bato-adv
bato-adv

طرز تهیه کیک بادامی، یک عصرانه معطر و دلچسب

طرز تهیه کیک بادامی، یک عصرانه معطر و دلچسب

کیک بادامی از انواع کیک‌های خشک است که از پودر بادام در ترکیبات آن استفاده می‌شود و به همین دلیل عطر و طعم بسیار دلچسبی دارد.

فراروـکیک‌ها از جمله دسر‌ها و عصرانه‌های خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در انواع میوه‌ای، خامه‌ای، شکلاتی، پنیری و... تهیه می‌شوند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. کیک بادامی یکی از انواع کیک‌های خشک است که به دلیل داشتن پودر بادام در ترکیباتش بسیار معطر است.

به گزارش فرارو، این کیک بافت بسیار نرم و لطیفی دارد و می‌تواند همراه با چای یک عصرانه دلچسب و خوشمزه باشد و برای پذیرایی هم مناسب است. در ادامه این مطلب طرز تهیه کیک بادامی همراه با نکات مهم و فوت و فن‌های مخصوص تهیه کیک در منزل تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه کیک بادامی

آرد سفید قنادی: دو و نیم لیوان
تخم مرغ: ۴ عدد
شکر: ۱ لیوان
کره: ۲۲۰ گرم
شیر ولرم: نصف لیوان
پودر بادام: نصف لیوان
ماست: نصف لیوان
گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
زعفران سابیده: نصف قاشق چای‌خوری
پودر هل: ۱ قاشق چای‌خوری
بکینگ پودر: ۱ قاشق غذاخوری

پرک بادام: نصف لیوان

نکات مهم برای تهیه کیک در منزل

کیک

۱- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند. همچنین برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک مثل پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می‌شود و درنتیجه بافت کیک شما بهتر می‌شود.

۲- دقیق بودن دمای فر در پخت کیک نقش بسیار مهمی دارد. وقتی قالب را در فر می‌گذارید، باید دقیقاً به همان دمای گفته شده در دستور رسیده باشد و در طول پخت هم تغییر دما ندهد. معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر‌های مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ممکن است در فر شما با این دما و مدت نتیجه مطلوب حاصل نشود و این مسئله به این دلیل است که در واقع فر شما به آن دمای گفته شده نرسیده است یعنی شما فر را روی درجه ۱۷۵ تنظیم کرده‌اید؛ اما در واقع دمای واقعی فر شما ۱۷۵ نیست و ممکن است کم‌تر یا بیش‌تر از این دما بوده باشد.

کسانی که سابقه پخت شیرینی و کیک را دارند، معمولاً قلق فری که از آن استفاده می‌کنند، دست‌شان هست. مثلاً می‌دانند اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه در فری که استفاده می‌کنند، این دما روی درجه ۱۸۵ حاصل می‌شود. اگر زیاد با فر کار نکرده‌اید و دمای فرتان را نمی‌دانید، بهترین کار تهیه دماسنج فر است. همان‌طور که گفتیم، دمای بیش‌تر فر‌ها دقیق نیست. استفاده از دماسنج فر بسیار ساده است و باید آن را به طبقه فر آویزان کنید.

به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستور‌ها گفته می‌شود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می‌کنید و دماسنج فر ندارید، دما را حدود ۱۰ درجه سانتی‌گراد بیش‌تر بگذارید. دمایی که گفته می‌شود، باز هم به فر شما بستگی دارد و باید قلق فر دست‌تان بییاد. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد.

نکات کیک

۳- سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه‌های استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازه‌های دقیق مواد اولیه بسیار مهم است. اندازه‌گیری با ترازوی دیجیتال نسبت به پیمانه‌ها دقیق‌تر است. خیلی از افراد طریقه صحیح استفاده از پیمانه‌ها را نمی‌دانند؛ بنابراین اگر برایتان مقدور است، حتماً ترازوی دیجیتال تهیه کنید.

