با بیان اینکه افرادی که کمبود کلسیم دارند، بیشتر در معرض خطر آلودگی با سرب قرار می‌گیرند، گفت: نوشیدن آب کافی به کلیه‌ها کمک می‌کند تا املاح اضافی از بدن خارج شود و ذرات آلودگی مدت کمتری در بدن باقی بماند. همچنین رژیم غذایی کم‌چرب در روز‌هایی که آلودگی هوا بالاست پیشنهاد می‌شود.

برچسب ها: آلودگی هوا
bato-adv
bato-adv
bato-adv