دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به مفهوم فتنه در ادبیات سیاسی کشور، گفت: در وضعیت فتنه حق و باطل در هم میآمیزد و جریان فتنه تلاش میکند افکار عمومی را که ممکن است براساس یک مطالبه به حق، حساس شده باشد، در جریان یک جنگ شناختی ناجوانمردانه با بهکارگیری همه ظرفیتهای ارتباطی و رسانهای و دروغپردازی خود تحریک کند و آن را در جهت اهداف شوم و ضدملی خود به کار گیرد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت گفت: دشمن مترصد است تا از هر زمینهای برای ضربه زدن به نظام و کشور استفاده کند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، محمدباقر ذوالقدر دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در جمع روسای کمیسیون ها، کمیته ها، مدیران و کارکنان دبیرخانه مجمع با تبریک ایام ربیع و هفته وحدت و میلاد مسعود پیامبر اکرم (ص) و حضرت امام جعفر صادق (ع) با اشاره به شروع دوره جدید مجمع، گفت: مجمع تشخیص مصلحت یک مرجع قانونی بسیار مهم در نظام حکمرانی جمهوری اسلامی است که به عنوان هیأت عالی مستشاری رهبری در تعیین سیاستهای کلی و راهبردها و جهتگیریهای اساسی اداره کشور ایفای نقش میکند.
وی افزود: مجمع تشخیص مصلحت نظام در مقام داوری بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان در موارد اختلافی بر سر مصلحت نظام، بنبستشکنی و گرهگشایی میکند و در مقام مشاور امین رهبری در شناسایی و رفع معضلات و چالشهایی که در اداره کشور پدید میآید مشارکت میکند و با وجود مجمع تشخیص مصلحت نظام، جمهوری اسلامی هیچگاه دچار خلأ و بنبست نمیشود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با مرور عملکرد و فعالیتهای مجمع در دوره هشتم، گفت: در این دوره با وجود محدودیتهای ناشی از بیماری کرونا، مجمع تشخیص ۱۱۱ جلسه برگزار کرده و به ۲۵ موضوع و مسأله اختلافی در موضوع تشخیص مصلحت، رسیدگی کرده و تصمیم گرفته است.
ذوالقدر تصریح کرد: در دوره هشتم، دو سیاست کلی «تأمین اجتماعی» و «برنامه هفتم توسعه» را تدوین و تقدیم مقام معظم رهبری کرده است. همچنین در این دوره در ۳۴ جلسه از جلسات شورای مجمع موضوعات و مسائل مهم کشور با حضور مسئولان مربوط مورد بحث و بررسی و احیاناً تصمیمگیری قرار گرفته است.
وی، نظارت بر حُسن اجرای سیاستهای کلی را وظیفه دیگر مجمع دانست که از سوی مقام معظم رهبری به مجمع تفویض شده و ادامه داد: این امر به هیئت عالی نظارت که جمع برگزیدهای از اعضای مجمع هستند سپرده شده است و این هیئت تاکنون به ۴۲ موضوع نظارتی ورود کرده و اتخاذ تصمیم کرده و نتایج را به دستگاههای ذیربط برای اصلاح و اعمال ابلاغ کرده است.
ذوالقدر، تنقیح و بازنگری در سیاستهای کلی ابلاغ شده را از مأموریتهای دوره جدید مجمع دانست و اظهار کرد: حسب فرمان مقام معظم رهبری، سیاستهای کلی که تاکنون ابلاغ شدهاند و بالغ بر ۴۰ سیاست است، میبایست تنقیح شوند و در صورت لزوم مورد بازنگری قرار گیرند و روزآمد شوند.
وی، ضمن تشکر از همه مدیران، مسئولان و کارکنان مجمع تشخیص به دلیل تلاشها و زحماتشان دراین دوره، اظهار امیدواری کرد که دوره جدید، دوره شکوفایی مجمع باشد و دبیرخانه بتواند با موفقیت از عهده مسئولیتهای سنگین خود بر آید.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به مسائل جاری کشور، گفت: در یک ماه اخیر برخی استانها و شهرها دستخوش ناآرامی و بینظمیهایی شدهاند. ماجرا از فوت تأسفبار یک دختر جوان در یکی از مراکز پلیس آغاز شد و مرگ این دختر دستمایه و بهانه بروز مجموعهای از اعتراضات نسبت به برخورد پلیس با زنان در موضوع پوشش و حجاب قرار گرفت.