اگر خواستید با پیمانه اندازه‌گیری کنید، برای اندازه‌گیری مواد خشک مثل آرد و پودر کاکائو قبل از پیمانه زدن، مواد را با قاشق هم بزنید. چون این مواد بعد از مدتی حالت فشرده پیدا می‌کنند. نکته مهم دیگری که در فرآیند پیمانه زدن باید رعایت کنید، این است که مواد را با قاشق داخل پیمانه بریزید و به هیچ عنوان پیمانه را داخل ظرف حاوی مواد نزنید؛ چون در این حالت اندازه‌ها دقیق نمی‌شوند. وقتی مواد را داخل پیمانه می‌ریزید، نباید سرپر و گنبدی شکل باشد.

۴- همیشه زمان به هم زدن تخم مرغ چندین‌بار همزن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کمک لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره‌ای از تخم مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد، وگرنه با وجودی که از وانیل و یا اسانس استفاده می‌کنید، باز کیک بوی تخم مرغ می‌گیرد. خیلی از افراد فکر می‌کنند که وانیل و طعم دهنده‌ها بوی بد تخم مرغ را از بین می‌برد. درحالی‌که این فکر اشتباه است. آن‌چه بوی بد تخم مرغ را از بین می‌برد، درست هم زدن تخم مرغ است. پس این مرحله را بادقت انجام دهید.

۵- در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمی‌گیرد. همیشه باید قالبی انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، ۱/۳ قالب خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید که چه قالبی مناسب است. باید چندبار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازه‌ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.

قالب

۶- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب‌های متنوع و گران‌قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می‌کنید باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سر درگم شوید. یکی از بهترین قالب‌ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب‌ها قیمت مناسبی هم دارد. قالب‌های گالوانیزه است که معمولاً از همه لوازم قنادی‌ها می‌توانید تهیه کنید و در طرح‌ها و شکل‌های مختلف موجود است.

۷- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از ۳۰ دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات‌تان هدر می‌رود، زیرا در این صورت کیک شما پف نمی‌کند.

۸- درنهایت اینکه سعی کنید از مواد اولیه مرغوب در پخت کیک و شیرینی استفاده کنید. اگر مواد شما مرغوب نباشد، به هیچ عنوان نتیجه مطلوبی نمی‌گیرید. به عنوان مثال ممکن است همه نکات را رعایت کرده باشید؛ اما درنهایت کیک شما سفت شده است. این امر می‌تواند به این دلیل باشد که از آرد مرغوب استفاده نکرده‌اید.

طرز تهیه کیک بادامی

کیک بادامی

۱ ـ ابتدا زعفران ساییده را داخل شیر ولرم بریزید و صبر کنید تا زعفران رنگ باز کند. کره به دمای محیط رسیده را همراه با شکر داخل یک کاسه بریزید و با دور تند همزن برقی بزنید تا سبک و یک‌دست شود؛ سپس تخم مرغ‌ها را یکی یکی اضافه کنید و هر تخم مرغ را به مدت یک دقیقه با همزن بزنید.

۲ ـ تخم مرغ آخر را همراه با پودر هل اضافه کنید و بعد از یک دقیقه پودر بادام، ماست و گلاب را با هم به مایه کیک اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید؛ سپس همزن را خاموش کنید و کنار بگذارید.

۳ ـ در این مرحله آرد و بکینگ پودر را که از قبل با هم مخلوط و سه بار الک کرده‌اید، کم کم و طی سه مرحله به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک از یک جهت هم بزنید. وقتی آرد کاملا در مایه کیک حل شد، مخلوط شیر و زعفران را به مواد اضافه کنید و با همان لیسک هم بزنید تا شیر کاملا در مایه کیک حل شود.

۴ ـ قالب مورد نظر را انتخاب کنید و کف آن را کاغذ روغنی پهن کنید. دیواره‌ها را با کره چرب کنید و کمی آرد بپاشید. مایه کیک را داخل قالب بریزید و روی سطح کیک را با پرک بادام بپوشانید. قالب را در فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد که از قبل گرم کرده‌اید، به مدت ۴۵ دقیقه بگذارید بپزد و پف کند. بعد از پخت اجازه بدهید کیک کاملا خنک شود؛ سپس آن را از قالب بیرون بیاورید.

bato-adv
bato-adv
bato-adv