فینگرفودها نوعی غذای زیبا، مجلسی و بسیار خوشمزه هستند که در طعمها و اشکال گوناگون تهیه میشوند. فینگرفودهای یلدایی با روکش انار یا تزیین هندوانه برای پذیرایی در شب یلدا بسیار مناسب است.
فراروـ فینگر فود یا غذای انگشتی در اصطلاح به غذاهایی گفته میشود که بسیار کوچک و لقمهای هستند و میتوان آنها را بدون استفاده از قاشق، کارد و چنگال تنها با دو انگشت برداشت و به دهان گذاشت. امروز فینگرفودها نوعی سبک غذایی خاص به شمار میروند که به دلیل تنوع در رنگ، طعم و شکل وقتی کنار هم در یک سینی قرار میگیرند، بسیار چشمنواز و اشتها برانگیز هستند. خلاقیت در آشپزی یکی از مهمترین عوامل در تهیه انواع فینگرفود است. فینگرفودها انواع مختلفی دارند: فینگرفودهای گرم، سرد، دریایی و.... فینگرفودها امروز به خاطر راحتی سرو و پذیرایی در بسیاری از مهمانیها، جشن تولد، سمینارها، میزهای بار رستوران، جشنهای مهد کودک و مدرسه و... حضور فعال دارند. در این مطلب میخواهیم دو مدل فینگرفود ساده و بسیار خوشمزه را آموزش بدهیم که دارای تم یلداست و برای پذیرایی در شب چله بسیار مناسب است؛ پس در ادامه مطلب همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه چیز بال انار
پنیر ماسکارپونه (یا هر نوع پنیر خامهای کم نمک): ۲۰۰ گرم
پنیر فتا: ۱۰۰ گرم
گردوی خرد شده: نصف فنجان
نعناع خشک: ۱ قاشق مرباخوری
بیسکوییت ترد یا کراکر نمکی: به مقدار لازم
دانه انار: به مقدار لازم
طرز تهیه چیزبال انار
۱ ـ برای شروع کار ابتدا پنیر ماسکارپونه، پنیر فتا، گردوی خرد شده و پودر نعناع خشک را داخل یک کاسه بریزید و با هم مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند.
۲ ـ حالا دستکش پلاستیکی بپوشید و از مایه آماده شده به اندازه نارنگی بردارید و کف دستتان گرد کنید. حالا توپک آماده را با کیسه فریزر یا کمی سلفون بپوشانید و داخل یک سینی بگذارید. همه توپکها را به این صورت آماده کنید؛ سپس سینی توپکها را به مدت یک ساعت داخل فریزر بگذارید.
۳ ـ بعد از گذشت این مدت زمان توپکها را از فریزر خارج کنید و نایلون یا سلفون دورش را باز کنید. حالا دورتا دور توپکها را با دانه انار بپوشانید. کف ظرف سرو مورد نظرتان بیسکوییت ترد بچینید و چیزبالهای آماده را روی بیسکوییتها بگذارید. میتوانید اطراف ظرف را هم با بیسکوییت ترد تزیین کنید.
مواد لازم برای تهیه راتای لبو
لبو پخته: ۲ عدد
سینه مرغ پخته: نصف یک عدد
سیب زمینی آبپز: ۱ عدد
پنیر خامهای: ۳ قاشق غذاخوری
مغز گردی خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
سس مایونز: ۵ قاشق غذاخوری
نان تست: به میزان لازم
نمک و فلفل: به میزان لازم
پودر ژلاتین: ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه راتای لبو
۱ ـ ابتدا لبوی پخته را رنده کنید و داخل یک کاسه بریزید؛ سپس سینه مرغ پخته و خرد شده را همراه با سیب زمینی آبپز رنده شده به لبو اضافه کنید و هم بزنید. در مرحله بعد پنیر خامهای، مغز گردوی خرد شده، سس مایونز و نمک و فلفل را اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند. حالا پودر ژلاتین را با دو قاشق آب سرد مخلوط کنید و روی بخار کتری بگذارید تا به روش بن ماری حل شود؛ سپس پودر ژلاتین حل شده و شفاف را به مایه راتا اضافه کنید. (اضافه کردن پودر ژلاتین باعث میشود که رنگ و شکل راتای شما برای مدت طولانی ثابت بماند و تغییر نکند.)
۲ ـ قالب و یا کاتر مورد نظر را روی نان تست بگذراید و فشار بدهید تا نان قالب زده شود؛ سپس آن را کنار بگذارید.
۳ ـ حالا قالب یا کاتر موردنظرتان را روی یک سینی که کف آن را با سلفون پوشاندهاید، بگذارید و از مایه آماده شده راتا با قاشق داخل قالب یا کاتر بریزید و خوب فشرده کنید؛ سپس قالب را روی نان تستی که از قبل با همان کاتر قالب زدهاید، بگذارید و آرام کاتر را تکان بدهید تا مواد راتا از قالب خارج شود و روی نان تست قرار بگیرد. حالا راتاهای لبو آماده را داخل ظرف سرو کنار هم بچینید. اگر قالب یا کاتر مخصوص فینگرفود را در منزل ندارید، میتوانید به جای آن از قوطی تن ماهی استفاده کنید، به این صورت که درب قوطی و ته قوطی را با در بازکن ببرید و قوطی شما سر و ته نداشته باشد. همچنین میتوانید مایه لبو را به جای نان تست با قاشق روی بیسکوییتهای معروف به ترد یا کراکر نمکی بریزید.