وی افزود:، اما این اعتراض که میتوانست به صورت قانونی و مسألمتآمیز برای روشن شدن مسأله و برخورد با خاطیان صورت گیرد، با تحریک دشمن و ورود جریانات ضد انقلاب به سرعت به اغتشاشات و بینظمیهای خشونتآمیز و بروز برخی ناامنیها منجر شد.
ذوالقدر تصریح کرد: این جریان هر چند با هوشیاری مردم و اقدامات مدبرانه و مؤثر دستگاههای امنیتی و نیروهای انتظامی کنترل شد، اما باید به درستی آن را شناخت و برای جلوگیری از تکرار آن تدبیر کرد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به مفهوم فتنه در ادبیات سیاسی کشور، گفت: در وضعیت فتنه حق و باطل در هم میآمیزد و جریان فتنه تلاش میکند افکار عمومی را که ممکن است براساس یک مطالبه به حق، حساس شده باشد، در جریان یک جنگ شناختی ناجوانمردانه با بهکارگیری همه ظرفیتهای ارتباطی و رسانهای و دروغپردازی خود تحریک کند و آن را در جهت اهداف شوم و ضدملی خود به کار گیرد.
وی افزود: فتنهها معمولا با یک عامل و بهانه سیاسی، اجتماعی یا اقتصادی و در این فتنه اخیر، فرهنگی، که مورد مطالبه بخشی از جامعه است شروع میشوند و به میزان قدرت بسیجکنندگی جریان فتنه و حمایت اجتماعی از آن، میتوانند گسترش پیدا کنند.
ذوالقدر افزود: این اولین فتنه نیست و آخرینش هم نخواهد بود. در کشور ما الگوی فتنه بارها تکرار شده است.
وی با اشاره به برخی فتنهها پس از انقلاب اسلامی، در سال ۷۸ به بهانه توقیف یک «روزنامه»، در سال ۸۸ به بهانه «تقلب در انتخابات»، در سال ۹۶ به بهانه «گرانی» و در سال ۹۸ به بهانه «بنزین»، اظهار کرد: در سال گذشته بیش از ۱۵۰۰ اعتراض در سطح کشور به صورت تجمع، راهپیمایی، تحصن و اعتصاب وجود داشته است که همگی در چارچوب قانونی به طور منطقی و به صورت مسالمتآمیز انجام شده، درخواست و صدای اعتراضکنندگان شنیده شده و بسیاری از آنها هم به نتیجه رسیده است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، افزود: حادثه اخیر مصداق یک فتنه بود. حجاب و رعایت پوشش مناسب زنان و مردان در جامعه یک واجب شرعی و یک وظیفه و الزام قانونی است که برای آن جرمانگاری شده است و مرتکب آن، مجرم شناخته میشود.
ذوالقدر گفت: پلیس ضابط قوه قضائیه است و حسب قانون باید با جرائم مشهود برخورد کند. در این جا پلیس وظیفه قانونی خود را انجام داده است. پلیس با یک تدبیر درست و هوشمندانه و در غیاب برنامهها و اقدامات مؤثر فرهنگی و بیعملی و بدعملی نهادهای مسئول فرهنگی کشور، به جای برخورد پلیسی و قضایی، با موضوع پوشش، به صورت ارشادی و تربیتی با خاطیان برخورد میکند و این رویهای است که به طور مستمر انجام میشود و در حد خودش نیز مؤثر بوده است و از این حیث باید از پلیس تشکر و قدردانی کرد.
وی تصریح کرد: در این مورد خاص این خانم که بعداً معلوم شد بیماری زمینهای حاد داشته و تحت مراقبت پزشکی بوده است، در کلاس توجیهی دچار عارضه سکته میشود و به رغم تلاشهای صورت گرفته، فوت میکند و این تبدیل میشود به یک سوژه و بهانهای برای ایجاد یک فتنه جدید.
