bato-adv
bato-adv

۶ ماده غذایی که سلامتی بدن شما را بهبود می‌بخشند

۶ ماده غذایی که سلامتی بدن شما را بهبود می‌بخشند

یکی از بهترین کار‌هایی که می‌توانید روزانه برای بهبود سلامت خود و کاهش خطر ابتلا به بیماری انجام دهید، خوردن سبزیجات سبز رنگ مانند بروکلی است

فرارو- حتی اگر خنده همان گونه که گفته می‌شود درمان هر درد بی درمان قلمداد شود زمانی که برای مثال، به دیابت مبتلا هستید داروی متفورمین ممکن است انتخاب بهتری برای کاهش قند خون تان به جای خنده باشد! با این وجود، در مورد بهبود سلامت و کاهش خطر ابتلا به بیماری دارو‌ها تنها انتخاب نیستند.

به گزارش فرارو به نقل از یاهونیوز، مواد غذایی سالم یکی دیگر از گزینه‌های بسیار خوشمزه‌تر با قدرت دارویی گسترده هستند. مواد غذایی دارای ظرفیت بالقوه شگفت انگیزی برای درمان انواع بیماری‌ها می‌باشند.

ما این حقیقت را از زمان بقراط می‌دانستیم که گفته بود:"بگذار غذا داروی تو و داروی تو غذایت باشد". انتخاب‌های غذایی خوب سرمایه گذاری خوبی هستند.

در ادامه به شش ماده غذایی اشاره می‌کنیم که در بهبود سلامت بدن تاثیرگذار هستند:

۱-کلم بروکلی

یکی از بهترین کار‌هایی که می‌توانید روزانه برای بهبود سلامت خود و کاهش خطر ابتلا به بیماری انجام دهید، خوردن سبزیجات سبز رنگ مانند بروکلی است. کلم بروکلی به قدری سرشار از ترکیبات فعال زیستی است که پژوهشگران آن را "شیمی پیشگیری سبز" نامیده اند. نتایج حاصل از مطالعات و آزمایش‌های اپیدمیولوژیک نشان می‌دهد که ترکیبی به نام سولفورافان که به وفور در سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکلی و گل کلم، کلم پیچ و کلم وجود دارد در سطح ژنتیکی برای "خاموش کردن" ژن‌های سرطانی عمل می‌کند و منجر به مرگ هدفمند سلول‌های سرطانی می‌شود. نتایج مطالعات نشان می‌دهند که خوردن کلم بروکلی خام یا اندکی بخارپز شده چند بار در هفته می‌تواند میزان ابتلا به سرطان پروستات، سینه، ریه و پوست را کاهش دهد (جوشاندن و یا بخارپز کردن بیش از حد بروکلی این خاصیت مفید را از بین می‌برد). علاوه بر این، نتایج پژوهشی منتشر شده در سال ۲۰۱۹ میلادی در نشریه Nutrition & Cancer نشان می‌دهد که خوردن سبزیجات چلیپایی خام مانند کلم بروکلی با احتمال کاهش خطر ابتلا به سرطان معده مرتبط است.

۲-اسفناج

اسفناج منبع قوی لوتئین و زآگزانتین است دو کاروتنوئید که تجزیه و تحلیل مطالعات انجام شده در مجله موسسه ملی سرطان نشان می‌دهد ممکن است در صورت مصرف فراوان احتمال ابتلا به سرطان سینه را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. این سالاد سبز هم چنین سرشار از فولات تقویت کننده دی ان‌ای و ویتامین ب ضروری در دوران بارداری است. نتیجه پژوهشی که در نشریه PLoS One منتشر شد نشان داد که سطوح پایین فولات با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط بوده اند.

۳-لوبیا

برخلاف منابع حیوانی پروتئین، لوبیا عاری از چربی‌های ناسالم است. به همین دلیل است که نتیجه یک پژوهش اپیدمیولوژیک بزرگ در JAMA Internal Medicine نشان داد افرادی که دست کم چهار بار در هفته حبوبات مصرف می‌کنند در مقایسه با افرادی که کم‌تر از یک بار در هفته حبوبات را در رژیم غذایی شان دارند ۲۲ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی قرار می‌گیرند. به همین ترتیب، نتیجه یک متا آنالیز در سال ۲۰۱۹ میلادی که در نشریه Advances in Nutrition منتشر شد نشان داد که خوردن لوبیا، عدس، نخود و سایر حبوبات به طر منظم خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی، عروق کرونر قلب و فشار خون بالا را کاهش می‌دهد.

