bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۹۳۱۵۰
خبرسازترین‌ها:

از شوک چینی تا نسخه‌پیچی میرسلیم برای اعدام‌های ۵ روزه

از شوک چینی تا نسخه‌پیچی میرسلیم برای اعدام‌های ۵ روزه

به جرات می‌توان خبرسازترین رخداد هفته جاری را به سفر شی‌جین پینگ به عربستان و امضای او پای بیانیه‌های ضدایرانی کشور‌های عربی مورد ارزیابی قرار داد. همچنین، اعدام مجیدرضا رهنورد، یکی از بازداشت‌شدگان حوادث اخیر کشور در روز دوشنبه (۲۱ آذر) دیگر رخدادی بود که در سطح رسانه‌ای و شبکه‌های اجتماعی بازتاب بسیار گسترده‌ای را به همراه داشت.

تاریخ انتشار: ۱۱:۵۷ - ۲۵ آذر ۱۴۰۱

فرارو- هفته جاری را می‌توان یکی از پرخبرترین هفته‌ها ارزیابی کرد که در آن هم رخداد‌های مختلف مهم و پرجنجالی به وقوع پیوست و هم اظهارات برخی چهره‌ها جنجال بزرگ رسانه‌ای را به همراه داشت. با این وجود، به روال هفته‌های گذشته همچنان کانون اصلی خبر‌ها را حواشی مرتبط با ناآرامی‌های اخیر کشور تشکیل دادند.

به گزارش فرارو، در ابتدای هفته جاری، موضوع پیدا شدن دو توله یوز ایرانی توسط یک چوپان، در هفته قبل، مجددا موضوع خطر انقراض یوزپلنگ‌ها که جایگاهی نمادین نیز برای کشور دارند، را به بحثی داغ در حوزه محیط زیست بدل کرد. در واقع، طی سال‌های اخیر، تمرکز رسانه‌ها روی اخبار مربوط به انقراض یوزپنگ آسیایی بوده است، اما آن‌ها تنها گونه‌های در معرض انقراض نیستند. بنابر اعلام، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت از محیط زیست، «۷۶ گونه جانوری کشور بر پایه طبقه‌بندی ملی در خطر انقراض قرار دارند». همین امر بار دیگر موضوع یوز‌ها را به کانون توجهات بازگرداند. با این وجود، در هفته جاری اتفاقاتی به وقوع پیوست که آن‌قدر جنجالی بودند که موضوع انقراض یوز‌های ایرانی را به سرعت به حاشیه راند.

امضای شی جین پینگ پای بیانیه‌های ضدایرانی در ریاض

به جرات می‌توان خبرسازترین رخداد هفته جاری را به سفر شی‌جین پینگ به عربستان و امضای او پای بیانیه‌های ضدایرانی کشور‌های عربی مورد ارزیابی قرار داد. در جریان این سفر که در روز‌های ۷ تا ۱۰ دسامبر (۱۶ تا ۱۹ آذر) انجام گرفت، شی علاوه بر دیدار دو جانبه با مقام‌های سیاسی ارشد سعودی در کاخ الیمامه، «اجلاس سران کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس و چین» و «اجلاس سران کشور‌های عربی و چین» نیز حاضر شد.

در این بین آنچه بیش از همه مورد توجه ایرانی‌ها قرار گرفت بیانیه مشترکی بود که در پایان نشست سران عربستان و چین در ریاض صادر شد. در این بیانیه، دو طرف بر لزوم تقویت همکاری‌های مشترک برای تضمین صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران توافق کردند و از ایران خواستند با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری کند و رژیم عدم اشاعه را حفظ کند و بر لزوم احترام به اصل حسن همجواری و عدم مداخله در امور داخلی کشور‌ها تاکید کردند.

همچنین، چینی‌ها پای بیانیه مشترک با شورای همکاری خلیج فارس نیز امضا زدند. در بند ۱۲ این بیانیه آمده است: رهبران از تمامی تلاش‌های مسالمت‌آمیز شامل ابتکارها، پیشنهاد‌های امارات برای رسیدن به راهکار صلح آمیز برای حل مسئله سه جزیره تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی، از راه مذاکرات دو جانبه بر مبنای قوانین بین‌المللی حمایت می‌کنند.

حضور چین در بیانیه‌های مشترک ضد ایرانی، سطح بسیار گسترده از واکنش‌ها را در میان مقام‌های سیاسی، ناظران، رسانه‌ها و کاربران فضای مجازی به همراه داشت. در سطح سیاسی علاوه بر ابلاغ اعتراض رسمی ایران به پکن، برخی‌ها حتی خواستار به رسمیت شناختن تایوان توسط ایران نیز شدند. برخی از ناظران نیز این رخداد را غیرمنتظره و همچون یک شوک ارزیابی و برخی دیگر آن را نشانه اشتباه استراتژیست‌های دولت در نگاه به شرق ارزیابی کردند.

