سخنگوی هیاتمدیره خانه سینما گفت: خانه سینما خواستار توقف قطعی اعدامها و آزادی بیقید وشرط بازداشتشدگان است. آنها اغتشاشگر نیستند و منتقدانی هستند که حاکمیت باید به آنها گوش بدهد. بررسی پروندهها بهصورت عادلانه و به دور از وضعیت احساسی و غیرمعمول این روزها باید انجام شود. ما همچنان از بازداشت اعضای خود نگرانیم و آن را به مصلحت حاکمیت نمیدانیم. بازداشتهای گاه و بیگاه و غیرمعمول برخی همکاران و به خصوص خانم ترانه علیدوستی غیرعادلانه است.
سخنگوی هیاتمدیره خانه سینما با ارایه خلاصه گزارش سه ماهه هیاتمدیره این نهاد در راستای تعیین یک دستورالعمل بلندمدت و برنامه مشخص دوساله از طرف هیاتمدیره سخن گفت و ادامه داد: مهمترین هدف و دیدگاه هیاتمدیره توجه به اهمیت نقش و مسوولیت اجتماعی خانه سینما در جامعه و همچنین افزایش توان مالی و استقلال خانه سینماست.
رسول صدرعاملی در گفتگو با سایت خانه سینما گفت: در موضوع برنامهها نیز اصلاح اساسنامه خانه سینما و آییننامههای اجرایی و قراردادها و مسائل مربوط به بیمه اعضا که مطالبه عمومی اعضای خانه سینما در سالهای اخیر بوده، مورد توجه هیاتمدیره قرار گرفته و در مورد آن اقداماتی شروع شده است، اما حوادث اجتماعی و دردناک اخیر بخش فراوانی از فعالیت هیاتمدیره را تحتالشعاع خود قرار داده است.
صدرعاملی ضمن ارایه توضیحاتی درباره مهمترین فعالیتهای هیاتمدیره خانه سینما در سه ماهه اخیر، به جلسات مختلف رییس هیاتمدیره این نهاد با نهادهای امنیتی، قضایی و فرهنگی اشاره کرد و درباره جلسهای که اخیرا در ستاد حل اختلاف قوه قضاییه داشتهاند، گفت: جلسه امیدوارکنندهای داشتهایم که امیدواریم هر چه زودتر به آزادی همکارانمان و لغو حکم اعدامها منجر شود و همچنین همکاری و پیگیری سازمان سینمایی را نیز در این زمینه نباید نادیده گرفت.
او در عین حال عنوان کرد: در تمامی جلسات رسیدگی به مسائل بازداشتیها و اعدامیها، اعضای هیاتمدیره، همه مردم خصوصا دانشجویان را که این روزها درگیر شدند، عضوی از خانه دانسته که در این سالها، تماشاگران ما بودند و از ما حمایت کردند بنابراین مشکل آنها، مشکل ما هم هست و مسائل را خیلی صنفی نگاه نکردیم و پیگیری جامعتری داشتیم.
سخنگوی هیاتمدیره خانه سینما درباره جدیدترین گزارش کمیته حقوقی و قضایی خانه سینما درباره تعداد بازداشتها و سرنوشت حکمهای اعدام توضیح داد: تا آنجا که ما مطلع هستیم فعلا تعداد بازداشتشدگان از صنوف خانه سینما در التهابات جاری از آغاز تاکنون ۶۲ نفر بوده است که خوشبختانه تا این لحظه به ۱۳ نفر در تمام استانها کاهش یافته است و امیدواریم تا چند روز آینده این تعداد به صفر برسد و درخصوص پیگیری پرونده حسین محمدی (بازیگر) طی هفته گذشته دو جلسه کارشناسی در خانه سینما برگزار شد، جلسه اول با حضور وکیل انتخابی این بازیگر برگزار شد و وضعیت پروندهاش مورد بررسی قرار گرفت. مهمترین نکته وجود وکیل تسخیری و عدم رضایت قاضی پرونده به وکالت وکیل انتخابی بود و در مورد شرایط حصول به این مقصود بحث و تبادل صورت گرفت. جلسه دوم با حضور کارگروههای پیگیری حقوقی خانههای تئاتر و سینما و اعضای انجمن بازیگران خانه سینما انجام شد و نحوه حمایت از حسین محمدی و شیوههای پیگیری موضوع از جهات مختلف (نامهنگاری خانههای تئاتر و سینما به مقامات مختلف و ملاقات و نامهنگاری برخی چهرههای موردوثوق دو خانه تئاتر و سینما با مقامات قضایی و حصول رضایت از خانواده مقتول و...) مورد بحث و تبادلنظر قرار گرفت. مهمترین بحث، تصمیمگیری در مورد حمایت فردی از حسین محمدی یا تمامی بازداشتشدگان بالاخص محکومین به حکم اعدام بود.
وی خاطرنشان کرد: درنهایت مقرر شد که اولویت اول، تلاش برای پذیرش وکالت وکیل انتخابی خانواده باشد که بتوان با اِشراف بیشتر بر جزییات پرونده کارها پیگیری شود، ضمنا با پیشنهاد کارگروه خانه تئاتر و حساسیت موضوع، در اسرع وقت، رضایت خانواده حسین محمدی برای ورود و حمایت خانههای تئاتر و سینما و اهالی فرهنگ و هنر اخذ شد. جلسه دیگری در روز شنبه ۲۶ آذر با حضور نمایندگان کارگروهها با وکیل پرونده و خانواده این بازیگر برگزار شد که نامه رضایت خانواده از ورود اهالی هنر به موضوع مورد بحث با امضای پدر این بازیگر دریافت شد، نکته مثبت این جلسه خبر پذیرش وکیل انتخابی خانواده بود که امیدواری بسیاری ایجاد کرد و درنهایت هرگونه اقدام آتی به تصمیم وکیل انتخابی و پس از مطالعه پرونده توسط ایشان موکول شد.