ذوالقدر گفت: در تحلیل این واقعه دو دیدگاه وجود دارد. یکی نگاه سادهاندیشانه و البته جهتدار که در این حادثه و مشابه آن، از همان ابتدا انگشت اتهام را متوجه نظام میکند و در این مورد خاص، نظام و پلیس را عامل قتل معرفی میکند و نقش عامل خارجی و دشمن را در طراحی و یا بهرهبرداری از این حوادث یا به کلی کتمان میکند و یا بسیار کمرنگ میبیند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در این جریان برخی گروهها و عناصر سیاسی، برخی مشهورین ورزشی و هنری و حتی تعدادی از مقامات و خواص، قبل از آنکه حقیقت ماجرا روشن شود، انگشت اتهام را متوجه نظام کردند. پلیس را متهم به اعمال خشونت و ایراد ضرب و جرح کردند و به این ترتیب بر دامنه اعتراضات و خشونتها و گسترش دایره ناامنیها افزودند.
وی تصریح کرد: نگاه واقعبینانه در تحلیل این حادثه و موارد مشابه آن است که وجود ضعفها، کاستیها و احیاناً اشتباهات دستگاههای مسئول، در بروز اعتراضات قابل انکار نیست، ولی عامل مسلط، نقش و اثرگذاری و مدیریت دشمن در تبدیل اعتراض به اغتشاش و آشوب و ناامنی و استفاده از آن برای مقابله با نظام و به تعبیری که خود مدام آن را تکرار میکنند، براندازی نظام است!
ذوالقدر گفت: علت تامه برای تبدیل اعتراضات به فتنه، دخالت دشمن است که مترصد است تا از هر زمینهای برای ضربه زدن به نظام و کشور استفاده کند.
وی افزود: انکار نقش دشمن در این فتنه و فتنههای پیشین از سوی برخی بسیار تعجببرانگیز است. چگونه میتوان نقش دشمن را نادیده گرفت در شرایطی که خود با صراحت به آن اعتراف میکند و پیادهنظام و سوارهنظام خود را آشکارا در داخل و خارج وارد کرده و از هیچ جنایتی فروگذار نکرده است!
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: البته باید به دشمن، یعنی آمریکا و نظام سلطه حق داد که با ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی دشمنی کند، چون این ملت و این نظام بیش از ۴۰ سال است در مقابل سلطهجویی و زیادهخواهی او ایستاده است و دست او را از غارت منابع و ثروتهایش کوتاه کرده است.
ذوالقدر ادامه داد: ملت ایران یک ملت آزاده و کشور ایران یک کشور مستقل است و اجازه نمیدهد قدرتهای استکباری بر مقررات او چنگاندازی کند و این برای آمریکا و نظام سلطه قابل تحمل نیست و لذا هیچ فرصتی را برای ضربه زدن به این کشور و نظام از دست نمیدهد.
وی با اشاره به توطئهها و فتنههای دشمن طی سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: ملت ما همواره با اراده پولادین در مقابل توطئههای دشمن ایستاده و با یاری خداوند بر همه آنها فائق آمده است و از این پس هم، چنین خواهد بود.
وی با استناد به بیان مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه «جمهوری اسلامی در زمانی که نهالی نورس بود دو قدرت بزرگ جهانی آمریکا و شوروی که در دهها مسأله با هم اختلاف داشتند در یک مسأله متفق بودند و آن ضدیت با جمهوری اسلامی بود، خیال میکردند میتوانند این نهال را از ریشه بکنند و نتوانستند. این نهال امروز تبدیل به یک درخت تناور شده است، غلط میکند کسی که حتی بخواهد فکر کندن آن را بکند!».
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، عوامل استحکام و پایداری و ماندگاری نظام جمهوری اسلامی را برشمرد و تشریحکرد: اولین عامل پایداری نظام جمهوری اسلامی در برابر تمامی توطئهها و دشمنیها پایگاه مردمی نظام است.