با این اوصاف، چهار روز پس از پایان سفر رئیس‌جمهور چین به عربستان و امضای وی پای بیانیه مشترک ضد‌ایرانی شورای همکاری خلیج فارس، معاون نخست وزیر چین در سفر به تهران تاکید کرده که پکن همواره به حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی جمهوری اسلامی ایران احترام گذاشته است. با این حال رئیس‌جمهور ایران در دیدار با این مقام چینی گفت مواضع مطرح شده توسط شی جین پینگ موجب ناخرسندی و گلایه مندی ملت و دولت ایران شده و مطالبه جدی ایران جبران مواضع بیان شده است.

اعدام مجیدرضا رهنورد

اعدام مجیدرضا رهنورد، یکی از بازداشت‌شدگان حوادث اخیر کشور در روز دوشنبه (۲۱ آذر) دیگر رخدادی بود که در سطح رسانه‌ای و شبکه‌های اجتماعی بازتاب بسیار گسترده‌ای را به همراه داشت. روز دوشنبه، مرکز رسانه قوه قضاییه نوشت: مجیدرضا رهنورد پایین ده که دو نیروی حافظ امنیت را به شهادت رساند و ۴ نفر دیگر را مجروح کرد، صبح امروز در ملاعام اعدام شد. مجیدرضا رهنورد پایین ده، فرزند محمدجواد که طی اقدام تروریستی ۲۶ آبان ماه ۱۴۰۱، دو نیروی حافظ امنیت را به شهادت رساند و ۴ نفر دیگر را مجروح کرد، صبح امروز بیست و یک آذر ماه ۱۴۰۱ در مشهد و در ملاعام اعدام شد.

این رخداد علاوه بر سطح داخلی، در سطح رسانه‌های خارجی اعم از اروپا و آمریکا با واکنش‌های بسیار گسترده‌ای همراه شد. در روز‌های اخیر نیز پخش وصیت‌نامه او در صدا و سیما نیز واکنش‌های بسیار گسترده‌ای را به همراه داشت. در فیلم که در فضای مجازی منتشر شده، پیش از اعدام صداوسیما با او مصاحبه‌ای کرده و از او می‌پرسند چه وصیتی داری و او پاسخ می‌دهد کسی در مراسم ختمش گریه نکند و حاضران شادی کنند و کسی قرآن هم نخواند.

جنجال‌سازی میرسلیم با درخواست برای اعدام بازداشت‌شدگان در ۵ تا ۱۰ روز

سید مصطفی میرسلیم، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی یکی دیگر از چهره‌هایی بود که در اواخر هفته جاری با درخواست ویژه اعدام سریع بازداشت‌شدگان ناآرامی‌های اخیر جنجال بزرگی را بر پا کرد. او در گفتگو با مُنیبان گفته بود: در فاصله بین دستگیری عوامل ناآرامی‌ها تا اعدام آن‌ها بسیار زیاد است و باید در فاصله ۵ یا ۱۰ روز بعد از دستگیری اعدام شوند منتها قوه قضائیه روال خودش را دارد. در حقیقت آیین دادرسی بسیار محکم است و قوه قضائیه می‌خواهد براساس آیین دادرسی کار خود را انجام بدهد، اما با شرایطی که پیش آمد و ظلمی که به مردم شد بنابراین قوه قضائیه باید با توجه به این شرایط بررسی‌های خود را انجام بدهد. بنده قاطعانه از عملکرد قوه قضائیه در خصوص اتفاقات اخیر حمایت می‌کنم؛ فکر نمی‌کنم اعدام‌ها زودهنگام بوده بلکه به موقع و درست بوده است.»

این اظهارات میرسلیم با واکنش گسترده رسانه‌ها و کاربران فضا مجازی مواجه شد. رسانه‌ها بر این نکته انگشت گذاشتند که میرسلیم تیر ماه سال جاری که از اثبات شدن رابطه پسرش با گروهک منافقین پرده برداشت، نه تنها خواستار اعدام به پسرش نشده بود، بلکه در زندان بودن او را نیز نامناسب ارزیابی کرده بود. همین امر موجب شد که نگاه دوگانه او به فرزندان مردم و فرزند خود به موضوع اصلی فضای مجازی نیز تبدیل شود.