سخنگوی هیاتمدیره خانه سینما در پاسخ به این پرسش که با وجود تشکیل کمیته حقوقی و قضایی چرا همچنان بازداشت سینماگران ادامه دارد؟ گفت: خانه سینما همچنان مخالفت خود را با ابراز خشونتهای آشکار در جامعه بیان میکند و معتقد است که خشونت در هر شکل هیچگاه به نفع مردم و حاکمیت نیست. ما شدیدا بازداشت همکارانمان را محکوم میکنیم. برخوردهای اخیر و بازداشتهای پیدرپی همکاران ما، اوضاع را بهبود نمیبخشد. حاکمیت باید تحمل خود را بالا ببرد و به نقد و نظر مردم گوش بدهد.
وی تاکید کرد: خانه سینما خواستار توقف قطعی اعدامها و آزادی بیقید وشرط بازداشتشدگان است. آنها اغتشاشگر نیستند و منتقدانی هستند که حاکمیت باید به آنها گوش بدهد. بررسی پروندهها بهصورت عادلانه و به دور از وضعیت احساسی و غیرمعمول این روزها باید انجام شود. ما همچنان از بازداشت اعضای خود نگرانیم و آن را به مصلحت حاکمیت نمیدانیم. بازداشتهای گاه و بیگاه و غیرمعمول برخی همکاران و به خصوص خانم ترانه علیدوستی غیرعادلانه است. هنرمندان براساس نقش و مسوولیت اجتماعی خود وظیفه دارند که در مورد مسائل روز حرف بزنند و بهتر است این نظرات منتقدانه به جای برخورد قضایی شنیده و در مورد آن فکر شود. بسیاری از مسائل و مشکلات امروز در جامعه را هنرمندان بسیار زودتر احساس کرده و در مورد آن اعلام نظر کرده بودند. وی همچنین تاکید کرد: خانه سینما الزاما با همه اظهارنظرهای منتشر شده توسط اعضای خود موافق نیست و اظهارنظرهای شخصی نباید باعث مخدوش شدن حقوق مادی و معنوی دیگر اعضای خانه سینما شود.
رسول صدرعاملی در پاسخ به این سوال که اخیرا ریاست سازمان سینمایی وضعیت بیکاری اهالی سینما را به اوضاع ناآرام اخیر مربوط دانسته، وضعیت سینما را چگونه میبیند؟ پاسخ داد: مشکل بیکاری اعضای خانه سینما از سال قبل شروع شده و ربطی به ناآرامیهای اخیر ندارد و توسط سینماگران در ابتدای امسال گوشزد شده بود. توقف تولید در ابتدای سال و سختگیری در مجوزها باعث شد که سینماگران کار نکنند. مشکل کاهش تماشاگر از سال قبل آغاز شده است و شاید عوامل آن را باید در روشهای مدیریت هم جستوجو کرد.
سخنگوی خانه سینما در پاسخ به این سوال که آیا خانه سینما ممکن است همکاری خود را با برگزاری جشنواره فجر قطع کند، گفت: در حال حاضر جامعه براثر برخوردهای این روزها، در اوضاع مناسبی بهسر نمیبرد و حال و هوای سینما ندارد. به هر حال جشنواره فجر باید با تغییر رویکرد، خودش را برای برگزاری آماده کند، وگرنه سینماگران چندان رغبتی برای مشارکت نخواهند داشت.
صدرعاملی در پاسخ به اینکه چرا مدیرعامل خانه سینما معرفی نمیشود، گفت: بررسی و دقت نظر در مورد انتخاب مدیرعامل خانه سینما در شرایط خاص اجتماعی و سیاسی فعلی، این انتخاب را برای گزینههای مطرح شده، سخت کرده است.
سخنگوی هیاتمدیره خانه سینما در پایان تیتروار به مسائل پیگیری شده توسط هیاتمدیره خانه سینما اشاره کرد که از آن جمله میتوان به ثبت رسمی تغییرات خانه سینما و انتخابات جدید هیاتمدیره، تشکیل کمیته حقوقی و قضایی برای پیگیری امور مربوط به بازداشتشدگان و زندانیان، ضبط و انتشار ویدیوهایی از گفتگو با برخی از اعضای خانه سینما در مورد مسائل اجتماعی و نقش اجتماعی هنرمندان در فضای مجازی و پلتفرمها اشاره کرد.
او همچنین از گفتگوهای مختلف با معاونت سازمان سینمایی، تشکلهای تهیهکنندگی برای تعیین وضعیت روابط با وزارت ارشاد در مورد تولید فیلمهای سینمایی سخن گفت و از بررسی آییننامه پیشنهادی برای دیوان داوری خانه سینما و تکمیل آن برای ارایه به مجمع عمومی، بررسی اساسنامه پیشنهادی کارگروه تدوین و نگارش اساسنامه خانه سینما و ارایه به اصناف برای دریافت نظرات تکمیلی، گفتگو با مدیرعامل و معاونان صندوق اعتباری هنر و انتخاب یک نماینده از سوی خانه سینما برای حل و فصل بهتر و سریعتر مسائل و بررسی در مورد رسیدن به روشهایی برای افزایش توان مالی خانه سینما به عنوان دیگر موارد مورد پیگیری هیاتمدیره خانه سینما سخن گفت.