bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۷۹۶۴۴
"اشتغال همزمان والدین یکی از عوامل فریب خوردن نوجوانان برای حضور در اغتشاشات است"

کیهان دلیل اعتراضات دهه‌هشتادی‌ها را بر ملا کرد!

کیهان دلیل اعتراضات دهه‌هشتادی‌ها را بر ملا کرد!

کیهان نوشت: سال‌هاست که به‌دلیل مشکلات اقتصادی بسیاری از خانواده‌ها اداره امورات خود را نیازمند اشتغال همزمان زوجین می‌دانند و در نتیجه ممکن است پدر و مادر ساعت‌های طولانی در محیط خانواده حضور نداشته باشند، همچنین تحمیل فرهنگ غلط و مخرب تک‌فرزندی یا کاهش فرزندآوری هم آثار منفی محسوس و نامحسوس زیادی برای خانواده‌ها داشته است.»

تاریخ انتشار: ۰۹:۰۴ - ۱۹ مهر ۱۴۰۱

روزنامه کیهان در چاپ امروز –سه‌شنبه- در یادداشتی تحت عنوان «دایه‌های نامطمئن» به قلم عباس شمسعلی نوشته است: «یکی از موضوعاتی که درخصوص آشوب‌های اخیر و رخداد‌های تلخ روز‌های گذشته زیاد مطرح می‌شود، حضور اندک برخی نوجوانان و جوانان در تجمعات و همراهی بعضاً از روی هیجان یا ناشی از نداشتن اطلاعات کافی از پشت‌پرده اغتشاشات است. هرچند نمی‌توان این موضوع را به‌طور کامل منکر شد یا نادیده گرفت، اما نباید از بزرگنمایی و ضریب دادن هدفمند رسانه‌ای این اتفاق توسط دستگاه‌های تبلیغاتی معاند برای نشان دادن فریبکارانه یک چهره ناسازگار یا مخالف هنجار‌ها از نوجوانان و جوانانمان غافل شد.

واقعیت آن است که با وجود برخی گلایه‌ها و اعتراضات در سطح جامعه، نه گروه‌های چندده یا چندصد نفره حاضر در صحنه‌های اغتشاش و اعتراضات خشن نماینده همه ۸۵ میلیون نفر مردم کشور بودند و نه اندک نوجوانان و جوانان فریب خورده حاضر در این ماجرا (که آن‌ها نیز فرزندان این کشورند) معرف و نماینده همه هم‌سن و سالان خود هستند، هرچند افتادن همین تعداد اندک از افراد کم‌سن و سال در دام فریب طراحی‌شده دشمن در اتفاقات اخیر هشداردهنده و نیازمند واکاوی بیشتر از سوی مسئولان، رسانه‌ها و کارشناسان حوزه‌های مختلف است.

از آنجا که هدف از نگارش این سطور بررسی آشوب‌ها و اغتشاشات اخیر یا آسیب‌شناسی آن نیست، صرفاً به بهانه همین نگرانی ایجادشده درخصوص چرایی حضور اندک برخی نوجوانان و جوانان موسوم به «دهه هشتادی‌ها» در ماجرا‌های اخیر، نگاهی می‌اندازیم به چند حوزه مهم که در شکل‌دهی ذهن و شخصیت و تربیت نسل جوان و نوجوان کشور نقش و مسئولیت‌های قابل توجهی دارند.

خانواده به‌عنوان نخستین و مهم‌ترین عرصه حضور فرزندان جایگاه بسیار مهمی در شکل‌گیری شخصیت افراد و تربیت آن‌ها دارد. خیلی مختصر می‌توان به برخی تغییرات شکل‌گرفته در این نهاد مهم طی دو سه دهه اخیر که منجر به اثر‌گذاری منفی روی خروجی آن یعنی فرزندان و در نهایت جامعه شده اشاره کرد.