ذوالقدر ادامه داد: نظام جمهوری اسلامی یک نظام مردمی است، مردم مسلمان ایران نظام اسلامی مورد علاقه خود را ایجاد کردند و همواره با همه وجود از آن حمایت و پشتیبانی کردهاند. مردم ایران یک ملت آزاد و مستقل است و از نظام جمهوری اسلامی که از آزادی و استقلال آنها حراست میکند، حمایت میکنند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: ملت ایران برای تشکیل نظام جمهوری اسلامی سالها و بلکه قرنها مرارت کشیدهاند و رنج بردهاند و برای استقرار و بقای آن از جان و مال هزینه کردهاند، صدها هزار شهید و جانباز برای حفظ این نظام و آبادانی و امنیت این سرزمین تقدیم کردهاند، چگونه ممکن است مردم پشت این نظام را خالی کنند؟
ذوالقدر عامل دیگر استحکام و پایداری نظام جمهوری اسلامی را وجود رهبر الهی، فرهمند، فرهیخته و محبوب در رأس نظام دانست و اظهار کرد: رهبری نظام جمهوری اسلامی مبتنی بر نظریه ولایتفقیه، رکن اساسی و تعیینکننده قدرت ملی، استحکام، بقا و پویایی نظام است این رهبری چه در دوره امام راحل و چه امروز در عصر امام خامنهای که بیگمان در همه تاریخ ایران و بی اغراق در تاریخ معاصر جهان نظیر ندارد، توانسته است کشور را از حوادث و گردنههای سخت به سلامت عبور داده و درخت تناور جمهوری اسلامی را استوار و سرافراز روز به روز بالنده و بالندهتر کند.
وی، بنیانهای مستحکم ایدئولوژیک نظام، مبتنی بر اسلام ناب و تشیع علوی، دستاوردها، کامیابیها و پیشرفتهای کشور ایران در پرتو نظام جمهوری اسلامی و وجود توان نظامی و امنیتی قدرتمند و مردمی در کشور و فوق همه اینها، امدادها و نصرتهای الهی را عوامل دیگر بقا و پایداری جمهوری اسلامی دانست و افزود: خداوند که نجات و پیروزی کسانی را که برای یاری او و نصرت دین او قیام میکنند، تضمین کرده و دفاع از مؤمنان و یاری آنها را برخود فرض دانسته است، همواره از این ملت مؤمن و انقلابی و نظام اسلامی که برای خدا قیام کرده و با دشمنان خدا پنجه در پنجه افکنده، دفاع کرده است و این رمز اصلی بقای جمهوری اسلامی و موفقیتهای ملت ایران است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه هرچند فتنهها برای کشور خسارتبار هستند، اما عبرتها و درسهایی دارند که باید آنها را آموخت و ضعفها و کاستیها را برطرف کرد. باید جلوی تکرار اشتباهات را گرفت و از تجربیات حاصل از آن برای پیشرفت کشور بهره گرفت.
وی افزود: مهمترین درس آن است که سرمایه اجتماعی نظام باید ارتقا پیدا کند، حضور هرچند اندک و همراهی برخی جوانان و زنان با جریان فتنه نشان داد که نظام باید بر روی سرمایه اجتماعی خود بیش از پیش کار کند. نباید گذاشت دشمن در صفوف متراکم ملت رخنه و از میان جوانان و زنان سرزمین ما سربازگیری کند.
ذوالقدر با اشاره به ضرورت روشنگری نسبت به اهداف شوم و مقاصد دشمنان و از سوی دیگر لزوم تبیین اهداف و برنامههای نظام و پیشرفتهای کشور که متأسفانه بسیاری از مردم و به ویژه جوانان از آنها مطلع نیستند، تصریح کرد: درس دیگر آن است که «روشنگری و تبیین» به صورت یک جهاد عمومی و تلاش جمعی، توسط نیروهای انقلاب باید گسترش پیدا کند و به این حد نباید قناعت کنیم.
وی گفت: درس سوم لزوم تقویت وحدت ملی و انسجام داخلی است به ویژه با توجه به تفاوتها و تکثر قومی و مذهبی در کشور و اینکه دشمن تلاش میکند از این تفاوتها بهرهبرداری کند، باید راه نفوذ دشمن را بست و اختلافات و احیاناً دلخوریهایی که وجود دارد را برطرف کرد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: درس چهارم؛ پیشرفت کشور است که دشمن تلاش میکند با ایجاد فتنههای ساختگی و بحرانهای مصنوعی و درگیر کردن مردم و مسئولان در آن، آنها را از موضوع بسیار مهم پیشرفت باز دارد، از این رو هیچ امری نباید مردم، مسئولان، برنامهریزان و کارگزان را در تلاش برای پیشرفت به ویژه در بخش اقتصاد و گشایش در معیشت مردم و تلاش برای آبادانی کشور متوقف کند