تاجیک راجع به افزایش مزد ۲۰ درصدی در بودجه برای کارمندان گفت: عدد افزایش مزد در بودجه بهنظر منطقی نیست، دستمزد باید بر اساس دو آیتم تورم و هزینه سبد معیشت تعیین شود، با نگاهی جزئی به قیمتهای سبد معیشت مشاهده میشود که هزینه سبد معیشت حداقل ۳ برابر سال گذشته است، بنابراین افزایش مزد ۲۰ درصدی غیرمنطقی است.
نماینده کارگران در شورایعالی کار با ابراز "هنوز خبری از برگزاری جلسه شورایعالی کار نیست" گفت: "تورم" و هزینه "سبد معیشت" دو عاملی است که هنگام تعیین مزد باید به آن توجه شود.
به گزارش تسنیم، محمدرضا تاجیک نماینده کارگران در شورایعالی کار با اشاره به اینکه بدون عدد و رقم سبد معیشت مذاکرات مزدی وارد ریل قانونی نمیشود، گفت: جلسات کمیته دستمزد هرساله زودتر برگزار میشد و امسال نسبت به سالهای قبل تأخیر زیادی داشته است. حدود تابستان بود که وزارت کار، نامۀ معرفی نمایندگان شرکای اجتماعی را برای برگزاری کمیته دستمزد ارسال کرد و ما نمایندگان خود را معرفی کردیم، ولی از همان زمان خبری از جلسۀ پیرامون مزد نیست.
وی از اظهارنظرهای جستهگریخته بابت تورمزا بودن افزایش دستمزد کارگران شاغل و بازنشسته انتقاد کرد و افزود: محاسبۀ سبد معیشت، صددرصد یک ضرورت است، شرکای اجتماعی اصرار بر تعیین سبد معیشت دارند چرا که دستمزد باید بر اساس سبد معیشت تعیین شود، اما برداشتها این است که شاید دولت و کارفرمایان بر دستمزد منطقهای و صنایع توجه داشته باشند، قانون در ماده ۴۱ و تبصره ۲ به این نکته اشاره کرده است که دستمزد باید مطابق تورم و سبد معیشت تعیین شود، بنابراین تعیین مزد مطابق قانون، براساس نرخ سبد معیشت خانوار میباشد.
تاجیک ابراز کرد: امسال با توجه به آزادسازی ارز و بالا رفتن نرخ ارز در بازار آزاد غیررسمی و همچنین گران شدن ارز نیمایی، تورمی افسارگسیخته به هزینۀ زندگی کارگران تحمیل شده است؛ توقع این بود که دولت به کمک آحاد جمعیت کشور که همان کارگران هستند، بیاید و با ارائۀ حداقل دو بستۀ پیشنهادی به حل نسبی بحران معیشت کمک کند.
تاجیک با بیان اینکه "حداقل خواستۀ ما این است که دولت با توجه به افزایش قیمتها، مسئله معیشت کارگران را در نظر بگیرد" گفت: امیدواریم هرچه سریعتر جلسات کارشناسی هزینههای زندگی برگزار شود، دستمزد سال آینده کارگران باید مطابق قانون باشد و انتظار این است که دولتمردان با این دیدگاه به جلسه بیایند.
نماینده کارگران در شورایعالی کار با تأکید بر اینکه این خوب نیست که مسئولان در رسانهها اظهار نظر کنند و تورم را بر گردن دستمزد بیندازند، اضافه کرد: بهاعتقاد کارشناسان اقتصادی اگر دولتمردان منابع و مصارف کشور را درست تنظیم و صورتبندی کنند و مصارف را در جاهایی که میتوانند، کنترل کنند تورم کنترل میشود، تورم حاکم در جامعه ناشی از دستمزد کارگران نیست.
وی راجع به افزایش مزد ۲۰ درصدی در بودجه برای کارمندان گفت: عدد افزایش مزد در بودجه بهنظر منطقی نیست، دستمزد باید بر اساس دو آیتم تورم و هزینه سبد معیشت تعیین شود، با نگاهی جزئی به قیمتهای سبد معیشت مشاهده میشود که هزینه سبد معیشت حداقل ۳ برابر سال گذشته است، بنابراین افزایش مزد ۲۰ درصدی غیرمنطقی است.
تاجیک با تصریح به اینکه قطعاً تورم لمسشده توسط جامعۀ کارگری و خانوارهای کارگری بالاتر از تورم اعلامی مرکز آمار ایران است، گفت: در یک نگاه تاکتیکی، باید اقلام تأثیرگذار بر سبد معیشت خانوارهای کارگری و تورم این اقلام را محاسبه و بررسی کنیم؛ نه اینکه به تورم رسمی مرکز آمار تکیه کنیم؛ چراکه خیلی از اقلام در سبد تورمی مرکز آمار وجود دارد که اتفاقاً وزن بالایی هم دارد، اما در سبد معیشت خانوارهای کارگری تأثیر و وزن چندانی ندارد؛ به همین دلیل است که محاسبات سبد معیشت خانوارها و تعیین تورم حادث بر سبد، اهمیت بسیار دارد.
این نماینده کارگران اظهار داشت: در مدت یکی دو ماه گذشته اقلام خوراکی و غیرخوراکی مورد نیاز خانوار کارگری بسیار گران شده است، انتظارمان این است که در جلسات کارشناسی مزد به این مسائل توجه شود.