شکستن طلسم جردن باروز مقابل ایرانی‌ها

دیگر رخداد خبرساز هفته جاری در ارتباط با حوزه ورزش و رکوردشکنی تاریخی علی سوادکوهی، در مسابقات جام جهانی کشتی مقابل جردن باروز آمریکایی بود. در جریان مبارزه وزن ۷۹ کیلوگرم دیدار فینال جام جهانی کشتی آزاد میان دو تیم ایران و آمریکا، علی سوادکوهی دارنده مدال طلای آسیا و برنز امید‌های جهان مقابل جردن باروز دارنده ۱۰ مدال جهان و المپیک (۶ طلا و ۳ برنز جهان و یک طلای المپیک ۲۰۱۲) در یک مبارزه حساس با نتیجه ۶ بر ۶ به برتری رسید تا اولین کشتی گیر ایرانی باشد که موفق به شکست این کشتی گیر آمریکایی شود.

جردن باروز یکی از آزادکاران عنوان دار آمریکا طی سال‌های گذشته تاکنون موفق به کسب ۱۴ پیروزی مقابل کشتی گیران مختلف ایران شده بود. پیروزی سوادکوهی مقابل، این کشتی‌گیر عنوان‌دار چنان بازتاب گسترده‌ای رداشت که حتی اتحادیه جهانی کشتی نیز با انتشار گزارش ویژه‌ای از دیدار ایران و آمریکا در فینال رقابت‌های جام جهانی ۲۰۲۲ به شکست جردن باروز برابر علی سوادکوهی از کشورمان اشاره کرد و نوشت: «علی سوادکوهی اولین کشتی‌گیر ایرانی بود که جردن باروز را مغلوب کرد.»

ممنوع‌الخروج شدن مجری مشهور تلویزیون

انتشار خبر ممنوع الخروج شدن محمد دلاوری، مجری با سابقه صداوسیما دیگر اتفاق مهمی بود که در هفته جاری خبرساز شد. دلاوری که با برنامه‌های صرفاً جهت اطلاع، تهران۲۰ و پایش به شهرت رسید؛ دوشنبه (۲۱ آذر) ممنوع الخروج و پاسپورتش ضبط شد. روزنامه همشهری این خبر را منتشر کرد. ممنوع الخروجی دلاوری نیز در کانون توجه رسانه‌ها و فضای مجازی قرار گرفت. دلاوری پیش‌تر به عنوان مجری‌ای که انتقاداتی نسبت به وضعیت کشور داشت شناخته شده بود.

آزادی سهیلا گلستانی از بازداشت

اوایل هفته بود که خبر آزادی سهیلا گلستانی از بازداشت سطحی قابل توجه از واکنش‌ها را به همراه داشت. در این روز سهیلا گلستانی و فائزه آیین، از هنرمندان تئاتر، آزاد شدند. محمد زمان وفاجویی، فعال تئاتری و از دوستان حمید پورآذری این خبر را تایید کرد. او درباره وضعیت این دو هنرمند به ایسنا گفت: هر سه هنرمند امروز، یکشنبه ۲۰ آذر ماه، به طور همزمان با قید وثیقه آزاد شدند. خبر بازداشت حمید پورآذری، کارگردان و مدرس تئاتر و سهیلا گلستانی بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون حدود ۱۰ روز پیش منتشر شد.

بسته پیشنهادی ویژه شریعتمداری برای بستن تنگه هرمز

حسین شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه کیهان، در پیشنهادی تکراری مجددا درخواست بستن تنگه هرمز را مطرح کرد. حسین شریعتمداری در روزنامه کیهان نوشت: این حق مسلم و قانونی ایران است که به کشتی‌های نفتکش و شناور‌های حامل کالای تجاری متعلق به کشور‌های متخاصم اجازه عبور از تنگه هرمز را ندهد. وحشت غرب از احتمال بسته شدن تنگه هرمز به وضوح حکایت از آن دارد که بستن تنگه هرمز به روی کشور‌های حامی تروریست‌ها در کشورمان، اولاً: قانونی است.

ثانیاً؛ ایران توان انجام آن را دارد و ثالثا کشور‌های حامی اغتشاش و ترور در ایران را با شرایط شکننده و فلج‌کننده‌ای روبه‌رو خواهد کرد. بستن تنگه هرمز به روی کشتی‌های نفتی و شناور‌های تجاری کشور‌های غربی حق قانونی ایران برای مقابله با اقدامات تروریستی آن‌ها در داخل کشورمان است به قول سردار سلیمانی «ما ملت امام حسینیم» مگر نیستیم؟!

