در بحرین نیز مقرر شده که بزرگترین پالایشگاه گاز طبیعی جهان را احداث کنند تا ضمن رقابت با قطر، بتوانند بخش قابل توجهی از بازار گاز جهان را در اختیار بگیرند. تولید این پالایشگاه 400 میلیون فوت مکعب در روز خواهد بود که در نوع خود رکورد بی نظیری بشمار می رود.
روزنامه های عربی منطقه از امضای قراردادهای نفتی کشورهای عربی برای تولید نفت و گاز در سال های منتهی به 2010 و 2015 خبر دادند.
به گزارش «تابناک»، روزنامه های عربی منطقه با بررسی وضعیت توسعه بهره برداری انرژی از منابع زیرزمینی در منطقه خاورمیانه و به ویژه حوزه خلیج فارس نوشتند: «عربستان سعودی با امضای یک قرارداد با شرکت آمریکایی - عربستانی «آرامکو» در حال سرمایه گذاری 20.3 میلیارد دلاری در بخش نفت است. احداث پالایشگاه های نفت و بنزین و تولید محصولات پتروشیمی پرمصرف و گازصنعتی بخشی از این قرارداد است.»
این قرارداد موجب خواهد شد که برداشت از مخازن نفت و گاز در عربستان با شتاب دو برابری همراه شود.
در ادامه این گزارش آمده است: در امارات شرکت «GS» کره جنوبی، موفق به امضای قرارداد احداث خط لوله 910 کیلومتری در این کشور شده است هرچند، تا کنون مسیر این خط لوله مشخص نشده و در اطلاعات طبقه بندی امارات عنوان شده است.
در کویت نیز، شرکت ملی نفت این کشور، در حال توسعه بندر «الاحمدی» و «العبدالله» بر اساس استانداردهای «یورو 4» است تا صادرات گوگرد و محصولات پتروشیمی را سریع تر صادر کند.
بر پایه این گزارش، در بحرین نیز مقرر شده که بزرگترین پالایشگاه گاز طبیعی جهان را احداث کنند تا ضمن رقابت با قطر، بتوانند بخش قابل توجهی از بازار گاز جهان را در اختیار بگیرند. تولید این پالایشگاه 400 میلیون فوت مکعب در روز خواهد بود که در نوع خود رکورد بی نظیری بشمار می رود.
در گزارش های منتشره، حداقل ارزش این قراردادها حدود 100 میلیارد دلار برآورد شده است.
گفتنی است هرچند بسیاری از این حوزه های انرژی با ایران مشترک نیست اما توسعه سرمایه گذاری کشورهای عربی در بخش نفت و گاز زنگ خطری برای ایران خواهد بود، زیرا توسعه شتابان بخش انرژی کشورهای منطقه احتمال به خطر افتادن موقعیت ایران در بازار جهانی انرژی را در پی خواهد داشت.