bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۶۰۳۶۷۲

حاکمیت دروغ طالبان؛ کشت خشخاش بی‌وقفه ادامه دارد!

حاکمیت دروغ طالبان؛ کشت خشخاش بی‌وقفه ادامه دارد!

طالبان ظاهراً ممنوعیت مواد مخدر را برای بهبود روابط خود با کشور‌های همسایه و همچنین ایجاد این تصور در جهان که با مواد مخدر مبارزه می‌کنند، اعلام کردند. اما کشت و قاچاق خشخاش به دلیل سود بالای آن برای طالبان، در یک سال سه برابر شده است.

تاریخ انتشار: ۰۸:۰۵ - ۰۶ بهمن ۱۴۰۱

ملا هیبت الله آخوندزاده رهبر طالبان در ۴ آوریل ۲۰۲۲ فرمانی صادر کرد که کشت، خرید و فروش مواد مخدر را در سراسر افغانستان ممنوع کرد. به دنبال این دستور، ظاهراً طالبان یک سلسله تدابیر را برای جلوگیری از کشت خشخاش در چندین منطقه به‌ویژه در منطقه جنوب که معلوم است مواد مخدر زیادی در آنجا تولید می‌شود، اتخاذ کردند.

به گزارش فرارو به نقل از amu.tv، بر اساس گزارش ها، ۸۵۰۰۰ جریب زمین زراعتی توسط کشاورزان خشخاش در جنوب قندهار کشت می‌شود و تولید مواد مخدر در این ولایت همچنان ادامه دارد.

عطاالله زید، سخنگوی والی طالبان در قندهار، مدعی شد که طالبان ۶۰۰ جریب مزرعه خشخاش را پس از دستور آخوندزاده در این ولایت تخریب کردند.

در ولایت هیرمند گزارش‌ها حاکی از آن است که صد‌ها هزار جریب زمین در هلمند برای کشت خشخاش استفاده می‌شود. با این حال، مقامات استانی مدعی شدند که صد‌ها هکتار از مزارع خشخاش را تخریب کرده اند.

بر اساس گزارش ها، ۵۰ جریب مزارع خشخاش در نزدیکی مراکز استان‌های زابل و ارزگان تخریب شده است.

 فرمان رهبر طالبان تا چه اندازه اجرا شده است؟

علیرغم وعده طالبان مبنی بر تخریب مزارع خشخاش در ولایت‌های قندهار و هلمند، ادامه کشت خشخاش نشان می‌دهد که طالبان در صحنه فرمان هیبت الله آخوندزاده رهبر عالی خود را نادیده می‌گیرند.

ولسوالی‌های خاکرز، شاه‌ولی‌کوت، زهری و میوند قندهار و تمام ولسوالی‌های ولایت هلمند به همراه مرکز آن همچنان زیر کشت خشخاش می‌روند.

در تاریخ ۲۱ دسامبر ۲۰۲۲، درگیری بین یک کشاورز طرفدار طالبان و یک فرمانده طالبان در منطقه تازنی در ولسوالی باغران هلمند بر سر کشت خشخاش رخ داد که در آن هر دو کشته شدند.

قیمت و بازار تریاک

بازار‌های سازماندهی شده برای فروش تریاک در ولسوالی پنجوی، ژری، میوند قندهار و ولسوالی‌های سنگین و موسی قلعه هلمند فعال است که قاچاقچیان و فروشندگان مواد مخدر کالا‌های خود را آشکارا می‌فروشند.

بر اساس آمار، قیمت ۴.۵ کیلوگرم تریاک در اوایل سال گذشته ۳۳۰ دلار بوده است، اما اکنون پس از ممنوعیت، برای همین مقدار ۱۰۰۰ دلار قیمت دارد.

بر اساس گزارش برنامه پیشرفت و توسعه ملل متحد یا برنامه عمران ملل متحد (UNDP)، درآمد کشاورزان افغان از فروش تریاک از ۲ میلیارد دلار به ۳ میلیارد دلار در سال افزایش یافته و ارزش بازار آن نیز از ۲۰۰ میلیارد دلار فراتر رفته است.

قاچاقچیان بیشترین درآمد را دارند

کارشناسان می‌گویند که قاچاق مواد مخدر به یک منبع درآمد پرسود برای طالبان تبدیل شده است.

بر اساس گزارش ها، طالبان برای هر کیلو تریاک که از طریق ولایت‌های نیمروز، قندهار و هلمند قاچاق می‌شود، ۶۰۰ افغانی (۶.۷ دلار) از قاچاقچیان می‌گیرند.

شماری از کارشناسان گفته اند که کشت خشخاش در افغانستان با طالبان مرتبط است و جلوگیری از آن غیرممکن است.

به گزارش فرارو، جاوید احمد ظفر بلوچ، تحلیلگر می‌گوید: در گذشته، خشخاش هر سال فقط در یک فصل کشت می‌شد، اما در سال‌های اخیر، به دلیل سود بالای آن برای طالبان، در یک سال سه برابر شده است. این نشان می‌دهد که طالبان همچنان درگیر مواد مخدر [کشت و قاچاق] هستند.

بلوچ اظهار داشت که طالبان ظاهراً ممنوعیت مواد مخدر را برای بهبود روابط خود با کشور‌های همسایه و همچنین ایجاد این تصور در جهان که با مواد مخدر مبارزه می‌کنند، اعلام کردند.

آژانس مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد (UNODC) اعلام کرد که در سال گذشته ۲۲۴۰۰۰ هکتار زمین زیر کشت خشخاش بوده و به همین دلیل در سال ۲۰۲۲ تولید هروئین در سراسر جهان هفت درصد افزایش داشته است.

bato-adv
bato-adv
bato-adv