این نوشته جدید شریتعمداری، علاوه بر بازتاب گسترده در میان کاربران فضای مجازی، در سطح کارشناسی نیز مجددا از سوی رسانه‌های مختلف داخلی مورد توجه واقع شد. این که تا چه اندازه چنین پیشنهادی منطقی بوده و اقدام ایران برای بستن تنگه هرمز، چه تبعاتی را در پی خواهد داشت، از سوی کارشناسان حوزه مسائل بین‌الملل نیز مورد بررسی قرار گرفت.

انتقادات تند رشیدی کوچی از وضعیت افزایش قیمت‌ها در بازار خودرو

دیگر شخص خبرساز هفته، یک نماینده مجلس و نطق تندش علیه افزایش قیمت‌های در بازار خودرو بود که کانون توجهات را به سوی خود جلب کرد. جلال رشیدی کوچی، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح روز سه‌شنبه (۲۲ آذر)، گفت: وزیر صنعت، معدن و تجارت به وعده‌های خود در خصوص حذف قرعه کشی خودرو و کاهش قیمت آن عمل نکرده و امروز مردم حتی توان خرید ارزان‌ترین خودروی تولید داخل را ندارند، اما ما همچنان در حال بازی با کلمات هستیم.

او در طرح سوال خود از وزیر صنعت، معدن و تجارت پیرامون دلیل افزایش قیمت خودرو توسط خودروسازان علی‌رغم دستور و تاکید صریح رئیس جمهور و مخالفت مجلس بیان کرد: در ابتدا باید بگویم که بحث خودرو اصلا شیرین نبوده بلکه خیلی تلخ و غم‌انگیز است. این‌که هر بار مجلس شورای اسلامی به سوال و استیضاح از وزیر صنعت بر این موضوع روی می‌آورد به دلیل دغدغه‌ای است که مردم دارند. زمانی که آقای فاطمی امین تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت را برعهده گرفت قول داد که قرعه کشی خودرو را حذف کرده و مانع افزایش قیمت خودرو شود.

نماینده مردم مرودشت و ارسنجان در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: امروز سمند ال ایکس ساده که معمولی‌ترین خودرو تولیدی بعد از پراید در ایران به شمار می‌آید، ۲۰ مرداد ۱۴۰۰، ۲۳۲ میلیون تومان بوده و امروز ۳۷۵ میلیون تومان است. این بدان معنا است که وقتی من در دانشگاه صحبت می‌کنم جوان معترضی عنوان می‌کند آقای نماینده مجلس اگر پس از دوران تحصیلم به سرکار بروم و ماهی ۲۰ میلیون تومان هم حقوق دریافت کنم که دریافت نخواهم کرد بعد از ۲ سال کار کردن تازه می‌توانم یک سمند ساده در کشور خریداری کنم.

پس از سوالات رشیدی کوچی، فاطمی امین، وزیر صمت برای پاسخ‌گویی حاضر شد. پس از استماع توضیحات وزیر صنعت، معدن و تجارت، نماینده سوال کننده از توضیحات وزیر قانع نشد و سوال خود را به رای گذاشت. در نهایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز با ۱۱۰ رای موافق، ۱۲۵ رای مخالف و ۱۰ رای ممتنع از ۲۵۲ نماینده حاضر، عدم اقناع خود را از توضیحات وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده و بدین ترتیب وزیر صنعت، معدن و تجارت از مجلس کارت زرد دریافت کرد.

 

محمد
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۶
از آقای میر سلیم بعید بود چنین حرفی بزند
از قدیم گفته اند مرگ خوب است ولی برای همسایه
بهنام
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۶
آقای میرسلیم
هم فرزند شما که یک خائن وطف فروش و جاسوس هست باید اعدام شود و هم خود شما که در صنعت خودرو با تصمیمات غلط علاوه بر تحمیل هزینه های وحشتناک بر مردم و صنعت خودروسازی ، با تولید خودروهای بی کیفیت باعث مرگ هزاران انسان بیگناه شده اید . شما باید اعدام شوید .
علی علاقبندزاده
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۶
ِلطفا برای من ارسال نمایید سپاسگزارم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۵
میر سلیم از پسر خودش یادش رفته؟؟؟
مگر پسرش جاسوس سازمان مجاهدین نیست،،؟
پدی
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۵
حکم ۵روزه رو درمورد پسرخودش اجرا کنه! الان۲سال از همکاری(بخونید جاسوسی)برای منافقین گذشته هنوز زنده ست.
انتشار یافته: ۶
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۵
این میرسلیم یه میخ طویله به خودش بزنه یه جوالدوز به دیگران
bato-adv
bato-adv
پرطرفدارترین عناوین