آمریکا به همراه چند دولت دیگر بعد از پذیرش این ادعا که پیروزی مجدد نیکولاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا در انتخابات سال ۲۰۱۸ با تقلب صورت گرفته، گوایدو را به عنوان رئیس جمهور موقت خودخوانده ونزوئلا مورد حمایت قرار دادند.
مجلس ملی ونزوئلا متعلق به مخالفان دولت این کشور اعلام کرد، سه تن از مخالفان ساکن تبعید را به عنوان رهبران خود منصوب کرده و این رهبران جدید مامور به تشکیل کمیسیونی برای کنترل داراییهای خارجی ونزوئلا هستند.
به گزارش ایسنا به نقل از رویترز؛ هفته گذشته، مجلس ملی متعلق به مخالفان خارج نشین دولت ونزوئلا به برکناری خوان گوایدو، چهره عمومی این مخالفان از سال ۲۰۱۹ تا کنون، از سمت ریاست موقت خود رای داد.
آمریکا به همراه چند دولت دیگر بعد از پذیرش این ادعا که پیروزی مجدد نیکولاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا در انتخابات سال ۲۰۱۸ با تقلب صورت گرفته، گوایدو را به عنوان رئیس جمهور موقت خودخوانده ونزوئلا مورد حمایت قرار دادند.
چند قانونگذار این مجلس مخالفان دولت ونزوئلا که حامی طرح لغو دولت موقت تحت رهبری گوایدو بودند، اعلام کردند کنترل این مخالفان بر داراییهای خارجی ونزوئلا به رغم هشدارهای گوایدو و عدهای دیگر به خطر نیفتاده و انحلال این نهاد برای وحدت مخالفان پیش از انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا که برای سال ۲۰۲۴ برنامه ریزی شده، ضروری است.
در رهبری سه نفره جدید مخالفان دولت ونزوئلا دینورا فیگوئرا به عنوان رئیس مجلس وابسته به مخالفان و ماریانلا فرناندز و آئوریستلا واسکوئز، به عنوان معاونهای وی که هر یک به ترتیب متعلق به احزاب مخالف "اول عدالت"، "یک دوران جدید" و "اقدام دموکراتیک" هستند قرار دارند.
هر سه نفر از زمان آغاز به کار دولت موقت گوایدو به دلیل ادعای مخالفان ونزوئلا در خصوص آزار و اذیتهای دولت این کشور در خارج زندگی کرده اند.
فیگوئرا که یک پزشک ۶۱ ساله است در جلسه مجازی مجلس ملی گفت: "من متقاعد شدهام که این مجلس، همراه با همه احزاب سیاسی... پرچمهای وحدت را به اهتزاز در خواهند آورد. "
رهبری جدید مخالفان خارجنشین ونزوئلا، یک کمیسیون پنج نفره را برای مدیریت داراییهای خارجی این کشور مانند شرکت سیتگو، یکی از شرکتهای تابعه شرکت نفت دولتی PDVSA تعیین خواهد کرد.
این اپوزیسیون ونزوئلا به دلیل برخورداری از حمایت خارجی توانسته داراییهای ونزوئلا در سایر کشورها مانند یک میلیارد دلار طلای ذخیره شده در بانک انگلستان را کنترل کند.
این مخالفان امیدوارند واشنگتن این ماه با تمدید یک مجوز از شرکت سیتگو در برابر توقیف احتمالی به نفع طلبکاران محافظت کند.
ونزوئلا بیش از ۶۰ میلیارد دلار به طلبکاران بدهکار است.
دولت آمریکا هنوز به صورت علنی موضع خود را در مورد حفاظت از داراییهای ونزوئلا اعلام نکرده است، اما پس از برکناری گوایدو گفت که به حمایت از مجلس مخالفان که در ابتدا در سال ۲۰۱۵ انتخاب شد ادامه خواهد داد. سفارت سابق متعلق به دولت موقت مخالفان ونزوئلا در واشنگتن به گفته منابع فعالیتش را تا زمان انتصاب مقامات جدید متوقف کرده است.
قانونگذاران پارلمان مشروع ونزوئلا در داخل این کشور نیز روز پنجشنبه خورخه رودریگز را برای یک سال دیگر به عنوان رئیس این پارلمان انتخاب کردند.