۴-جو دوسر

خوردن منظم بلغور جو دوسر می‌تواند به پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند و حتی ممکن است به دلیل تاثیر آن بر کنترل قند خون روند دیابت را معکوس کند. جو حاوی نوعی فیبر محلول به نام بتاگلوکان است که به نظر می‌رسد از سلامت متابولیک حمایت می‌کند. نتیجه مطالعه‌ای صورت گرفته در سال ۲۰۲۱ میلادی که در نشریه غذا‌های کاربردی منتشر شد نشان داد که پژوهشگران دریافته اند زمانی که به گروهی از افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ یک مکمل ۵ گرمی بتا گلوکان جو دوسر یک بار در روز داده شود کنترل قند خون آنان بهبود یافته، اشتهای شان کاهش می‌یابد و برای مدت زمان طولانی تری احساس سیری می‌کنند. پس از ۱۲ هفته آنان سلامت میکروبیوتای روده خود را که نقش مهمی در سلامت متابولیک دارد تجربه کردند. به گفته پژوهشگران یکی از راه‌های ممکن که بتاگلوکان به تنظیم قند خون کمک می‌کند تشکیل نوعی از ژل در روده است که انتشار گلوکز در جریان خون را به تاخیر می‌اندازد. نقش مهم دیگری که بتاگلوکان‌ها در سلامتی ایفا می‌کنند کاهش کلسترول بد ((LDL است.

۶ ماده غذایی که سلامتی بدن شما را بهبود می‌بخشند

۵-سیب

برای ۶۵ میلیون آمریکایی مبتلا به فشار خون بالا کنار گذاشتن نمکدان به منظور جلوگیری از خطرات اصلی فشار خون مانند سکته مغزی و حمله قلبی کافی نیست. با این وجود، تغییر عادات غذایی می‌تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند. هیچ ماده غذایی‌ای نمی‌تواند تاثیر جادویی بر کاهش فشار خون داشته باشد. با این وجود، طبق نتیجه پژوهشی که در سال ۲۰۲۰ میلادی در نشریه Critical Reviews in Foods Science and Nutrition منتشر شد مشخص شده بود که خوردن سیب برای سلامت قلب و عروق، انعطاف پذیر نگه داشتن رگ‌های خونی و کاهش فشار خون مفید است. علاوه بر ۴.۵ گرم فیبر کاهش دهنده فشار خون که از هر سیب دریافت می‌کنید از کمک سالم کوئرستین موجود در سیب نیز بهره‌مند خواهید شد که مطالعات انجمن قلب آمریکا نشان داده که یک ضد فشار خون موثر است.

۶-بلوبری (زغال اخته آبی)

زغال اخته "قرص" آبی کوچک و قوی طبیعت است که می‌تواند اثرات التهابی سبک زندگی شما را خنثی کند. این توت‌ها حاوی دسته‌ای از آنتی اکسیدان‌ها به نام فلاونوئید‌ها و آنتوسیانین‌ها هستند که می‌توانند ژن‌های التهابی و ایمنی را غیر فعال سازند.
نتیجه پژوهشی صورت گرفته در مورد زغال اخته و آنتوسیانین‌های آن که در سال ۲۰۲۰ میلادی در نشریه Advances in Nutrition منتشر شد نشان داد که این میوه خوشمزه با عملکرد ضد التهابی اثرات مفیدی بر سلامت عروق، تنظیم قند خون و بهبود تعادل فلور روده (یا میکروبیوتای روده هستند میکروارگانیسم‌ها شامل باکتری ها، باستان و قارچ که در دستگاه‌های هضم انسان‌ها و حیوانات دیگر از جمله حشرات مرتبط است؛ م.) دارد.

bato-adv
bato-adv
bato-adv