آخرین بار که شاهد ابتلای چهاررقمی روزانه در کشور بودیم، در روز هفتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ و با تعداد ابتلای روزانه ۱۰۰۷ نفر بود، اما با افزایش مجدد بیماری در کشور، در روز ۱۳ تیرماه، یعنی بعد از ۶۶ روز مجددا آمار مبتلایان چهار رقمی شد و به ۱۰۰۹ نفر رسید؛ به طوری که این آمار در روز گذشته (۱۹ تیر ماه)، به ۲۳۷۵ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ رسید.
کرونا مجددا اوج گرفته و رنگ نارنجی و قرمز دوباره به نقشه رنگبندی کشور بازگشته است. روز گذشته نیز بعد از مدتها مجددا تعداد فوتیهای کرونایی دو رقمی شد و به ۱۰ تن رسید؛ موضوعی که دوباره زنگ خطر جدی را به صدا درآورد...
به گزارش ایسنا، باید توجه کرد که در حال حاضر بر اساس اعلام وزارت بهداشت، چهار شهر در وضعیت قرمز، ۱۴ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۴۲ شهر در وضعیت زرد و ۲۸۸ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
این در حالی است که آخرین بار هشتم اردیبهشت ماه بود که رنگ قرمز در نقشه کرونایی کشور رخ نشان داد، اما حالا بعد از ۷۰ در روز جمعه ۱۷ تیر ماه رنگ قرمز مجددا به نقشه کرونایی کشور بازگشته است.
در عین حال رنگ نارنجی هم آخرین بار ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در نقشه کرونایی کشور بود و دوباره بعد از ۶۳ روز بر نقشه کرونایی کشور نشست.
در عین حال با اوجگیری کرونا، روند صعودی ویروس با سابواریانتهای جدیدش یعنی BA ۴ و BA ۵، که از خانواده اُمیکرون هستند، خیلی زود خودش را در تعداد مبتلایان روزانه، بستریها و مرگها نشان داد؛ به طوری که آخرین بار که شاهد ابتلای چهاررقمی روزانه در کشور بودیم، در روز هفتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ و با تعداد ابتلای روزانه ۱۰۰۷ نفر بود، اما با افزایش مجدد بیماری در کشور، در روز ۱۳ تیرماه، یعنی بعد از ۶۶ روز مجددا آمار مبتلایان چهار رقمی شد و به ۱۰۰۹ نفر رسید؛ به طوری که این آمار در روز گذشته (۱۹ تیر ماه)، به ۲۳۷۵ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ رسید.
از سوی دیگر، روز گذشته بعد از ۶۲ روز تعداد فوتیهای کرونایی در کشور مجددا دو رقمی شد. این در حالی بود که آخرین بار ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ بود که فوتیهای کرونا با ثبت ۱۲ نفر فوت، دو رقمی بود و مجددا بعد از ۶۰ روز، مرگومیر در روز ۱۹ تیر ماه با ثبت مرگ ۱۰ تن، دو رقمی شد.
در عین حال بر اساس اعلام وزارت بهداشت، بررسی هفتگی وضعیت موجود کرونا در کشور در هفته دوم تیر ماه ۱۴۰۱، مصادف با هفته ۱۲۴ همهگیری، نشان میدهد که تعداد موارد سرپایی مثبت شناسایی شده در هفته اخیر، ۳۲۶۰ نفر بوده است. این در حالی است که در هفته قبل از آن تعداد موارد سرپایی مثبت شناسایی شده، ۱۴۱۴ نفر بوده است.
همچنین تعداد موارد بستری جدید در هفته اخیر ۵۹۱ مورد بوده که این میزان در هفته قبل از آن، ۳۱۱ نفر بوده است. البته تعداد فوتیهای جدید در هفته اخیر ۱۸ نفر بوده که این عدد در هفته قبل از آن، ۲۰ نفر بوده است.
در استان تهران نیز، تعداد موارد سرپایی مثبت شناسایی شده در هفته گذشته ۱۲۱ تن بوده است. همچنین تعداد موارد بستری جدید در هفته مذکور ۱۰۴ نفر و تعداد فوتیهای آن شش نفر بوده است.
با توجه به این شرایط و بر اساس اعلام وزارت بهداشت، در هفته اخیر افزایش بارز بیماران بستری کووید ۱۹ در ۱۶ استان کشور و افزایش مختصر در هفت استان دیگر گزارش شده است.
همچنین در هفته ۱۲۴ همهگیری، کاهش یا ایستایی موارد مثبت متوفی کووید ۱۹ در ۳۰ استان کشور را شاهد بودهایم.
باید توجه کرد که بر اساس همین افزایش موارد بیماری و فوت در کشور بود که ستاد ملی مقابله با کرونا در هجدهم تیر ماه تشکیل جلسه داد و دکتر عباس شیراوژن- سخنگوی این ستاد، اعلام کرد که بر اساس مصوبات ستاد کرونا، با توجه به افزایش موارد ابتلا، بستریها، سرپاییها و شهرهای قرمز و نارنجی، بر استفاده از ماسک در کلیه فضاها چه باز و چه سر پوشیده در این شهرهای قرمز و نارنجی تأکید شده است.
وی اعلام کرد که استفاده از ماسک در شهرهای آبی و زرد در نقاط سرپوشیده یا پر ازدحام و پرتردد ضروری است.
بر اساس اعلام سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، این ستاد بر تزریق دز یادآور واکسن نیز تاکید و اعلام کرده که لازم است وزارت بهداشت تعداد و ساعات خدمت رسانی مراکز واکسیناسیون را برای ایجاد تسهیل در امر واکسیناسیون، افزایش دهد.
همچنین به گفته شیراوژن، در جلسه اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا، بر تقویت مراقبتهای بهداشتی مرزی در تمامی مرزها، باتوجه به ابتلا فراوان در کشورهای همسایه از ترکیه تا امارات، تاکید شده است.