bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۶۰۱۰۰

تشابه يادمان آرامگاه قيصر امين‌پور با نماد بعثي‌ها!

تاریخ انتشار: ۱۵:۲۷ - ۱۲ آبان ۱۳۸۹


يك پژوهشگر دفاع مقدس از تشابه يادمان آرامگاه قيصر امين‌پور با نماد بعثي‌هاي فدايي قادسيه‌ي صدام خبر داد و آن را سؤال‌برانگيز خواند.

نادر دريابان چند روز پس از رونمايي از مقبره‌ي قيصر امين‌پور كه هم‌زمان با سومين سالگرد درگذشت اين شاعر و استاد دانشگاه در گتوند برگزار شد، گفت: «در بغداد، يادماني با نام «آرامگاه سرباز گمنام» (اشبال القادسيه الصدام) وجود دارد كه با تأييد و دستور ويژه‌ي صدام براي فداييان بعثي او در نبرد با ايران كه وي قادسيه مي‌ناميد، ساخته شده است. اكنون در بغداد تنها همين نماد يادگار تجاوزطلبي ديكتاتور بغداد به ايران اسلامي برجاي مانده است».

او در ادامه افزود: «با كمال تعجب سال‌ها پس از پايان جنگ شاهد نصب يادماني شبيه اين نماد بر مزار يكي از مفاخر معاصر ايران اسلامي هستيم كه براي دفاع مقدس و ادبيات ديني و اعتقادي مردم ايران شعرها سروده بود و از ياران معنوي جبهه‌ها به شمار مي‌رفت. اين يادمان شباهت زيادي به يادمان بعثي‌ها در بغداد دارد و اين تشابه در طراحي بسيار سؤال‌برانگيز است، بويژه اين‌كه بر سر مزار فردي قرار دارد كه خاك جبهه بر سر و رويش نشسته و با سنگرهاي عاشقي دمي گرم داشته است».

وي اضافه كرد: «بدون هيچ‌گونه پيش‌داوري، از طراحان و بانيان اين مزار مي‌خواهيم در خصوص اين طرح توضيح داده و به خوبي افكار عمومي را در اين زمينه روشن و آگاه سازند».

دريابان همچنين از آن‌چه نگاه دم دستي به طرح‌هاي يادماني در كشور از جمله دفاع مقدس، خواند، انتقاد كرد و گفت: «مشورت و دقت نظر با كارشناسان در اين زمينه‌ها هيچ‌گاه صورت نمي‌گيرد».

اين پژوهشگر دفاع مقدس در ادامه عنوان كرد: «صدام به تمامي مقامات عراقي دستور داده بود مراسم ويژه‌ي اداي احترام به سرباز گمنام در عراق بايد در اين مكان صورت بگيرد و خارجي‌هاي ميهمان عراق نيز بايد در هر سفر رسمي با اهداي دسته گل، به آن نماد احترام بگذارند. صدام همچنين دستور داده بود به خارجي‌ها و مقامات آن‌ها يادآور شوند اين نماد در درجه‌ي اول به ياد اسرايي ساخته شده است كه به دست ايراني‌ها كشته شده و قطعه قطعه شده‌اند. او به شدت بر اين موضوع تأكيد داشت و همواره فيلم‌هاي اداي احترام به اين يادمان از شبكه‌ي رسمي تلويزيون عراق به صورت مفصل پخش مي‌شد. دفتر يادبودي نيز در آن قرار گرفت تا مقامات خارجي به ياد دروغ‌پردازي‌هاي فرزند ناخلف عوجه، آن را امضا كنند و اين در حالي بود كه صدام توسط يك افسر ويژه‌ي گارد رياست‌جمهوري خود به نام عبدالرشيد عبدالباطن نزديك به شش‌هزار اسير ايراني را در جبهه‌ها و اردوگاه‌هاي اسارت مرگ‌بار عراق قتل عام كرده و به شهادت رسانده بود».

او يادآور شد: «براي اين يادمان كارت پستال و تمبر و پوستر چاپ شد و عكس آن بر روي اسكناس دينار عراق همراه با عكس صدام معدوم منتشر شد تا ثابت شود بعد از مجسمه صدام در قلب بغداد كه با دست به حمله به ايران اشاره دارد، اين نماد مهم‌ترين يادمان بعثي‌ها در جنگ عليه جمهوري اسلامي ايران به شمار مي‌رود».

حسين خسروجردي طراحي مقبره‌ي قيصر امين‌پور را برعهده داشته است.

bato-adv
bato-adv
bato-adv