bato-adv
bato-adv

راه‌های آسان برای کاهش طعم تلخ غذا

راه‌های آسان برای کاهش طعم تلخ غذا

تلخی یکی از طعم‌های ضروری در پالت طعم ما است و بسیاری از غذا‌های تلخ به ویژه سالم هستند. با این حال، ممکن است غذایی داشته باشید که تصادفاً تلخی زیادی به آن اضافه کرده‌اید. نگران نباشید! ترفند‌ها و استراتژی‌های زیادی برای پوشاندن یا مقابله با طعم‌های تلخ وجود دارد و به شما کمک می‌کند از هر وعده غذایی که در پیش دارید لذت ببرید.

بسیاری از مواد غذایی تلخ مزه، سالم‌ترین انواع غذا‌ها هستند. بهتر است قبل از کنار گذاشتن این موارد، با آن‌ها مسالمت آمیز رفتار کنید و به راحتی آن‌ها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. همچنین می‌توانید با راه حل‌های زیر تلخی غذا را کنترل کنید.
تلخی را با مقداری چربی متعادل کنید

چربی به طور طبیعی مزه‌های تلخ را می‌پوشاند و آن‌ها را خوش طعم‌تر می‌کند. به همین دلیل است که افزودن مقداری شیر یا خامه به قهوه طعم آن را بهتر می‌کند. سعی کنید از سس خامه ای، شیر، پنیر چرب، روغن زیتون یا مواد چرب مشابه استفاده کنید تا طعم تلخ را پوشش دهید.

این یک ترفند عالی برای ترغیب کودکان به خوردن بیشتر سبزیجات تلخ مانند بروکلی، کلم بروکسل یا کلم است. مقداری پنیر یا سس پنیر به سبزیجاتشان اضافه کنید و آن‌ها متوجه تلخی آن نخواهند شد.

طعم را با شیرینی بپوشانید

چه کسی شیرینی در غذای خود را دوست ندارد؟ دوباره به قهوه فکر کنید؛ دلیلی وجود دارد که ما دوست داریم کمی آن را شیرین کنیم. شیرینی به طور طبیعی مزه‌های تلخ را می‌پوشاند. مقداری شکر یا مقداری عسل را در غذا‌ها و نوشیدنی‌های تلخ بریزید تا طعم آن کمی عوض شود.

ترکیب طعم‌های تلخ با شکر یا شکلات نیز طعم دسر بی نظیری را ایجاد می‌کند.
در مصرف شکر زیاده روی نکنید! انجمن قلب آمریکا توصیه می‌کند برای سلامت خودتان، بیشتر از از ۲۵ تا ۳۶ گرم شکر در روز مصرف نکنید، بنابراین مراقب میزان مصرف خود باشید.

مقداری نمک روی غذایتان بپاشید

کمی نمک همه چیز را بهتر می‌کند، از جمله غذا‌های تلخ. شوری به طور طبیعی با تلخی آن مقابله می‌کند، بنابراین از مصرف کمی نمک در وعده‌های غذایی خیلی تلخ خجالت نکشید.

این یک ترفند خوب است اگر شما در حال پختن سبزیجات تلخ، مانند کلم بروکلی بو داده یا کلم بروکسل هستید. قبل از پختن، آن‌ها را در مقداری روغن زیتون و نمک بریزید تا طعم‌های جدیدی به آن‌ها اضافه شود.
درست مانند شکر، برای حفظ سلامتی باید مراقب مصرف نمک خود باشید. مصرف نمک توصیه شده در روز ۲۳۰۰ میلی گرم یا فقط ۱/۲ قاشق چایخوری است.

کمی جوش شیرین را امتحان کنید

این ممکن است کمی عجیب به نظر برسد، اما کار می‌کند! جوش شیرین بسیار قلیایی است که راه خوبی برای اصلاح غذا‌های بیش از حد تلخ است. فقط کمی جوش شیرین در غذای خود بپاشید و آن را خوب مخلوط کنید تا ببینید به عوض کردن طعم غذای شما کمک می‌کند یا خیر.

قبل از اینکه غذا پخته شود، مقداری جوش شیرین را با آن مخلوط کنید تا تلخی آن را رفع کنید.
بسیار مراقب باشید که بیشتر از حد جوش شیرین اضافه نکنید! وگرنه غذای شما طعم خیلی خوبی نخواهد داشت.

مقداری سرکه یا آب لیمو به آن اضافه کنید

مزه‌های ترش و اسیدی مانند طعم لیمو یا سرکه، به طور طبیعی با تلخی مقابله می‌کنند. سعی کنید مقداری آب لیموی تازه بفشارید یا یک قاشق سرکه به غذا‌های تلخ اضافه کنید تا طعم آن کمی خنثی شود.