سال‌هاست که به‌دلیل مشکلات اقتصادی بسیاری از خانواده‌ها اداره امورات خود را نیازمند اشتغال همزمان زوجین می‌دانند و در نتیجه ممکن است پدر و مادر ساعت‌های طولانی در محیط خانواده حضور نداشته باشند، همچنین تحمیل فرهنگ غلط و مخرب تک‌فرزندی یا کاهش فرزندآوری هم آثار منفی محسوس و نامحسوس زیادی برای خانواده‌ها داشته است. البته در این دو موضوع اصرار به اشتغال بانوان و کاهش فرزندآوری نمی‌توان تحمیل باور‌های نامأنوس با فرهنگ بومی را نادیده گرفت تا آنجا که حتی بسیاری از خانواده‌های فاقد مشکلات اقتصادی نیز بر اشتغال بانوان اصرار دارند یا از فرزند‌آوری امتناع می‌کنند!
در موضوع اشتغال بانوان متاسفانه در مواردی که شاید ضرورت اقتصادی برای این کار وجود نداشته است هم با تکیه بر باور غلط رایج که القا می‌کند اجتماعی بودن زن تنها با اشتغال خارج از خانه محقق می‌شود شاهد دامن زدن به موج غیبت مادران در خانه و در کنار فرزندان هستیم حال آنکه چه بسیار بانوانی که به ضرورت و اقتضای شرایط، حضور پررنگی در اجتماع برای تحصیل و فعالیت‌های موثر برای خود و خانواده و جامعه دارند و اصطلاحا اجتماعی هستند، اما لزوما شاغل نیستند یا اصراری به شاغل بودن ندارند.

ذکر این نکته نیز ضروری است که اسلام و بزرگان دین و نظام ما نیز بر اجتماعی بودن زن تاکید دارند و اساساً وجود احکام حجاب زنان نشان از اجتماعی بودن زن مسلمان است.
دور بودن طولانی افراد خانواده از یکدیگر یا تنها ماندن طولانی فرزندان در محیط خانه که نمایی آشنا از بسیاری از خانواده‌های امروزی است باعث شده، پدران و مادران به سراغ جایگزین‌ها یا شاید دایه‌هایی برای پر کردن زمان غیبت خود در خانه و نبودن‌شان در کنار فرزندان بروند. مواردی همچون سپردن مداوم کودکان به مهد‌هایی که متاسفانه بسیاری از آن‌ها در حوزه امور تربیتی و فرهنگی مشغول نسخه‌برداری از فرهنگ غربی هستند یا مشغول کردن فرزندان در ساعت‌های تنهایی با انواع گیم‌ها و بازی‌های رایانه‌ای پرخطر و کم‌خطر (که حتی به عقیده کارشناسان، تداوم بر بی‌خطر آن‌ها نیز خطرناک است)، تهیه انواع سی‌دی‌های انیمیشن غربی که بسیاری از آن‌ها سنخیتی با فرهنگ ما ندارد، در مواردی متاسفانه دادن اجازه به فرزندان برای سپری کردن اوقات تنهایی با نشستن پای شبکه‌های ماهواره‌ای و از همه نگران‌کننده‌تر سپردن فرزندان به دایه‌ای نامطمئن به نام فضای مجازی و گوشی‌های هوشمند که هرآنچه بقیه موارد دارند او یکجا دارد!

از طرفی متاسفانه در زمان حضور پدران و مادران خسته و بازگشته از کار روزانه نیز شاید کمتر حوصله یا رمقی برای سر و کله زدن یا هم‌صحبتی و وقت گذاشتن برای فرزندان باقی مانده باشد و چه گزینه‌ای بهتر از همان گوشی و سی‌دی و گیم و... برای سرگرم کردن فرزندان؟ نسخه‌ای که حتی بسیاری از مادران غیرشاغل نیز برای راحتی خود به آن تن می‌دهند.

قطعاً نمی‌توان گفت این پدران و مادران که تا این حد خود را برای تامین مایحتاج مادی فرزندان یا مثلا تامین شهریه مدرسه آن‌ها به زحمت می‌اندازند، دغدغه تربیت فرزندان‌شان یعنی مهم‌ترین سرمایه زندگی‌شان را نداشته باشند، اما آیا این مسیر را درست طی می‌کنند؟ اما آیا پدر و مادری که مثلاً بر روی انتخاب دوست فرزندشان در مدرسه و محله حساس هستند، فضای مجازی بی‌در و پیکر را با گرگ‌های کمین‌گرفته که فرزندشان ساعت‌ها در آن سیر می‌کند، محیط مناسبی برای دوست‌یابی و تربیت می‌دانند؟ پدر و مادری که از پهن‌شدن دام خطرناک اعتیاد در مسیر تردد فرزند نوجوان و جوان‌شان وحشت دارند می‌دانند که در این فضای مجازی یله کشور ما مانند اینستاگرام و تلگرام و... که فرزندشان در آن حضور دارد انواع صفحات و کانال‌های اغوا‌کننده فروش موادمخدر به‌شدت فعال هستند؟ خانواده‌ای که بر روی حریم و چارچوب‌های اخلاقی تاکید دارد می‌داند که چه تعداد صفحات مجازی مروج فحشا، شبهه، گروه‌های ناهنجار و مروجان خشونت و... ممکن است روزانه از جلوی نظر فرزندشان گذشته باشد؟ با همه مزایای مثبتی که می‌توان برای فضای مجازی برشمرد، اما نمی‌توان آثار مخرب آن را که گاه قابل جبران نیست انکار کرد. آیا پدران و مادران به‌طور کامل از سلامت و مناسب بودن این دایه‌هایی که به‌جای خود فرزندشان را به آن‌ها سپرده‌اند اطمینان دارند و همه آن‌ها نظارت و کنترل ضابطه‌مند در این خصوص را رعایت می‌کنند؟ متاسفانه برخی از والدین خود نیز غرق در این فضا شده‌اند. مسئولان دولت قبل و کسانی که برای رسیدن به قدرت، رها بودن فضای مجازی را پسندیدند جوابی برای آسیب‌های امروز دارند؟

