bato-adv
bato-adv

طرز تهیه کیک موکا + آموزش سس مخصوص روی کیک

طرز تهیه کیک موکا + آموزش سس مخصوص روی کیک

کیک موکا یکی از انواع کیک‌هایی است که برای تهیه آن از قهوه و شکلات استفاده می‌شود و طعم بسیار دلچسبی دارد.

فراروـ کیک‌ها از جمله دسر‌ها و عصرانه‌های خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در انواع میوه‌ای، خامه‌ای، شکلاتی، پنیری و... تهیه می‌شوند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. کیک موکا یکی از انواع کیک‌های شکلات و قهوه محسوب می‌شود که محبوبیت زیادی دارد، به‌خصوص برای افرادی که عاشق طعم قهوه و شکلات هستند.

این کیک خوشمزه که به راحتی تهیه می‌شود، برای پذیرایی در مهمانی‌ها مناسب است و یک عصرانه خوشمزه در کنار چای و قهوه محسوب می‌شود. در ادامه این مطلب طرز تهیه کیک موکا همراه با آموزش سس مخصوص برای روی کیک؛ همچنین نکات مهم پخت کیک در منزل تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه کیک موکا

آرد سفید قنادی: دو و نیم پیمانه
تخم مرغ: ۶ عدد
شکر: ۱ پیمانه
شیر داغ: یک چهارم پیمانه
پودر کاکائو: ۲ قاشق غذاخوری
قهوه فوری: ۱ قاشق غذاخوری
وانیل: نوک قاشق چای‌خوری
بکینگ پودر: ۲ قاشق غذاخوری
مواد لازم برای سس مخصوص روی کیک
خامه قنادی: یک چهارم پیمانه
قهوه فوری: ۱ قاشق غذاخوری
شکلات تخته‌ای آب شده: ۱ قاشق مرباخوری

نکات مهم برای تهیه کیک در منزل

کیک
۱- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند. همچنین برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک مثل پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می‌شود و درنتیجه بافت کیک شما بهتر می‌شود.
 
۲- دقیق بودن دمای فر در پخت کیک نقش بسیار مهمی دارد. وقتی قالب را در فر می‌گذارید، باید دقیقاً به همان دمای گفته شده در دستور رسیده باشد و در طول پخت هم تغییر دما ندهد. معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر‌های مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ممکن است در فر شما با این دما و مدت نتیجه مطلوب حاصل نشود و این مسئله به این دلیل است که در واقع فر شما به آن دمای گفته شده نرسیده است یعنی شما فر را روی درجه ۱۷۵ تنظیم کرده‌اید؛ اما در واقع دمای واقعی فر شما ۱۷۵ نیست و ممکن است کم‌تر یا بیش‌تر از این دما بوده باشد.
 
کسانی که سابقه پخت شیرینی و کیک را دارند، معمولاً قلق فری که از آن استفاده می‌کنند، دست‌شان هست. مثلاً می‌دانند اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه در فری که استفاده می‌کنند، این دما روی درجه ۱۸۵ حاصل می‌شود. اگر زیاد با فر کار نکرده‌اید و دمای فرتان را نمی‌دانید، بهترین کار تهیه دماسنج فر است. همان‌طور که گفتیم، دمای بیش‌تر فر‌ها دقیق نیست. استفاده از دماسنج فر بسیار ساده است و باید آن را به طبقه فر آویزان کنید.
 
به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستور‌ها گفته می‌شود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می‌کنید و دماسنج فر ندارید، دما را حدود ۱۰ درجه سانتی‌گراد بیش‌تر بگذارید. دمایی که گفته می‌شود، باز هم به فر شما بستگی دارد و باید قلق فر دست‌تان بییاد. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد.
 
۳- سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه‌های استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازه‌های دقیق مواد اولیه بسیار مهم است. اندازه‌گیری با ترازوی دیجیتال نسبت به پیمانه‌ها دقیق‌تر است. خیلی از افراد طریقه صحیح استفاده از پیمانه‌ها را نمی‌دانند؛ بنابراین اگر برایتان مقدور است، حتماً ترازوی دیجیتال تهیه کنید.
 
طرز تهیه کیک
اگر خواستید با پیمانه اندازه‌گیری کنید، برای اندازه‌گیری مواد خشک مثل آرد و پودر کاکائو قبل از پیمانه زدن، مواد را با قاشق هم بزنید. چون این مواد بعد از مدتی حالت فشرده پیدا می‌کنند. نکته مهم دیگری که در فرآیند پیمانه زدن باید رعایت کنید، این است که مواد را با قاشق داخل پیمانه بریزید و به هیچ عنوان پیمانه را داخل ظرف حاوی مواد نزنید؛ چون در این حالت اندازه‌ها دقیق نمی‌شوند. وقتی مواد را داخل پیمانه می‌ریزید، نباید سرپر و گنبدی شکل باشد.
 
