اسلامی گفت: این معامله بین ایران و ۱+۵ امضا شد و کشور ما به تمام تعهدات خود عمل کرد و خود را با توافقنامه انطباق داد، اما آنها پیس از چند ماه از برجام خارج شدند و علاوهبر عدم عمل به تعهدات خود اجازه ندادند که هیچ کشوری با ایران همکاری کند و مجدداً تحریمها را تشدید کرده اجازه ندادند فعالیتهای صلحآمیز انجام شود و حتی روی غذا و دارو نیز فشار وارد کردند.
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به اتهامزنی آمریکا به فناوری هستهای ایران گفت: آنها برنامه هستهای کشورمان را غیرمسالمتآمیز جلوه دادند و گفتند که بهدنبال ساختن بمب اتمی هستند و به همین بهانه تحریمهای ظالمانه و غیرقانونی طی ۲۰ سال اعمال کردند.
به گزارش تسنیم، محمد اسلامی شامگاه پنجشنبه در مراسم نهمین سالگرد ارتحال استاد علیاکبر پرورش اظهار داشت: یکی از نیازهای گرامیداشت یاد و خاطره استاد پرورش آن است که ما راه و روش این مرد بزرگ را با ایجاد یک کانون پرورش فکری و فرهنگی زنده کنیم و با صرف وقت برای نوجوانان، از پایه کار فرهنگی انجام دهیم، اما این کار مغفول بوده است.
وی با اشاره به مهمترین ویژگیهای استاد پرورش عنوان کرد: پیام اصلی ایشان توجه به باور و شخصیتی بود که نه در کلام و گفتار بلکه با رفتار و نگاه مشخص میشد؛ وقتی تطبیق ایمانی که بیان میشود با عملی که دیده میشود تأثیر بیشتری نسبت به بیان تنها دارد و شخصیت استاد پرورش نماد آن بود.
معاون رئیسجمهور افزود: افراد بسیاری قرآن و نهجالبلاغه بلد هستند، اما در راه مستقیم قرار نگرفتند و اثربخش نبودند.
وی با اشاره به بیان ویژگیهای استاد پرورش در پیام مقام معظم رهبری تصریح کرد: واژه محترمی که حضرت آقا در پیام خود برای استاد پرورش بهکار بردند بهمعنای سادهزیستی و با عزت زندگی کردن ایشان بود.
اسلامی در ارتباط با شیوه تربیت استاد پرورش در مدرسه بیان کرد: در دبیرستان احمدیه که ایشان هم ناظم و هم دبیر آن بود، برایش فرقی نداشت که چه درسی میدهد و توجه به تربیت شخصیت و باور به دانشآموزان مهمترین نکته از دید ایشان بود.
وی افزود: استاد پرورش از هر فرصتی برای این کار استفاده میکرد و حتی در زنگ ورزش پیام خود را در حین بازی و ورزش منتقل میکرد و لحظهای از رسالت خود دست برنمیداشت.
رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: هیچگاه نمیشد فهمید که وقت استراحت ایشان چهزمانی است و همیشه با توجه خاص، به امور میپرداخت و همچون یک باغبان متناسب با هرکس وقت میگذاشت.
وی تأکید کرد: ما بهجای تکرار مسائل که فقط رقابت مسموم و تکبعدی ایجاد میکند باید رشد همهجانبه داشته باشیم بهطوری که دانشآموزان خودباور، خداباور و عامل به مکتب اهلبیت (ع) باشند و این چیزی بود که در مدرسه احمدیه به آن توجه میشد.
اسلامی با تأکید بر الگوسازی شخصیت استاد پرورش برای دانشآموزان عنوان کرد: بیان و روح لطیف ایشان، ثبات قدم و مهمتر از همه عشق ایشان به ائمه اطهار و توجه به امام زمان (عج) شخصیت ایشان را ساخته بود و ما باید روش و منش این استاد را به نسل جوان و نوجوان خود منتقل کنیم.
معاون رئیس جمهور با اشاره به تأثیر تربیت نسل جوان در ناآرامیهای اخیر بیان کرد: در اتفاقات اخیر انگشت اتهام بهسوی همه روانه شد درحالی که ما پرورش نسل جوان خود را در خانه و مدرسه فراموش کردیم و به جریانی سپردیم که برای نابودی اسلام و انقلاب تلاش میکند.
وی اضافه کرد: فعال کردن همه ظرفیتها و فریبهایی که این جریان در این مدت انجام دادند در تمام طول تاریخ انقلاب اسلامی با این شدت و چنین انسجامی هرگز انجام نشده بود و با ورود همهگونه بهصورت سیاسی، رسانهای، عملیات روانی، صحنهسازی و روایتگری ویژه نظام استکباری توانستند در ذهن بخشی از جامعه تأثیرگذار باشند.
اسلامی تأکید کرد: بخشی زیاد از شرایطی که در آن قرار گرفتیم به غفلت از آموزش نسل جوان برمیگردد و این چیزی نیست که بتوان نسبت به آن کوتاهی کرد و انتظار رسیدگی از سوی دولت را داشت.