شایان ذکر است در ادامه این یادداشت نویسنده به نقش آموزش‌وپروش، صداوسیما، مسئولان فرهنگی و هنری در حوزه‌های مختلف و مسئولان دولتی و اجرایی کشور و سازمان‌های عریض و طویل فرهنگی از سال‌های گذشته تاکنون نیز اشاره می‌کند.

ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۹
خودشون باعث این وضع معیشتی هستند خودشون از خودشون هم طلبکارند !!!؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۹
خیلی هم بی ربط نگفته.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۹
خلاصه به هر توجیهی دست می زنند الا اینکه روند اشتباه خود را اصلاح کنند
vahid
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۹
یعنیااااااااااااااااااااااااااااااااا. برملا کرد
شهلا
United Arab Emirates
۱۱:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۹
بنظر میرسه بازم کیهان بعبارتی شریعتمداری و همینطور نویسنده کلا صورت مسئله رو پاک کردن همانطور که تاریخ قاضی و قضاوت عادلانه ای دارد قطعا مردم هم بدرستی این روزها را تحلیل و قضاوت می کنند باید به این نویسنده گفت اگر دین نداری کمی آزاده باش
انتشار یافته: ۳۶
آریو برزن
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۹
به گمونم کیهان در بخش تحریریه خود شرلوک هلمز را استخدام کرده....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۹
آفرین . . . این هم از عجایب شیخ ما . . . من هَمش فکر میکردم دهه یِ هشتادیها با اصول و ایدئولوژی حاکم بر جامعه مشکل دارن ، تو نگو که بخاطر شاغل بودن همزمانِ پدر و مادر و تک فرزندی بودنشون هست !
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۹
جمع شدن این همه کارشناس نابغه و گاگول در این نشریه نوبره
ناشناس
United Arab Emirates
۰۹:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۹
فقط خاک تو سرت
ناشناس
Syrian Arab Republic
۰۹:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۹
کیهان عددی نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۹
مقاله آقای شمسعلی پر از تناقض و بی ربط گوئی است ! فرارو میشه به ایشان بگوئیم چطور خانواده ای که برای گذران امور اولیه و پیش پا افتاده زندگی ، زن و مرد هر دو مجبورند پا به پای هم جان بکنند و شکم به قول شما یک فرزند خود را نصف و نیمه سیر کنند چطور و با چه منطقی میتوانند فرزندان بیشتری آورند !
فرارو جان اینبار مودبانه نوشتم تا بلکه سانسور نکنی دوستان نقطه نظرات مخالفین را هم ببینند !
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۹
خوب مشکل اقتصادی رو حل کنید اگه راست میگید
فرهاد
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۹
علت اعتراضات نسل جدید...این است که تربیت این نسل با نسل‌های قبلی فرق کرده...این ها نزد پدر و مادر عزیز بوده و توجه و کرامت دیده اند و توسری نخورده اند...و از حکومت هم توسری نمی خورند و شورش می کنند...و در برابر هر قدرتی و هر آیینی که برخلاف میل و خواسته هایشان باشد سر خم نمی کنند و عصیان می کنند...مشکلات حکومت تازه آغاز شده است...دوره نسل بدبخت و توسری خورده ما گذشت...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۹
خانه از پای بست ویران است خود کرده را تدبیر نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۹
شمسعلی جان کجا مدرک گرفتی؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۹
مسأله مخالفت با حجاب نیست بلکه موافق نبودن با اجبار است. اینکه حق انتخاب آزاد شخص که خداوند به انسان عنایت فرموده رعایت شود.
ایران
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۹
بیا حقوقمون رو عوض کنیم تا چهار تا بچه بیارم
فرید
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۹
این و رائفی پور همش دنبال زیر بغل مار میگردن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۹
