bato-adv
bato-adv

فوت و فن‌های پخت خوراک لوبیا غلیظ و مجلسی

فوت و فن‌های پخت خوراک لوبیا غلیظ و مجلسی

خوراک لوبیا یکی از خوراک‌های سنتی و محبوب ایرانی است که معمولا برای وعده صبحانه یا شام تهیه می‌شود و پخت آن به صورت غلیظ و جا افتاده نیاز به رعایت نکات خاصی دارد که در این مطلب گردآوری شده است.

فراروـ خوراک‌ها غذا‌های متنوعی هستند که با انواع مواد غذایی مانند حبوبات، گوشت، مرغ و سبزیجات و روش‌های طبخ گوناگون تهیه می‌شوند و در سفره غذای ایرانی‌ها جایگاه خود را دارند. خوراک لوبیا یکی از خوراک‌های سنتی و محبوب ایرانی است که طرفداران زیادی دارد و به ویژه همزمان با فرارسیدن فصل سرما تهیه این غذا و خوردن آن بسیار دلچسب است. خوراک لوبیا به دلیل داشتن لوبیا یک غذای بسیار پر خاصیت است.

به گزارش فرارو، از آنجا که حبوبات یکی از مهم‌ترین منابع تامین پروتئین، فیبر، آهن، منگنز، فولات، منیزیم و آنتی اکسیدان هستند که مصرف آن‌ها به صورت موکد از سوی پزشکان و کارشناسان تغذیه سفارش شده است، این غذا بهترین جایگزین برای افرادی است که به هر دلیل منع مصرف گوشت دارند و می‌توانند پروتئین مورد نیاز بدنشان را با استفاده از حبوبات و قارچ در این غذا تأمین کنند. اما تهیه یک خوراک لوبیا غلیظ و جا افتاده در منزل نیاز به رعایت یک سری نکات خاص دارد. در ادامه این مطلب طرز تهیه خوراک لوبیا غلیظ و مجلسی همراه با نکات مهم و فوت و فن‌های مربوط به تهیه این غذا تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه خوراک لوبیا

لوبیا چیتی: ۲ پیمانه
پیاز بزرگ: ۱ عدد
سیب زمینی بزرگ: ۱ عدد
رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
قارچ: ۱۰ عدد
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر پاپریکا: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
آب جوش: چهار لیوان

نکات مربوط به مواد اولیه

۱ ـ نکات مربوط به لوبیا

لوبیا چیتی

لوبیا نوعی از حبوبات است که انواع گوناگونی دارد. لوبیا چیتی، لوبیا قرمز، لوبیا سفید، لوبیا چشم بلبلی و... از انواع لوبیا هستند که هر کدام مصرف و کاربرد مخصوص خود را در دنیای آشپزی دارند. برای تهیه خوراک لوبیا بهترین لوبیا، لوبیا چیتی است. برخی خوراک لوبیا را با لوبیا قرمز هم تهیه می‌کنند؛ اما لوبیا چیتی لعاب و غلظت بیشتری به خوراک لوبیا می‌دهد. بهترین زمان برای خیساندن لوبیا چیتی ۱۲ ساعت در آب ولرم است. لوبیا چیتی برای پخت بین ۷۰ تا ۹۰ دقیقه زمان نیاز دارد.

۲ ـ نکات مربوط به پیاز

پیاز

اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز‌ها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم‌تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را به صورت خام خورد و یا در سالاد‌ها از آن استفاده کرد.

پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می‌توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه‌بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز‌های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی‌دهند؛ بنابراین برای پخت و پز معمولاً مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

۳ ـ نکات مربوط به قارچ

قارچ

قارچ طبع گرمی دارد و سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد معدنی، آمینو اسید، فیبر، مس، آهن، آنتی اکسیدان، آمینو اسید و... است؛ همچنین در پیش‌گیری از سرطان سینه و پروستات موثر است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. هنگام خرید قارچ به این نکته توجه داشته باشید که قارچ تازه حتماً نباید سفید و شفاف باشد. یکی از راه‌های تشخیص قارچ سالم این است که قارچ باید تا حدودی سنگین باشد. اگر قارچ سبک و توخالی باشد، سالم نیست. کلاهک قارچ سالم نباید شکاف داشته باشد؛ همچنین بهتر است قارچ‌هایی را که روی پوست آن‌ها لکه قهوه‌ای دارند، خریداری نکنید و اگر خریداری کردید، حتماً به صورت پخته آن را مصرف کنید.

طرز تهیه خوراک لوبیا غلیظ و مجلسی

خوراک لوبیا

۱ ـ قبل از پخت لوبیا حتما آن را از شب قبل خیس کنید و اجازه بدهید لوبیا چیتی حدودا ۲۴ ساعت با آب ولرم خیس بخورد. اگر زمان کافی برای خیساندن لوبیا ندارید، لوبیا را داخل قابلمه آب جوش بریزید و بگذارید ۵ دقیقه بجوشد؛ سپس آبکش کنید.

۲ ـ پیاز را پوست و خرد کنید. در صورت تمایل می‌توانید پیاز را رنده کنید. پیاز خرده شده را داخل قابلمه مناسب بریزید و مقداری روغن به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت اجاق گاز بگذراید و اجازه بدهید پیاز نرم و سبک شود.

۳ ـ بعد از اینکه پیاز کمی طلایی شد، رب گوجه فرنگی را همراه با نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر پاپریکا به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید. اجازه بدهید حدود دو تا سه دقیقه رب گوجه فرنگی با پیاز سرخ شود. توجه داشته باشید که رب گوجه را نباید بیش از حد تفت بدهید، در این صورت رب می‌سوزد و غذای شما خوشرنگ نخواهد شد. به محض اینکه رب گوجه رنگ باز کرد، دیگر به سرخ کردن ادامه ندهید.

۴ ـ در این مرحله لوبیا چیتی را به قابلمه اضافه کنید و با پیاز و رب چند دقیقه تفت بدهید؛ سپس آب جوش را اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید و حرارت اجاق گاز را کم کنید تا لوبیا کم کم بپزد. یک ساعت بعد از اینکه لوبیا جوشید، سیب زمینی را پوست کنید و به صورت درسته به قابلمه خوراک لوبیا اضافه کنید. حرارت اجاق گاز را کم کنید و اجازه بدهید خوراک لوبیا با شعله کم بپزد و جا بیافتد.

۵ ـ یک ساعت بعد از اینکه سیب زمینی را اضافه کردید، آن را از قابلمه خارج کنید و داخل یک کاسه همراه با یکی دو ملاقه از آب لوبیا بکوبید، طوری که سیب زمینی کاملا له و پوره شود؛ سپس پوره سیب زمینی را دوباره به قابلمه خوراک لوبیا برگردانید و اجازه بدهید خوراک بجوشد و لعاب بیاندازد. در این مرحله اگر احساس کردید خوراک شما بیش از حد سفت و کم آب شده است، یک لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید. از اضافه کردن آب بیش از حد به خوراک لوبیا پرهیز کنید؛ زیرا بعد از اضافه کردن قارچ در مراحل آخر پخت، خوراک لوبیا کمی آب می‌اندازد.

۶ ـ نیم ساعت آخر پخت، قارچ‌های شسته و خرد شده را به خوراک لوبیا اضافه کنید و اجازه بدهید خوراک حدود نیم ساعت با قارچ بجوشد؛ سپس اجاق گاز را خاموش کنید. خوراک لوبیا غلیظ و خوشمزه شما در این مرحله کاملا جا افتاده و آماده سرو است. خوراک لوبیا را با آبلیمو یا آب نارنج تازه و گلپر میل کنید، نوش جان.

bato-adv
bato-adv
bato-adv