وی با تصریح به اینکه تربیت و آموزش نسل جوان به ظرفیتهای مردمی بستگی دارد، گفت: قبل از انقلاب این کار بسیار سخت بود و پس از آن علیرغم اینکه فضا فراهم بوده و کار کردن راحتتر از گذشته است، اما غفلت شده و دیگر نباید فرصتها را از دست داد و کوتاهی کرد.
رئیس سازمان انرژی اتمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور اظهار داشت: پیش از انقلاب روزانه بیش از ۶.۵ میلیون بشکه نفت صادر میشد و این درحالی بود که جمعیت کشور کمتر از ۳۰ میلیون نفر بود؛ درآمد این صادرات به صندوق آمریکاییها میرفت و آنها بنا به تصمیم خود در امور مختلف هزینه میکردند.
وی افزود: امروزه هم در دنیا و در منطقه ما به همین صورت است و درآمد حاصل از فروش نفت در برخی کشورها به صندوقی میرود و مطابق برنامه و توافق آمریکا هزینه میشود بهطوری که مخالف منافع ملی آمریکا نباشد.
اسلامی عنوان کرد: یکی از نکاتی که امروزه مطرح است و آمریکاییها در سخنان و اسناد خود بر آن تأکید دارند این است که اقدامات ایران، تفکر جمهوری اسلامی، قانون اساسی و ساختار حکومت ایران مغایر با منافع ملی آمریکاست.
وی ادامه داد: آنها بزرگی ایران و قانون اساسی جمهوری اسلامی را مشکل خود میدانند چراکه قانون اساسی ما راه نفوذ، سلطه و پذیرش آن را بسته است و بزرگی و یکپارچگی کشور نیز بهدلیل موقعیت جغرافیایی، چهارراه اقتصادی، ذخایر طبیعی و نیروی انسانی بااستعدادی که دارد برای استکبار جهانی ایجاد مشکل کرده است.
رئیس سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: آنها میخواهند این مؤلفهها در اختیار استکبار جهانی باشد و، چون نمیتوانند شعار "ایران را پس میگیریم" سر میدهند که در اتفاقات اخیر نیز بیان میشد، اما این بهمعنای دوباره سوار شدن استکبار بر ظرفیتها و کشوری است که ملت خونها برای استقلال آن فدا کرده است؛ آنها در همین راستا بهصراحت جنگ اقتصادی را عنوان کردند و از تمام ابزار خود استفاده و برای جدایی مردم از انقلاب تلاش کردند.
وی با اشاره به عملکرد آمریکا در امور هستهای ایران بیان کرد: آنها برنامه هستهای ایران را غیرمسالمتآمیز جلوه دادند و گفتند که "ایران بهدنبال ساختن بمب اتمی است" و به همین بهانه تحریمهای ظالمانه و غیرقانونی طی ۲۰ سال اعمال کردند.
اسلامی ادامه داد: در این مدت آژانس بررسی و نمونهبرداری کرد و دید که سایت هستهای اعلامنشدهای وجود ندارد و مطالب بیانشده چیزی جز اتهام نبود و با هر شرط و بستی سند برجام به امضا رسید که طی آن ایران پذیرفت بهازای رفع تحریمها فعالیت هستهای خود را محدود کند و اعتمادسازی انجام دهد.
وی افزود: این معامله بین ایران و ۱+۵ امضا شد و کشور ما به تمام تعهدات خود عمل کرد و خود را با توافقنامه انطباق داد، اما آنها پیس از چند ماه از برجام خارج شدند و علاوهبر عدم عمل به تعهدات خود اجازه ندادند که هیچ کشوری با ایران همکاری کند و مجدداً تحریمها را تشدید کرده اجازه ندادند فعالیتهای صلحآمیز انجام شود و حتی روی غذا و دارو نیز فشار وارد کردند.
معاون رئیس جمهور اضافه کرد: اکنون آنها تصمیم گرفتند که به برجام برگردند و مذاکراتی که در حال انجام است در همین راستا میباشد، اما ادعا میکنند که موارد پادمانی از برجام جداست درحالی که این دو یک بحث هستند.
وی با بیان اینکه فشارهایی که وارد میکنند برای رسیدن به اهداف پلیدی است که دارند، گفت: در مقابل محققان در تلاش هستند که وابستگی به اقلام وارداتی را کاهش دهند و قدرت کشور را در صادرات سایر کالاهایی که میتوانند بازار خوبی داشته باشند افزایش دهند.
اسلامی با اشاره به افزایش فعالیتهای هستهای مؤثر در زندگی مردم خاطرنشان کرد: در حوزه انرژی اتمی اموری که میتواند تأثیراتی در زندگی مردم داشته باشد مثل رادیوداروها، برق و انرژی، بهبود کیفیت محصولات کشاورزی و امور مربوط به صنایع از یک سال پیش با سرعت بیشتری دنبال میشود و در حال گسترش است تا بهرهبرداری از ظرفیت هستهای در خدمت جامعه افزایش یابد.