دلایل کیهان را از تیتر خواندم چرا که همین تیتر زیر عکس گویای این است که این نشریه به عنوان نشریه بی طرف عمل نمی کند و متاسفانه با هزینه کرد از جیب مردم فرافکنی می کند.
تا کی و کجا فرا به جلو، بایستی صدای این مردم داغ دیده را شنید و نمک روی زخم این ملتی که بقول کیهان شاید هم اقلیتی بیش نباشند( البته بدون ارائه هیچ مدرک معتبری)، نپاشید.
به امید روزی که حاکمیت پاسخگو و ملت قانون مدار باشد.
ناشناس
United Arab Emirates
۱۰:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۹
واقعا برای مخاطب های کیهان متاسفم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۹
اصلا حرف شما درست، خب این بچه ها به این اعتراض دارند که چرا شما یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان را به چنان فلاکتی انداخته اید که پدر و مادر هر دو نفر باید کار کنند و همیشه هم هشت شان گرو نه شان باشد !
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۹
این کیهان که این همه حرف برای همه طبقات از نوزاد تا کهن سال دارد و تمام سایت های داخلی مجبورند مزخرفات آنرا باز پخش کنند ، چطور در این قشر هیچ نفوذفکری نداشته؟شاید کیفیت آبمیوه ها بد شده!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۹
سیاستهای غلط حکومت باعث بروز این رفتار در ده هشتادی ها شده حالا شما بندار گردن آمریکا اسراییل انگلیس و .... راحت ترین کار همینه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۹
فقط تو خوبی منظورتونو از تربیت متوجه نشدم یعنی مطیع امثال شما باشن باتربیت میشن فعلا مسولین بچه هاشونو خوب تربیت نکردن که دنبال لا ابالی گری تو کشورهای ارو پایین
ناشناس
Turkiye
۱۰:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۹
هر دلیلی داشته باشد مقصر اول و آخرش شماها که ۴۴سال قدرت را در دست داشته اید هستید
حاجی
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۹
این هم از مجله فکاهی کیهان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۹
پس اون چشم چرانها كه قبلا افاضه فرمودند قطعا دهه هشتادي نيستند پس
تربيت اونها چرا انگونه است؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۹
اکثریت اقشار جامعه که دغدغه ایران آباد و آزاد و باعزت و مرفه را دارند در سنین مختلف از وضع موجود ناراضی اند.فقر و فساد و تبعیض ،سبب خشم ملت شده و هنوز این خوابزده ها بر طبل تفرقه و توهین و تکذیب می کوبند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۹
کلا علت همه ی مشگلات جامعه و مردم ؛ خود مردم و تربیت بد اونها و حرف گوش نکردن اونها و گناهانی است که مرتکب میشن . وگرنه نظام و دولت که تقصیری ندارن و دقیقا به وظایف خودشون عمل میکنند وشب و روز به ما مردم گناه کار وباعث و بانی مشکلات ، مشغول خدمت رسانی هستن.
حسن
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۹
از کرامات شیخ ما این است
شیره را خورد و گفت شیرین است
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۹
خدا وکیلی اگر بخاطر این تحلیل آبکی پولی پرداخت کرده اید من یکی که راضی نیستم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۹
دلیلی نداره مردم امروز براساس رای و نظر پدربزرگهاشون زندگی کنن.رفراندوم مجدد لازمه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۹
چون قافیه تنگ اید شاعر به جفنگ اید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۹
آقای سر دبیر کیهان واقعا" داری تو کیهان سیر می کنی لطفا" افاظه فضل نفرمایید سوادتون زیاد تر از معلوماتت میشه خارجیها میان میدزدنت آره بابا.
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۹
علت مشکلات اقتصادی، اشتغال والدین، تک فرزندی، ترافیک، آلودگی هوا و..‌‌.‌ آمریکا و اسرائیل ولاغیر. اینو بادش رفته کیهان بنویسه یاداوری کردم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۷/۱۹
عجب تحلیل دقیق وعلمی واقعا باید جایزه نوبل رو به اینها داد!
bato-adv
bato-adv
bato-adv