چری اومودا ۵ که قرار است ما آن را در ایران با نام فونیکس FX صدا کنیم، جزو معدود خودروهای چینی به حساب میآید که امنیت آن در ابعاد جهانی هم تایید شده و باید اشاره کنیم که این شاسی بلند چینی از سوی موسسه معتبر یورو انکپ، ۵ ستاره ایمنی را دریافت کرده است.
شرکت فونیکس را میتوان یکی از زیر شاخههای برند خوش نام چری دانست که عمده توان خود را در ساخت خودروهای برقی و هیبریدی قرار داده است. پیشتر در نمایشگاه تحول صنعت خودرو با نسخه پلاگین هیبرید فونیکس تیگو ۸ پرو و سدان تمام برقی فونیکس آریزو ۵ آشنا شده بودیم و حالا نوبت آن رسیده است تا به سراغ شاسی بلند جوان پسند و تمام بنزینی این برند برویم.
به گزارش گجتنیوز، چری اومودا ۵ که قرار است ما آن را در ایران با نام فونیکس FX صدا کنیم، جزو معدود خودروهای چینی به حساب میآید که امنیت آن در ابعاد جهانی هم تایید شده و باید اشاره کنیم که این شاسی بلند چینی از سوی موسسه معتبر یورو انکپ، ۵ ستاره ایمنی را دریافت کرده است.
فونیکس FX در طراحی خود از امضای لکسوسیها بهره میبرد و احتمالا اگر از نمای عقب به آن نگاه کنید، شما هم آن را با لکسوس NX اشتباه بگیرید! هرچند که مقایسه خودروهای چینی با ژاپنی، بحث مفصلی دارد، اما باید اعتراف کنیم که خطوط شکسته در نمای عقب، سیستم اگزوز دوال (البته با نمای چهار کاناله) و از همه مهمتر، مرز مشکی رنگ روی درب صندوق عقب و اسپویلر سقفی، حسابی چهره فونیکس FX را خوش تراش کردهاند.
زمانی که از نمای کناری به فونیکس FX نگاه میکنیم، با رینگهای ۱۹ اینچی ۵ پره و فلاپهای مشکی رنگی رو به رو میشویم که طرح یکدست و شاید بیروح این قسمت را از بین بردهاند.
خوشبختانه اکنون میدانیم که فونیکس FX در نسخه وارداتی به ایران، از طرح دو رنگ هم بهره میبرد و شما میتوانید از رگههای قرمز در قسمتهایی مثل رینگ، رکاب، اسپویلر سقفی و آینههای جانبی و حتی لیپ سپر، لذت ببرید. این رنگ قرمز در آپشنهای دیگر، با رنگ آبی فیروزهای و طلایی هم قابل سفارش است.
جلو پنجره فونیکس FX هم میزبان طرحی به شکل الماس است و ترکیب چراغهای دوگانه در کنار هدلایتهای بزرگ بر روی سپر، نمای متفاوتی را خلق کردهاند. در پایان این بخش به ابعاد فونیکس FX میرسیم که شامل ۴۴۰۰ میلی متر طول، ۱۸۳۰ میلی متر عرض و ۱۵۸۵ میلی متر ارتفاع است و فاصله محوری هم تقریبا به ۲۶۳۰ میلی متر میرسد.
شاسی بلند فونیکس FX در تست درایو پیست آزادی، پیشرانه توربو شارژ ۱.۶ لیتری خود را به رخ خبرنگاران کشیده بود. این پیشرانه TGDi با ۱۹۴ اسب بخار قدرت و ۲۹۰ نیوتن متر گشتاور، عملکرد قانع کنندهای را به نمایش گذاشته بود؛ اما در مراسم رونمایی فونیکس FX در هتل استقلال تهران باخبر شدیم که احتمالا فونیکس FX قرار است با پیشرانه ۱.۵ لیتری به خیابانهای تهران قدم بگذارد!
پیشرانه توربو شارژ ۱.۵ لیتری فونیکس FX با کد SQRE۴J۱۵C در بهترین روز خود فقط ۱۵۴ اسب بخار را تحویل شما میدهد. البته هر دو پیشرانههای ۱.۵ و ۱.۶ لیتری در فونیکس FX از نسخه مایلد هیبرید هم بهره میبرند که فعلا در مورد واردات آنها به ایران هیچ حرفی به میان نیامده است.
شاید تفاوت ۴۰ اسب بخاری در توان موتور، قابل چشم پوشی باشد، اما خبر بد این است که با انتخاب نسخه ۱.۵ لیتری، فقط میتوانید گیربکس اتوماتیک CVT با ۹ دنده مجازی را داشته باشید. متاسفانه گیربکس اتوماتیک ۶ سرعته دو کلاچه فقط برای مدل ۱.۶ لیتری است.
خودرو Fownix اف ایکس مدل ۲۰۲۳
در ادامه به آپشنها و امکانات فونیکس FX میرسیم که به احتمالا زیاد، بعضی موارد از نسخه وارداتی به ایران حذف خواهند شد:
سیستم تشخیص تصادف از عقب و جلو
سیستم توزیع نیروی ترمز یا همان EBD
کمک فنرهای گازی
ایزوفیکس
ایربگ عابر پیاده
سنسور نور و باران
۶ کیسه هوای ۱۰ نقطهای
سیستم تهویه هوای دوال اتوماتیک با قابلیت تصفیه کنندگی هوا و فیلترهای ضد باکتری
سامانه پایش باد لاستیکها
سیستم کنترل کشش و پایداری
رادار نقطه کور و دوربین ۳۶۰ درجه به همراه سنسور پارک و دوربین دنده عقب
ایمبولایزر
سیستم گرم کن و سردکن برای صندلیهای ردیف جلو
شارژر وایرلس
سیستم نورپردازی داینامیک در کابین
دیفرانسیل لغزش محدود تورسن
فرمان برقی
کروز کنترل
سیستم کنترل حرکت در سربالایی و سرپایینی
هارمونی کابین فونیکس FX کاملا ساکت و آرام است. تمام دکمههای فیزیکی و اضافی از داشبورد حذف شدهاند و فقط نمایشگر دوال اسکرین ۱۲.۳ اینچی خودنمایی میکند. کنسول وسطی هم علاوه بر اهرم دنده الکتریکی با نمای کریستالی، میزبان دکمه پارک برقی، اتوهلد، شیفتر تغییر حالت رانندگی، دو جالیوانی و پد شارژر وایرلس است.
همچنین سیستم نورپردازی کابین هم با ۶۴ رنگ مختلف و حالتهای نورپردازی پویا، حس و حال کابین را تغییر میدهد. البته باز هم باید گفت که متاسفانه فونیکس FX در نسخه وارداتی به ایران، فاقد شیفتر چرخان و اهرم دنده کریستالی است.
فعلا هیچ صحبتی در مورد قیمت فونیکس FX انجام نشده است، اما میدانیم که قیمت جهانی این خودرو در بازه ۱۳.۸ تا ۱۸.۸ هزار دلار قرار دارد. با توجه به حذف برخی آپشنها از نسخه وارداتی و همچنین احتمال تعویض پیشرانه با مدل ۱.۵ لیتری، احتمال میدهیم که قیمت فونیکس FX در ایران، در بازه ۱.۲ تا ۱.۵ میلیارد تومان باشد.