این مقام ارشد اروپایی افزود: ایران باید به طور سازنده با آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تعامل بپردازد. من از امیرعبداللهیان خواستم تا این مسئله را به پیش ببرد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیهای از ایران خواست تا به تعامل سازنده با آژانس بینالمللی انرژی اتمی بپردازد.
به گزارش ایسنا، جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیه خود در وبسایت سرویس اقدامات خارجی که در رابطه با نشست اخیر گروه هفت منتشر شده، اظهاراتی در رابطه با ایران مطرح کرد.
بورل با اشاره به ناآرامیهای اخیر ایران و حمایت از معترضین مدعی شد که به حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه کشورمان طی تماس تلفنی با وی گفته که "شجاعت زنان ایرانی که در راس اعتراضات مسالمتآمیز هستند را تحسین میکند".
وی در ادامه این بیانیه با اشاره به مذاکرات وین نوشت: در خصوص برجام میگویم که مسائل در مسیر درست پیشروی نمیکنند. مواضع میان طرفین همچنان تلاقی پیدا نکردهاند.
این مقام ارشد اروپایی افزود: ایران باید به طور سازنده با آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تعامل بپردازد. من از امیرعبداللهیان خواستم تا این مسئله را به پیش ببرد.
بر اساس این گزارش، کشورهای عضو گروه هفت شامل آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، کانادا، ایتالیا و ژاپن عصر روز جمعه پس از برگزاری نشست دو روزه خود در شهر مونستر آلمان بیانیهای را منتشر کردند که در یکی از بندهای اصلی آن به ایران پرداخته شده بود.
به نقل از وب سایت وزارت امور خارجه آلمان، این کشورها در بیانیه خود با اشاره به جنگ روسیه و اوکراین ادعاهای اثبات نشده خود مبنی بر استفاده مسکو از پهپادهای ساخت ایران در حملات علیه اوکراین را تکرار و تاکید کردند که برای تحمیل هزینههای اقتصادی به روسیه و تمام کشورها و افرادی که از این جنگ حمایت میکنند، از جمله ایران تلاش خواهند کرد.
کشورهای عضو گروه هفت در بند مربوط به ایران نیز با مداخله در امور داخلی کشورمان از ناآرامیهای جاری در ایران حمایت کردند و مدعی شدند که بهطور خشونتآمیز با افراد حاضر در این ناآرامیها که طبق ادعای آنها به صورت مسالمتآمیز اعتراض میکنند، برخورد میشود.
آنها در ادامه مداخلات آشکار خود به موضوع محدود شدن دسترسی ایران به شبکههای مجازی در هفتههای اخیر پرداختند و خواستار بهرهمندی مردم ایران از آنچه حقوق بشر و آزادی بیان عنوان کردند، شدند.
این کشورها همچنین مدعی شدند که در هفتههای گذشته تعدادی از مردم ایران تنها به دلیل حضور در این ناآرامیها و درخواست برای بهرهمندی از حقوق اولیهشان بازداشت شدهاند که میبایست آزاد شوند.
در این بیانیه بهعلاوه به موضوع بازداشت اتباع خارجی و افراد دوتابعیتی در ایران اشاره شده است که این کشورها با ناعادلانه خواندن حبس این افراد از مقامات جمهوری اسلامی ایران خواستند تا آنها را آزاد کنند.
بنابر این گزارش، هدف قرار گرفتن هواپیمای مسافربری اوکراینی در ژانویه ۲۰۲۰ (دیماه ۱۳۹۹) به دلیل خطای انسانی در آسمان ایران از دیگر موضوعاتی است که در بیانیه پایانی گروه هفت به آن پرداخته شد و از ایران خواسته شد تا بدون تعلل طبق الزامات حقوق بینالملل در این زمینه عمل کند.
اعضای گروه هفت همچنین به سیاستهای منطقهای ایران اشاره کردند و با ادعای اینکه جمهوری اسلامی ایران با فعالیتهای خود در منطقه و از طریق موشکهای بالستیک و کروز و همچنین پهپادهای خود موجب بیثباتی و افزایش تنش میشود، خاطرنشان کردند که از تلاشهای سازمان ملل برای مسئول دانستن ایران و روسیه برای آنچه نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل خواندند، حمایت میکنند.
این کشورها در ادامه با تکیه بر ادعاها علیه ماهیت برنامه هستهای کشورمان بر عزم خود مبنی بر اینکه ایران هرگز نباید به سلاح هستهای دست پیدا کند، تاکید کردند و مدعی شدند: گروه هفت به همکاری با یکدیگر و با سایر شرکای بینالمللی برای رسیدگی به موضوع هستهای ایران و همکاری ناکافی با آژانس بینالمللی انرژی اتمی در رابطه با موافقتنامه جامع پادمانی بر اساس معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) ادامه خواهد داد. ما عمیقاً نگران گسترش بیوقفه برنامه هستهای ایران هستیم که هیچ توجیه غیرنظامی معتبری ندارد. ما از ایران میخواهیم مسیر خود را تغییر دهد و تعهدات قانونی و تعهدات سیاسی خود در زمینه منع اشاعه هستهای را بدون تاخیر بیشتر انجام دهد.
آنها در پایان بدون اشاره به زیادهخواهیهای طرف آمریکایی در مذاکرات وین و همچنین قصور طرفهای اروپایی برای حصول نتیجه در این رایزنیها ادعا کردند که علیرغم چندین ماه مذاکرات فشرده برای بازگشت به برجام، ایران تصمیمات لازم را در این زمینه نگرفته است.
حقشان دفاع کنند!!!
متأسفم که قدر این مردم را ندانستید