bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۶۳۹۵۸

چند میلی‌متر باران باعث از بین رفتن جان ۲۱ نفر شد؟

چند میلی‌متر باران باعث از بین رفتن جان ۲۱ نفر شد؟

گزارش‌های سازمان هواشناسی کشور نشان می‌دهد که مجموع بارش روز جمعه ۳۱ تیر در شهر استهبان فارس تنها ۰.۷ میلی‌متر بود؛ مقداری که نمی‌تواند آن حادثه هولناک رودخانه «رودبال» را رقم زده باشد.

تاریخ انتشار: ۱۳:۰۰ - ۰۵ مرداد ۱۴۰۱

سیلاب روز جمعه (۳۱ تیر) رودخانه «رودبال» در جنوب‌شرق فارس در حالی خسارات جبران‌ناپذیری بر جای گذاشت و موجب مرگ ۲۱ تن شد که سازمان هواشناسی در گزارش‌های خود در این خصوص هشدار داده بود.

به گزارش ایسنا، گزارش‌های سازمان هواشناسی کشور نشان می‌دهد که مجموع بارش روز جمعه ۳۱ تیر در شهر استهبان فارس تنها ۰.۷ میلی‌متر بود؛ مقداری که نمی‌تواند آن حادثه هولناک رودخانه «رودبال» را رقم زده باشد.

صادق ضیاییان، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا سازمان هواشناسی در این باره گفت: براساس آخرین اطلاعات دریافتی از ایستگاه‌های باران‌سنجی استان فارس، بیشینه بارش‌های روز جمعه در استان فارس به میزان ۱۷.۵ میلی‌متر از ایستگاه «لایزنگان» در شهرستان داراب (پایین دست محل رخداد رواناب و در حوضه آبریز منطقه) گزارش شده است.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا افزود: همانطور که انتظار می‌رفت تمرکز بارش‌های روز جمعه در جنوب‌شرق استان فارس بود و رواناب در داخل رودخانه «رودبال» شکل گرفت.

وی ادامه داد: بارش‌های روز حادثه در حوضه آبریز منتهی به محل حادثه در ایستگاه‌های چاه نصرویه به میزان ۴.۵ میلی‌متر و ایستگاه چنارویه به میزان ۰.۱ میلی‌متر گزارش شد.

رئیس مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا سازمان هواشناسی افزود: بیشینه بارش‌های روز پنجشنبه (۳۰ تیر) به‌ترتیب در ایستگاه‌های «لایزنگان» در شهرستان داراب با ۲۲.۵، «مادوان» داراب ۲۰ و «بکر» و «فدامی» داراب ۹ میلی‌متر به ثبت رسید. میزان بارش‌ها در سایر ایستگاه‌های داراب بین پنج میلی‌متر و کمتر از آن بود که با هشدار صادرشده مطابقت دارد.

ضیائیان اضافه کرد: در طبیعت اولین جایی که پس از بارندگی، آب جاری می‌شود رودخانه است؛ بنابراین باید به هشدار‌های هواشناسی توجه کرد و در محدوده‌های هشدار از تردد در رودخانه‌های فصلی ولو رودخانه خشک و بی‌آب به‌ویژه در این فصل اجتناب کرد.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا سازمان هواشناسی کشور گفت: هم در هشدار روز چهارشنبه (۲۹ تیر) سازمان هواشناسی و هم در بخش‌های مختلف خبری، کارشناسان سازمان هواشناسی نسبت به وقوع بارش‌های رگباری و آثار و پیامد‌های آن در مناطق جنوب به ویژه استان فارس هشدار داده بودند.

وی ادامه داد: مشخصاً در روز پنجشنبه (۳۰ تیر) محمد اصغری - معاون مرکز ملی پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا سازمان هواشناسی کشور - در بخش خبری ساعت هشت صبح شبکه یک سیما نسبت به وقوع بارش‌های موسمی در جنوب‌شرق کشور، هرمزگان، کرمان و جنوب‌شرق فارس تا اواسط هفته آتی هشدار داده و تاکید کرده بود از این نوع بارش‌ها باید ترسید چراکه به‌صورت نقطه‌ای و محلی خرابی به بار می‌آورد، حتی موجب خسارت جانی می‌شود که روز‌های گذشته هم تجربه شد.

ضیائیان افزود: ماهیت بارش‌های تابستانه جنوب ایران عمدتا رگباری است به طوری‌که گاهی ممکن است حجم زیادی از بارش در زمان بسیار کوتاهی ببارد و منجر به وقوع رواناب مقطعی و خطرناک شود.

وی با تاکید بر معتبر بودن هشدار چهارشنبه (۲۹ تیر) سازمان هواشناسی کشور، گفت: همچنان بارش‌های موسمی در جنوب شرق، استان‌های هرمزگان، کرمان و فارس ادامه دارد و توصیه می‌شود مردم از اتراق در بستر رودخانه‌ها به جد خودداری کنند.

برچسب ها: سیلاب
bato-adv
bato-adv
bato-adv