۴- همیشه زمان به هم زدن تخم مرغ چندین‌بار همزن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کمک لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره‌ای از تخم مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد، وگرنه با وجودی که از وانیل و یا اسانس استفاده می‌کنید، باز کیک بوی تخم مرغ می‌گیرد. خیلی از افراد فکر می‌کنند که وانیل و طعم دهنده‌ها بوی بد تخم مرغ را از بین می‌برد. درحالی‌که این فکر اشتباه است. آن‌چه بوی بد تخم مرغ را از بین می‌برد، درست هم زدن تخم مرغ است. پس این مرحله را بادقت انجام دهید.
 
۵- در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمی‌گیرد. همیشه باید قالبی انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، ۱/۳ قالب خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید که چه قالبی مناسب است. باید چندبار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازه‌ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.
 
قالب کیک
۶- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب‌های متنوع و گران‌قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می‌کنید باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سر درگم شوید. یکی از بهترین قالب‌ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب‌ها قیمت مناسبی هم دارد. قالب‌های گالوانیزه است که معمولاً از همه لوازم قنادی‌ها می‌توانید تهیه کنید و در طرح‌ها و شکل‌های مختلف موجود است.
 
۷- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از ۳۰ دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات‌تان هدر می‌رود، زیرا در این صورت کیک شما پف نمی‌کند.
 
۸- درنهایت اینکه سعی کنید از مواد اولیه مرغوب در پخت کیک و شیرینی استفاده کنید. اگر مواد شما مرغوب نباشد، به هیچ عنوان نتیجه مطلوبی نمی‌گیرید. به عنوان مثال ممکن است همه نکات را رعایت کرده باشید؛ اما درنهایت کیک شما سفت شده است. این امر می‌تواند به این دلیل باشد که از آرد مرغوب استفاده نکرده‌اید.

طرز تهیه کیک موکا

کیک موکا
۱ ـ برای شروع کار تخم مرغ‌ها را همراه با شکر و وانیل داخل یک کاسه گود و مناسب بریزید و با دور تند همزن برقی حدودا ۶ دقیقه بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود.
 
۲ ـ داخل یک ظرف دیگر آرد را با بکینگ پودر مخلوط و سه بار الک کنید؛ سپس کم‌کم و طی سه مرحله به مایه بالا اضافه کنید و با لیسک یا همزن دستی از یک جهت هم بزنید تا آرد کاملا داخل مایه مخلوط شود.
 
۳ ـ شیر را داغ کنید و پودر کاکائو و پودر قهوه فوری را داخل آن بریزید و هم بزنید تا با هم مخلوط شوند؛ سپس دو قاشق غذاخوری از مایه آماده کیک را داخل شیر داغ بریزید و دوباره هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط شوند و بعد این ترکیب را به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک هم بزنید.
 
۴ ـ قالب مورد نظرتان را انتخاب کنید و ته قالب را با کاغذ روغنی بپوشانید. دیواره‌های قالب را با کره سرد چرب کنید و کمی آرد بپاشید. مایه کیک را داخل قالب بریزید و قالب را چند بار روی کابینت بکوبید تا هوای اضافه آن خارج شود؛ سپس آن را داخل فر ۱۷۵ درجه سانتیگراد که از قبل گرم کرده‌اید، به مدت ۴۵ دقیقه بگذراید تا کیک بپزد. بعد از اینکه کیک پخت، قالب را از فر خارج کنید و اجازه بدهید کیک کاملا خنک شود؛ سپس آن را از قالب خارج کنید.

طرز تهیه سس مخصوص روی کیک

خامه قنادی را داخل یک کاسه بریزید و روی بخار آب جوش کتری یا سماور بگذراید تا شل شود؛ سپس شکلات تخته‌ای آب شده و پودر قهوه فوری را به آن اضافه کنید و هم بزنید و بعد ظرف را از روی بخار بردارید و در دمای محیط بگذارید تا خنک شود. وقتی خامه کاملا خنک شد، با دور تند همزن برقی به مدت سی ثانیه بزنید تا کمی غلیظ شود (نیازی به فرم گرفتن نیست)؛ سپس سس آماده را روی کیک خنک بریزید و نوش جان کنید.
bato-adv
bato-adv
bato-adv