bato-adv
bato-adv

خانه بخریم یا دست نگه داریم؟

خانه بخریم یا دست نگه داریم؟

گزارش‌های میدانی نشان می‌دهد بلافاصله پس از افزیش قیمت دلار، معاملات ملکی بسیاری فسخ شد و فروشندگان زیادی از فروش ملک خود منصرف شدند. در برخی از گزارش‌های دیوار حتی ذکر شده بود که قیمت‌های اعلامی تنها سه تا پنج روز اعتبار دارد و پس از آن مشتریان باید استعلام قیمت جدید بگیرند.

تاریخ انتشار: ۱۱:۱۸ - ۲۸ دی ۱۴۰۱

افزایش قیمت دلار تاثیر فوری بر بازار مسکن داشت. جهش قیمت دلار و رسیدن آن به ۴۰ هزار تومان، سبب شد که قیمت هر متر مربع مسکن در بازار متری چند میلیون تومان افزایش پیدا کند. اما آیا تاثیر افزایش قیمت دلار در بازار مسکن تخلیه شده و یا بازار مسکن هنوز جای رشد دارد؟

به گزارش تجارت نیوز، گزارش‌های بانک مرکزی و مرکز آمار می‌گوید که هر متر مربع واحد مسکونی در تهران حدود ۴۷ میلیون تومان است. ارزانترین خانه‌ها در منطقه ۱۸ تهران است که متری ۲۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان معامله می‌شود و گرانترین خانه‌ها با متری ۱۰۷ میلیون تومان مربوط به منطقه یک است.

اما این اعداد مربوط به گزارش‌های رسمی است. در بازار غیررسمی قیمت مسکن بیش از این اعداد است و در دو بار جهش قیمت دلار در دو ماه گذشته، قیمت مسکن هم افزایش قابل توجه داشت.

گزارش‌های میدانی نشان می‌دهد بلافاصله پس از افزیش قیمت دلار، معاملات ملکی بسیاری فسخ شد و فروشندگان زیادی از فروش ملک خود منصرف شدند. در برخی از گزارش‌های دیوار حتی ذکر شده بود که قیمت‌های اعلامی تنها سه تا پنج روز اعتبار دارد و پس از آن مشتریان باید استعلام قیمت جدید بگیرند.

پیش بینی قیمت مسکن تا پایان سال

این موارد، تاثیر فوری قیمت دلار بر بازار مسکن بود و انتظار می‌رفت که اثر افزایش قیمت دلار در بازار مسکن، تخلیه شده باشد، اما حالا فرشید پورحاجت، دبیر کانون سراسری انبوه سازان به خبرآنلاین گفته «به اعتقاد من، تکانه‌های دو ماه گذشته دلار، هنوز اثر خود را در حوزه مسکن نشان نداده و در ماه‌های آینده نشان خواهد داد.»

این اولین سیگنالی است که به گفته پورحاجت به بازار مسکن می‌رسد. سیگنالی که نشان می‌دهد رشد قیمت مسکن متوقف نشده و ادامه دارد.

دومین عاملی که دبیر انجمن انبوه‌سازان اعلام کرده این است که نهاد‌های تولید افزایش قیمت داشته است. نمونه بارز آن افزایش قیمت سیمان در بازار است. دیگر نهاده‌های تولید هم از قافله افزایش قیمت‌ها عقب نمانده است. این فعال حوزه مسکن می‌گوید ما با افزایش نهاده‌های تولید در ماه‌های آینده مواجه خواهیم بود.

نمی‌شود که دلار در کشور به ۴۰ هزار تومان برسد و انتظار داشته باشیم که تولیدکنندگان نهاده‌های ساختمانی کماکان با دلار ۲۶ هزار تومانی یا دلار ۳۰ هزار تومانی محصولات خود را عرضه کنند. به اعتقاد من نهاده‌های ساخت مسکن در چند ماه آینده دچار افزایش قیمت می‌شود و به تبع آن، هزینه‌های ساخت افزایش پیدا می‌کند.

مسکن بخریم یا نه؟

برای همین است که بسیاری از کارشناسان معتقدند که اکنون زمان مناسبی برای ورود به بازار مسکن است. حداقل در چند هفته گذشته و پس از رسیدن دلار به قیمت ۴۰ هزار تومان، بازار مسکن یک دوره افزایش قیمت دیگر را تجربه کرد و پس از آن قیمت‌ها فعلا ثابت مانده است.

به همین دلیل است که توصیه کارشناسان خرید مسکن است. البته کارشناسان معتقدند که خریداران مصرفی هر زمان که می‌توانند باید خرید مصرفی خود را انجام دهند.

اما سرمایه‌گذاران فعلا مردد هستند و نمی‌دانند که کدام بازار رشد بهتری دارد و سرمایه‌گذاری در کدام بازار سود بیشتری می‌دهد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که در آغاز دوره چهار ساله دولت سیزدهم، یعنی مردادماه ۱۴۰۰ متوسط قیمت هر متر مربع واحد مسکونی حدود ۳۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان بوده است. در آذرماه ۱۴۰۱، اما این قیمت به ۴۸ میلیون و ۷۰ هزار تومان رسیده است؛ بنابراین در این مدت متوسط قیمت مسکن بیش از ۵۵ درصد رشد داشته است.

از موثرترین محرک‌های تاثیرگذار بر قیمت مسکن را می‌توان تورم دانست. این شاخص با تاثیر بر تمام کالا‌ها و خدمات، باعث نوسان قیمتی در بازار‌ها می‌شود؛ در این میان بازار مسکن نه تنها از این اثر مستثنی نیست بلکه تاثیر بلندمدت‌تری نیز می‌گیرد و عموما به چسبندگی قیمت مبتلا می‌شود.

برچسب ها: بازار مسکن
bato-adv
bato-adv
bato-adv