مهندسان دانشگاه MIT به تازگی یک برچسب طراحی کرده اند که قادر است تصاویر و ویدئوهای زنده از اندامهای داخلی و بافتهای بدن انسان ایجاد کند. این برچسب که به اندازه یک تمبر است، با چسبیدن به پوست انسان میتواند به مدت ۴۸ ساعت سونوگرافی مداوم از اندامهای داخلی ارائه دهد.
فرارو-مهندسان دانشگاه MIT به تازگی یک برچسب طراحی کرده اند که قادر است تصاویر و ویدئوهای زنده از اندامهای داخلی و بافتهای بدن انسان ایجاد کند. این برچسب که به اندازه یک تمبر است، با چسبیدن به پوست انسان میتواند به مدت ۴۸ ساعت سونوگرافی مداوم از اندامهای داخلی ارائه دهد.
به گزارش فرارو، تصویربرداری اولتراسوند راهکاری امن برای کنترل عملکرد بدن است که تصاویر زنده از اندامهای داخلی بیمار را در اختیار پزشکان قرار میدهد.
تکنسینها برای ثبت این تصاویر، با استفاده از میلهها و کاوشگرهای اولتراسوند امواج صوتی را به داخل بدن هدایت میکنند. این امواج پس از انعکاس میتوانند تصاویری واضح از قلب، ریهها و سایر اندامهای داخلی انسان ارائه دهند. در حال حاضر، تصویربرداری اولتراسوند نیاز به تجهیزات حجیم و تخصصی دارد که فقط در بیمارستانها و مطبهای پزشکان موجود است. دستگاه جدید بدون نیاز به تجهیزات تخصصی به راحتی روی پوست بیمار میچسبد و اطلاعات دقیقی را از داخل بدن بیماران ارائه میدهد.
این برچسبها پس از آزمایش بر روی چندین داوطلب، توانستند تصاویر زنده و واضحی از رگهای خونی اصلی و اندامهای داخلی مانند قلب، ریهها و معده تولید کنند. برچسبها توانستند تغییراتی که در هر اندام اتفاق میافتاد را به خوبی به ثبت برسانند. زیرا داوطلبان در این مدت فعالیتهای مختلفی از جمله نشستن، ایستادن، آهسته دویدن و دوچرخه سواری را انجام میدادند. طراحی فعلی این دستگاه مستلزم اتصال برچسبها به ابزارهایی است که امواج صوتی بازتاب شده را به تصاویر تبدیل میکنند.
محققان خاطرنشان میکنند که این برچسبها حتی در حالت فعلی نیز میتوانند کاربردهای فوری داشته باشند؛ به عنوان مثال میتوانند مانند برچسبهای EKG مانیتورینگ قلب در بیمارستانها مورد استفاده قرار گیرند و بدون نیاز به تکنسین تصویر برداری به طور مداوم از اندامهای داخلی تصویربرداری کنند. در صورتی که بتوان این دستگاهها را بصورت بی سیم طراحی کرد، میتوان آنها را به محصولات تصویربرداری پوشیدنی تبدیل کرد که بیماران میتوانند از مطب پزشک به خانه برده و یا حتی از داروخانه خریداری کنند.
«ژوانه ژائو» نویسنده ارشد این مطالعه و استاد مهندسی مکانیک و عمران میگوید: «هدف ما این است که در نهایت چند برچسب به مکانهای مختلف بدن بیمار چسبیده باشد و تلفن همراه با ارتباط با این برچسبها و با استفاده از الگوریتمهای هوش مصنوعی بتواند اطلاعات را به راحتی تجزیه و تحلیل کند. ما دوره جدیدی از تصویربرداری پوشیدنی را آغاز کرده ایم. با چسباندن چند تکه برچسب روی بدن، میتوانید اندامهای داخلی خود را ببینید.»
منبع: mit