bato-adv
bato-adv

طرز تهیه کاچی، یک دسر خوشمزه و مقوی

طرز تهیه کاچی، یک دسر خوشمزه و مقوی

کاچی یکی از دسرهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که ترکیباتی شبیه به حلوا دارد. این دسر محبوب به دلیل داشتن موادی مثل کره، زعفران، آرد و چهارمغز بسیار مقوی است.

فراروـ دسر‌ها پای ثابت مهمانی‌ها و یکی از اصلی‌ترین منو‌های خوشمزه رستوران‌ها هستند. دسر‌ها معمولاً پس از غذا سرو می‌شوند؛ زیرا شیرینی موجود در آن‌ها به هضم بهتر غذا کمک می‌کند. کاچی یکی از دسر‌های سنتی و بسیار قدیمی ایرانی است که همواره طرفداران خاص خود را دارد. به طور مرسوم کاچی را برای زنان زائو که تازه وزن حمل کرده‌اند، تهیه می‌کنند؛ زیرا بسیار گرم، مقوی و سرشار از مواد مغذی است.

به گزارش فرارو، با این حال کاچی به عنوان یک دسر خوشمزه همواره مورد توجه همگان بوده است. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا دستور تهیه دسر کاچی خوشمزه را با روشی آسان در منزل همراه با نکات مهم و فوت و فن‌های مربوط به تهیه آن با شما کاربران گرامی به اشتراک بگذاریم.

مواد لازم برای تهیه کاچی

آرد برنج یا آرد گندم: ۸ قاشق غذاخوری
کره: ۱ قاشق غذاخوری
شکر: ۶ قاشق غذاخوری
گلاب: ۱ قاشق غذاخوری
پودر هل: نصف قاشق چای‌خوری
دارچین: نصف قاشق مرباخوری
زعفران دم کرده غلیظ: ۱ قاشق غذاخوری
زردچوبه: نصف قاشق چای‌خوری
آب: ۴ لیوان
ترکیب چهار مغز (بادام، گردو، فندق و پسته): به میزان لازم

نکات مربوط به مواد اولیه

گلاب

نکات مربوط به گلاب

همانطور که می‌دانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوب‌ترین نوع آن در شهر‌های کاشان و میمند فارس تهیه می‌شود. امروز در همه فروشگاه‌ها و سوپر مارکت‌ها شیشه‌های گلاب را در اشکال و با نام‌های تجاری گوناگون می‌بینیم که بسیاری از آن‌ها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی می‌دهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمی‌کنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل همچنین طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.

نکات مربوط به زعفران

زعفران
همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش‌تری دم کنید، کم‌رنگ‌تر می‌شود و مجبور می‌شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه‌تان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چای‌خوری زعفران ۲ قاشق سوپ‌خوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می‌شود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیش‌تری پس بدهد.
 
زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می‌کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران‌های تقلبی معمولاً براق هستند.

نکات مربوط به پودر هل

هل
برای تهیه هر نوع دسر و شیرینی حتماً از پودر هل سبز استفاده کنید؛ زیرا نسبت به هل سفید عطر بیش‌تری دارد و برای تهیه دسر و شیرینی مناسب‌تر است.

طرز تهیه مرحله به مرحله کاچی

کاچی
۱ ـ برای شروع کار آرد را سه بار الک کنید و داخل یک قابلمه یا ماهی تابه گود بریزید و آن را روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید تا آرد تفت بخورد و بوی خامی‌اش از بین برود.
 
۲ ـ بعد از اینکه حدود ۱۵ دقیقه آرد را با حرارت کم تفت دادید، کره، پودر دارچین و زردچوبه را به آن اضافه کنید و باز هم تفت بدهید تا رنگ آرد طلایی شود.
 
۳ ـ شکر را با آب، گلاب، زعفران دم کرده و پودر هل داخل یک ظرف دیگر بریزید و خوب هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.
 
۴ ـ بعد از اینکه رنگ آرد روشن شد، ترکیب آب و شکر و بقیه مواد را به آرد اضافه کنید و فوری هم بزنید تا شروع به جوشیدن کند. در این مرحله درب قابلمه را بگذارید و حرارت را خیلی کم کنید و اجازه بدهید کاچی به مدت نیم ساعت روی حرارت ملایم بپزد. در آخر چهارمغز آسیاب شده را داخل کاچی بریزید و هم بزنید؛ سپس اجاق گاز را خاموش کنید. کاچی خوشمزه شما آماده سرو است، نوش جان.
نکات مهم
ـ برای تهیه کاچی در صورت تمایل می‌توانید از روغن کرمانشاهی یا روغن حیوانی استفاده کنید.
ـ استفاده از چهارمغز برای تهیه کاچی اختیاری است. توصیه می‌کنیم اگر کاچی را برای خانمی که زایمان کرده است، تهیه می‌کنید، حتما از ترکیب چهارمغز استفاده کنید. همچنین برای مقوی شدن کاچی می‌توانید مقداری پودر زیره هم به آن اضافه کنید.
ـ برای لطیف شدن کاچی می‌توانید به جای آب از شیر استفاده کنید.
ع خ
Iran (Islamic Republic of)
۰۵:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۷/۲۳
درباره کاچی به جای شکر نبات بهتراست گل گاوزبان اضافه کنیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۷/۲۲
عالی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۷/۲۲
زر چوبه و چهار مغز تو کاچی نداریم از خودتون اختراع نکنید و بزارید هر غذایی اصالتش رو حفظ کنه
انتشار یافته: ۳
bato-adv
bato-adv
bato-adv