استفاده از سس‌های اسیدی یا ترش راهی عالی برای افزایش طعم سبزیجات تلخ در سالاد‌های شما مانند کلم پیچ، تربچه یا آرگولا است.
اگر اشتباه کردید و سرکه یا آب لیمو بیش از حد به ظرف اضافه کردید، مقداری جوش شیرین نیز می‌تواند با از بین بردن اسید، به رفع این طعم کمک کند.

مقداری ادویه به غذا‌های خود اضافه کنید

ادویه‌ها طعم‌های تلخ را پنهان می‌کنند، پس خجالتی نباشید. مقداری فلفل تند یا ادویه مورد نظر خود را به غذای خود اضافه کنید یا مقداری را روی ظروف خود بپاشید تا کمی حرارت ببیند.

فلفل سیاه به ویژه دارای ترکیباتی است که تلخی را خنثی می‌کند.
برخی از ادویه‌های عالی دیگر عبارتند از کاین، فلفل قرمز، پاپریکا و پودر چیلی.

سبزی‌ها را فراموش نکنید

گیاهان با فعال کردن سایر گیرنده‌های طعم، شما را از تلخی دور می‌کنند. مقداری ریحان، گشنیز، مریم گلی و رزماری را در آشپزی خود مخلوط کرده تا طعم عالی و بدون تلخی داشته باشید.

مخلوط کردن گیاهان تازه در یک غذای سرخ شده یا برشته یک عنصر طعم کاملاً جدید به آشپزی شما اضافه می‌کند.
همچنین می‌توانید گیاهان خشکی مانند ریحان، زنجبیل و پونه کوهی را روی وعده‌های غذایی خود بپاشید. ماندگاری این‌ها بیشتر از انواع تازه‌ی سبزی است.

برای کاهش تلخی غذا، آن را سرد کنید

اگر از خوردن غذای سرد مشکلی ندارید، این گزینه برای شماست. این یک واقعیت است که غذا‌ها و نوشیدنی‌های سردتر کمتر تلخ هستند، به همین دلیل است که ممکن است نوشیدن چای سرد یا قهوه راحت‌تر باشد. سعی کنید غذا‌های تلخ را قبل از خوردن در یخچال بگذارید تا ببینید که آیا این باعث بهبود طعم می‌شود یا خیر.

این یک ترفند خوب برای مصرف سبزیجات تلخ است. قبل از خوردن آن‌ها را چند ساعت در یخچال بگذارید تا خنک شوند.
همچنین می‌توانید این کار را با ترفند‌های دیگری مانند اضافه کردن مقداری نمک یا چربی به غذا ترکیب کنید.

مواد تلخ را در ظروف بزرگتر مخلوط کنید

در صورت شک، فقط مزه‌های تلخ را بپوشانید. غذا‌ها را با مقدار زیادی مواد مختلف درست کنید و فقط کمی تلخی را به آن اضافه کنید. این باید طعم‌های تلخ را بپوشاند و در عین حال به شما امکان می‌دهد از تمام مزایای سلامتی غذا‌های تلخ بهره‌مند شوید.

برخی از غذا‌های غیر تلخ عبارتند از: لوبیا، هویج، ذرت، بادمجان، کاهو و سیب زمینی. سعی کنید غذا‌های تلخ را با این مواد در ظرفی مخفی کنید.
این ترفند با سالاد به خوبی جواب می‌دهد. می‌توانید مواد تلخی مانند آروگولا را با طعم‌های خنثی تری مانند روما مخلوط کنید. روی سالاد را با یک وینگرت لیمو بپوشانید تا تلخی آن را بیشتر بپوشاند.

غذا‌های تلخ را بیشتر بخورید تا به آن‌ها عادت کنید

شما در واقع می‌توانید به بدن خود بیاموزید که چه نوع غذا‌هایی را دوست داشته باشد. اگر فقط به خوردن غذا‌های تلخ ادامه دهید، در نهایت نسبت به مزه‌های تلخ حساسیت خود را از دست خواهید داد. ممکن است در حال حاضر جالب به نظر نرسد، اما می‌تواند در دراز مدت تفاوت بزرگی ایجاد کند!

این یک استراتژی خوب است، زیرا برخی از ترفند‌های دیگر برای طعم تلخ‌تر غذا، مانند اضافه کردن شکر یا چربی، سالم‌ترین موارد نیستند. این کار به شما کمک می‌کند تا غذا‌های تلخ را بدون افزودن مواد دیگر بخورید.

منبع: سلامت نیوز

bato-adv
bato-adv
bato-adv